צרות עם אסאדו

iouziel

New member
צרות עם אסאדו

אשתי ארגנטינאית. אמה ידועה באסאדו שהיא מכינה. אני ניסיתי לחקות אותה כמה פעמים, ובד"כ יצא בסדר. אז קניתי בסופר בשר מספר 9 קפוא, לא מוכשר. ניסיתי להכין אותו כך: צריבה קצרה בגריל מריחה ברוטב שמן זית, שום, מלח, יין אדום ובצל לתנור על חום נמוך לשעה וחצי יצא דרעק. מה אני עושה לא בסדר? יש סיכוי להצליח עם הבשר הזה או שהעצם זה עצם העניין?

yaelgro

New member
איזה אסאדו?

לומו, טירה דה אסאדו? כלומר, איזה חלק.... הארגנטינאים לא נוהגים לתבל את הבשר שלהם, חוץ ממעט מלח. ועם כל הכבוד לאסאדו בתנור, אין כמו הדבר האמיתי על הגריל הביתי.

iouziel

New member
מס' 9 - קשתית (שפונדרה)

את אומרת שפשוט לזרוק על הגריל על אש נמוכה וזהו?

bigjack

New member
../images/Emo80.gif אם אתה משרה בצ'יצ'ורי אז עדיף לכל הלילה

למרות שהאסאדו המקורי לרוב לא מתובל בכלל אלא רק בשר טרי וטוב ששוכב על המנגל לא קרוב מידי לפחמים. יכול מאד להיות שפשוט הסיבה היתה בזה שהבשר הוא קפוא עם תוספת מים וכימיקלים שלא תורמים הרבה לאיכות שלו.

bigjack

New member
צ'יצ'ורי=צ'ימיצ'ורי../images/Emo163.gif שכמוני../images/Emo9.gif

iouziel

New member
דווקא בלי תוספות

בשר קפוא נטו. בפעם הבאה אני מנסה את להשרות ולשים על הגריל. אני אדווח תוצאות מהשטח.

ה דרומי

New member
פעם תבלנו ברוטב צ'ימיצ'ורי| ובבירה לחוד

כול הלילה. בשר צייד {של חייה עם קוצים}. וגם טלה בשביל להוציא את הריח. מהבשר. יצא בסדר \טעים.

מרי לי

New member
צ'ימיצ'וווווורי|מאהב|

נכנסתי רק להסתכל בפורום אבל שמעתי את מילת הקסם, (למרות שגם אסאדו היא מילת קסם, וגם בשר
) אז לא יכולתי שלא להגיב

sjarjar

New member
אתה מכין לא נכון

ותר על הצריבה בגריל. הכנס ישירות לתנור. צריך הרבה יותר משעה וחצי. לפחות פי שתיים מזה (תלוי במשקל הנתח). מידי פעם להפוך את הנתח בתבנית (או על הרשת). חום התנור: 150-160 מעלות צלזיוס אאל"ט.

דורי 7

New member
עם איכות הקשתית הקפואה מהסופר

אין לך הרבה אפשרויות מדהימות אז לך על זה - רוטב: בסיר ממיסים לקרמל 250 גרם סוכר. מוסיפים לסיר כף שום כתוש + 2 כוסות יין איזה שבא ליד, גם יבש וגם מתוק + פלפל שחור. בוחשים ומוסיפים 1.5 ליטר ציר בקר או 1.5 ליטר מים עם שתי כפות אבקת מרק בשר. כשרותח, מוסיפים 2 כוסות קטשופ + 1/4 כוס סויה + 1/4 כוס דבש. מבשלים בבעבוע נמוך מאוד כ 40 דקות. אפשר להוסיף כל סוג של ריבה. בשר: קשתית או ספר ריבס עם העצמות. בתנור חצי שעה בסיר כבד עם תחתית כפולה, לא מכוסה בחום בינוני [ כדי שהבשר יזיע ויגיר נוזלים ]. מוסיפים לבשר את הרוטב עד לגובה של מחצית הבשר. סוגרים בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות בחום בינוני/גבוה עוד 100 דקות.

דורי 7

New member
ועוד משהו ../images/Emo13.gif

לעולם אל תתחיל לבשל או לטגן או לאפות או לצלות בשר בקר לפני שהבאת אותו לטמפרטורה של החדר, כלומר - הנח אותו מחוץ למקרר איזה שעתיים - שעתיים וחצי.

למעלה