צרות של בית משותף

333dayar

New member
צרות של בית משותף

בביתנו המשותף 60 דיירים (כמחציתם בשכירות). 5 דיירים מפגרים מאד בתשלומים לועד. הועד לא רוצה בשום אופן לנקוט נגדם בצעדים משפטיים. הועד מוכן להתפטר אבל אין מי שיכול/רוצה להחליפו. האם אני (שאינני מפגר בתשלום) יכול לתבוע את השכנים המפגרים?- למרות שאני לא בועד. האם אני יכול לתבוע את אנשי הועד בגלל שאני ושכמותי משלמים יותר בגלל המפגרים? (אני יכול לחשב את הסכום בצורה די מדויקת).

בית משותף

אני מציע שתתייעץ עם האגודה לתרבות הדיור. לפי חוק המקרקעין, אם הועד אינו פועל ניתן לבקש מהמפקח על בתים משותפים למנות ועד במקומו.

333dayar

New member
זה לא פשוט

ועד ממונה לא יתפקד יותר טוב מהועד הנוכחי. אם ימונה מנהל בנין חיצוני, התוצאות יהיו יותר גרועות מאשר עכשיו(מנסיון!!). הייתי מעונין לקרא תשובות לשאלותי כפי שהגדרתי אותם. תודה מראש לעונים.

shaio

New member
תשובות לשאלותיך

(תחת ההסתייגות שהוצגה על ידי יגאל ועו"ד י"פ, שדרך הפעולה שלך אינה בהכרח עדיפה.) לדעתי אינך יכול לתבוע כדייר דיירים שלא משלמים. אבל אל תסתמך עלי בנקודה זו. אתה יכול לתבוע את הוועד להשבת סכומים עודפים ששילמת. חלקך בתשלום ההוצאות אינו גדל אם שכנים אינם משלמים. לכן יש להחזיר לך סכומים ששילמת יתר על חלקך בעוגת התשלומים. הודע לוועד שהסידור אינו מקובל עליך, כדי שלא יהיה אפשר לטעון נגדך שהסכמת בשתיקה (לפעמים יש נטייה לעשות זאת למען השכנת שלום). תוכל גם לבקש מהוועד להסמיך אותך לייצג אותם בתביעה. אין סיבה טובה שזה לא יעבוד, אבל זה לא רעיון שראיתי אותו מתבצע. (אינני עו"ד)

אם אתה מתעקש ...

אז לדעתי אתה זכאי לתבוע גם את המפגרים (בהנחה שהפיגור הוא רק בתשלומים), וגם את הועד. מבחינה מעשית - אני לא ממליץ לתבוע את הועד (יסתכלו עליך כנודניק וטרחן). אני גם לא ממליץ לתבוע את המפגרים, אלא אם תוכל להראות שקופת הועד בגרעון או היתה בגרעון בגין אותם פיגורים וכתוצאה מכך נגרם לך נזק אישי (העלאת מס הועד). עקרונית, נראה לי שגם אם טרם נגרם נזק ואתה רק חושש מנזק עתידי, אתה זכאי לתבוע, כמו שכתבתי בהתחלה, אבל מעשית - אין טעם לתבוע כעת אם אתה לא יכול להראות נזק. המלצתי האחרונה היא לעבור דירה.

למעלה