צרות של אבא

צרות של אבא

נכנסת בכוונ בשם בדוי
אני עוברת לאחרונה תק' מאוד קשה
אספר קצת רקע:
גדלתי במשפחה מאוד שמרנית, עם אמא מטורפת, שאין לי מושג איך לא אישפזו אותה, ועם אבא די אידיוט.
בגיל צעיר עזבתי את הבית לטובת פנימיה, ומעולם לא חזרתי לשם.
כל חיי התמודדתי לבד, ובמשך המון שנים לא הייתי בכלל בקשר עם המשפחה.
עם אימי אין לי קשר בכלל, לא יודעת איפה היא ולא מעניין אותי.
לפני הרבה שנים, חודש הקשר עם אבי, שבינתיים התגרש מאימי, ועבר לגור עם בת זוג, איתה הוא חי עד שקרה המקרה שאני אספר עליו תכף.
אבל קשר מאוד מאוד רופף, אנחנו נפגשים בערך פעם בחצי שנה, המנטליות מאוד שונה, ואין לי כלום משותף איתו בעיקר הרבה כעס על ילדות אומללה, אבא בלי עמוד שדרה, משפחה שמעולם לא היתה לי.
הצלחתי להקים לעצמי משפחה לתפארת.
לפני מספר ימים קיבלתי טלפון מהמשטרה, אבא שלי נעצר כי הרביץ לבת הזוג שלו.
(הסתבר בסוף שהיא תקפה אותו עם חפץ חד והוא הגן על עצמו אבל היא אושפזה בבה"ח והוא במעצר).
נאלצתי לטוס למשפט שנמצא במרחק של שעה וחצי נסיעה ממקום מגורי.
הסניגור מטעם המדינה, אמר לי שאם אני לא לוקחת את אבא שלי למעצר בית בליווי צמוד, הוא נשאר 9 חודשים בכלא.
עניתי לו שאין מצב, אני לא פוגעת בחיים שלי בשבילו- אני עובדת ולא מתכוונת להיכנס "למעצר" בשבילו.
בסופו של דבר המירו את העונש במעצר בית, עם השגחה החל מתשע בערב.
בינתיים הוא גר עם אחי, שבמשך השנים היה איתו קצת יותר בקשר.
אך השבוע הוא עבר אלי, כי אחי נסע לחו"ל.
עבר רק יום אחד, ואני מרגישה שבא לי למות.
קשה לי עם הנוכחות שלו בבית, קשה לי לראות אותו שרוע לי בסלון, גזילת הפרטיות, הכעסים, הכל צף ומחרפן אותי לגמרי.
זה רק שבוע (נכון לעכשיו), אבל אני כבר ממש אומללה.
לא ברור כמה זמן הוא יוכל להשאר אצל אחי, מכל מני סיבות, ואני הבנתי שאני פשוט לא מסוגלת להביא אותו אלי.
מלבד כל הסיבות האלו , יש לי ילדות בגיל העשרה בבית, אני לא מוכנה שיהיעה איתן גבר מבוגר שהוא לא אבא שלהן, לא מוכנה שהחברות שלהן יגיעו אלינו במשך היום, כי אני מפחדת, מספיק שאחת הבנות תגיד שהוא אמר לה משהו, נגע בצורה לא נכונה, היום זה פחד אלוהים.
אז נכון לעכשיו אני לא מרשה להן להביא חברות.
וגם להן יש בעיה עם הפרטיות שלהן, הן בוכות על זה.
בקיצור אני איבדתי את עצמי לגמרי בסיטואציה שקרתה.
עו"ד הזהיר אותי שאם לא יהיה מי שייקח אותו אליו, יש מצב שהוא יחזור למעצר, ואני יודעת את זה, אבל לא מסוגלת פשוט לא מסוגלת שיהיה אצלי.
גם השבוע הזה קשה לי מדי.
אני לא מפסיקה לבכות כמו איזו חולת רוח, כמה זה לא מתאים לי להתנהג בכזו היסטריה .
זהו, הייתי חייבת לפרוק למישהו את הסיפור הזה
אין לי מושכ מה אני רוצה מכן, בעיקר לספר את הסיפור כנראה.
ברור לי שרבות מכן לא יבינו, כי אף אחד, שיש לו קשרים נורמאליים עם ההורים שלו לא מצליח להבין, למה אני כ"כ אומללה.

וואו איזה מצב ביש. אני לא מקנאה בך ואני חושבת קודם כל שאת ענקית על הניסיון להביא אותו לביתך ולשמור עליו.
אני בטוחה שאחרי הסיפור שסיפרת לא רבים היו לוקחים אותו תחת חסותם ואת עשית זאת. אני מבינה את הפחד שלך והוא בהחלט מוצדק, את בעצם מתארת מצב שאת לא ממש מכירה את אביך ולכן לא מובן מאיליו לסמוך עליו עם הבנות ובכלל. אגב גם עם אנשים שמכירים לא תמיד כדאי לסמוך על הסביבה. זה מורכב. אני מבינה לליבך מאוד. גם אני לא הייתי סומכת. אני חושבת שאת לא צריכה להרגיש רע עם העובדה שאת לא רוצה להפוך את חייך עבור אביך. זה לא סיפור סטנדרטי ויש כאן הרבה מעבר לקשר דם.
האם אין דרך אחרת מלבד המעצר?
לכל מצב יש רווחים ומחירים ואני חושבת שבנעלייך גם אני לא הייתי מוכנה לשלם את המחירים. אני לא יודעת מה לייעץ לך אבל אני חושבת שאת מדהימה שלפחות ניסית לקחת אותו אליך ואני לא חושבת שמישהו כאן ישפוט אותך על שום החלטה.
אני מחבקת אותך ושולחת לך הרבה אנרגיות טובות וכוחות כדי לעבור את המצב ביש הזה.
בהצלחה

schlomitsmile

Member
מנהל
מצב מורכב וקשה...

האם עיקר הקושי נובע מהתנהגויות שלו בפועל,
או מכך שקירבתו מציפה אצלך רגשות קשים
ו"עסקים לא גמורים" מילדותך?

לגבי התנהגויות בפועל, האם אפשרי שתנהלי איתו שיחה, ברוח טובה,
בה תגדירו יחד את הגבולות: למשל- אני מבקשת שלא תסתובב בתחתונים מחוץ לחדר בו אתה ישן, אני מבקשת שאם הבנות מביאות חברה, תשאר בחדר בו אתה ישן ולא תשהה בסלון/בסביבתן, וכד'.

לגבי הצפת הרגשות הקשים מהעבר- אני יכולה להבין שזה מפחיד, צורב, מחניק. אולי בלתי נסבל ממש.
השאלה היא, האם ביודעך שהאלטרנטיבה היא בית מעצר לאביך,
זה משהו שאת יכולה לשרוד למשך 6 ימים נוספים, או לא.
קחי את הבנות וצאו לבלות מחוץ לבית

בכל מקרה, לדעתי הן מקבלות שיעור חשוב:
לא נוטשים בני משפחה בעת צרה,
גם אם יש לכאורה המון סיבות רציניות לעשות זאת.

אולי, אין לי מושג- רק את יודעת, אולי זה איתות מה"יקום" עבורך,שחשוב לסגור את ה"עסקים הלא סגורים" האלה, לעשות איזשהו תהליך, איזושהי עבודה עם עצמך, עם או בלי עזרה ממישהו, כדי להשתחרר מזה.

חיזקי ואימצי

תודה לכן יקרות על החיבוקים

כמה הבהרות
יש לי בית קטן מאוד, ואין לי חדר עבורו, הוא תקוע לי בסלון, לכן הוא לא יכול פשוט להיכנס לחדר אחר.
לבנות סיפרתי שהוא רב עם בת זוגתו ולכן הוא כאן, לא רציתי להיכנס איתן לכל סיפור המעצר
את השבוע אני אשרוד איכשהו, היו לי ימים גרועים יותר.
הבעיה היא, שאם הסיפור הזה יימשך יותר מחודש, יש מצב שהוא יאלץ לעזוב את הבית של אחי, ואז לא יהיה לו איפה להיות, כי אני לא מוכנה לקחת אותו.
אני לא חוששת שהוא יסתובב בלבוש לא הגון, רק מפחדת שהוא יגיד איזו מילה לא במקום, או משהו כזה, ואיזו ילדה תפרש את זה לא נכון.
גם המנטליות שלו מאוד גלותית ושונה, הוא מדבר המון שטויות, אני נמנעת מלהזמין חברים, והבית שלנו בד"כ שורץ חברים, כי אני מתביישת בו.
אני משתדלת לבלות מחוץ לבית, אבל חייבת לחזור עד תשע, כי זה התנאי.
בקיצור בבית סוהר בבית שלי.
מקווה שהסיפור ייגמר תוך חודש, אבל ממש לא סומכת על מערכת המשפט הישראלית, ותכף מתחילים החגים והפגרות.
אני יודעת שאני לא אהיה מסוגלת לארח אותו יותר משבוע, ומקווה מאוד שלא אצטרך להתמודד עם המצפון שלי.

דינהלה1

New member
כמה דברים

דבר ראשון את לא צריכה לחוש ייסורי מצפון. יחסית לילדות שהייתה לך עם ההורים את עושה ככל יכולתך למען אביך. שבוע זה כל מה מה שאת מסוגלת להכיל, זהו הגבול מבחינתך וזה לגיטימי. לפעמים החיים הם כאלה שאנשים מקבלים בחזרה את היחס שנתנו לאחרים אז כנראה שזה המצב.
זכותך לא להכיר את אביך לאף אחד אבל גם אין לך במה להתבייש. את לא עשית שום דבר רע. כל מי שיפגוש אותך יבין ישר מי את ולא ישפוט אותך על המעשים של הוריך.

אולי תנסי לפנות לייעוץ אצל עובדת סוציאלית דרך קופת חולים או ביטוח לאומי כדי לקבל כלים איך להתמודד עם המצב כרגע ועם הצפוי לבוא.
ברגע שאחיך חוזר מהחופשה תסיעי את אביך אליו.
האמת שאני לא מבינה איך אדם מקבל 9 חודשים על תנאי אם הוא לא אשם איזה מן סנגור זה? אולי תבקשו להחליף אותו אם זה אפשרי...

הוא עדיין לא קיבל גזר דין

כרגע זה כל ההליך עד למשפט, לא יודעת איך קוראים לזה, ולא רוצה לעולם לדעת.
עצרו אותו בראשון שעבר, ובמקום מעצר עד תום ההליכים, הוא במעצר בית בינתיים.
הבעיה היא שאלוהים יודע כמה זומן לוקחים ההליכים.
ממה שאמר הסניגור, מעצר עד תום ההליכים יכול לקחת 9 חודשים, ואז יכולים לתת עבודות שירות, או על תנאי.
לא נראה לי שהוא הולך לקבל איזה עונש כבד, כי הגברת כל הזמן סותרת את עצמה, אבל לכי תדעי, מוכר הבייגלה מירושלים קיבל 10 שנים על חובות, ואנסים ושודדים מקבלים שנה.
אין לי בעיה עם החברים שלי, ומה הם חושבים עלי,זה פשוט מעצבן אותי ולא נעים לי בעליל,שיושב לידי בן אדם שקשור אלי שמדבר שטויות בלי סוף.

חוטהשני

New member
נשמע ממש לא קל... זה בהחלט לא מצב פשוט.

האם אין גם קרובי משפחה שיכולים לעזור - או שכולם מתנערים ?

המשטרה והפרקליטות עובדים בצורה גרועה ביותר - הרי סה"כ הוא הגן על עצמו. אפשר החה למשל להגיע ל'מאסר על תנאי' לתת לו עזרה (פסיכולוג שיתן לו כלים איך להתמודד עם מה שקורה/קרה לו ועוד...)

אין קרובי משפחה נוספים

רק אני ואחי, יש לו את הילדים של הגברת שהוא חי איתה כבר 20 שנה, וגידל את הילדים שלה, אבל הם כמובן מתנערים ממנו עכשיו, ומה גם שאסור להם לקבל אותו, כי הם כביכול בצד של המתלוננת.
וכפי שעניתי קודם, עדיין זה לפני גזר דין, כרגע זה מעצר בית עד תום ההליכים

TaraSky

New member
שולחת חיבוק חזק...

אין לי תובנות. רק את מבינה ומכירה את המצב והנפשות הפועלות.
מקווה שתמצאי את כוחות הנפש להחליט נכון לבנותיך לאביך ולך.

עצות

מציעה לפנות למרכז לטיפול באלימות במשפחה באיזור מגורייך (משוייך למשרד הרווחה מסונף בערים גדולות לשירותי הרווחה)
לבקש לתאם שיחה עם עו"ס בתחום. ניתן לקבל מהסינגור שחרור ממעצר הבית לשעה או יותר לשם התייצבות במרכז לטיפול באלימות במשפחה
כפי שאת מציגה את המקרה הייתי מתנה את המשך השהייה בביתי בהגעה לשיחה עם עו"ס.
אני מציעה לך לפנות על מנת לקבל חיזוק עבורך וקבלת עצות להתמודד עם אביך וגם עבורו לקבל ייעוץ. השירות במחיר אפסי.
בנוסף תוכלי לקבל מידע אודות בתים אליהם נשלחים גברים מורחקים.
בהצלחה

למעלה