צרות של עשירות, אבל

צרות של עשירות, אבל

בחילות. כל יום. וגם קצת הקאות. כן, גם בשבוע 35.
והדילמה הנצחית - לוותר לעצמי קצת במשטר צחצוח השיניים כי זה גורם לי להקיא, או להקיא תוך כדי צחצוח שיניים ולשמוח שלפחות מצאתי מומחה חניכיים נורמלי (ופרטי) שביחד עם השיננית שלו הצליח למגר זמנית את דלקת החניכיים, כך שברגעי הבחילה אני יכולה לשתות מים עם מלא קרח כדי להעביר את הבחילה בלי שזה יכאיב לי בחניכיים?
צרות של עשירות, כבר אמרתי?

אני מחכה עם השיניים

ז"א אחרי שסיימתי את סבב הקאות הבוקר אחרי איזה שעה - אני שותה קפה ואז מצחצחת. קודם בלי משחה, ואם הכל בסדר אז סיבוב משחה. לצורך העניין, אני מצחצחת גם בסבב פיפי בלילה בלי משחה, כשעוד אין בחילת בוקר, וגם שותה מים באותה הזדמנות, ואז קמים יותר רעננים. וכמובן להקפיד יותר על צחצוח לפני השינה.
ותאכלי ארוחות קטנות יותר. הכי מגעיל זה להוציא בבוקר את מה שאכלת אתמול בערב. הקיבה בשלב הזה כבר לא מעכלת בקצב רגיל.
וזה לגמרי צרות.

אצלי הבחילות הן גם בערב

למעשה בשליש הראשון ההקאות הרציניות היו בעיקר בערב.
למזלי בבוקר זה רק הקפה שעולה, אז זה בקטנה, יחסית.

הבחילות מחמירות בערב? כשאת עייפה?

זה פונקציה של מנוחה בצהריים, או מייד לאחר עבודה. אצלי לפחות. כשאני עייפה יש לי פי 10 בחילה. מנוחת שכיבה של שעתיים ברגע שיצאת מהעבודה? ואז מ21 עד 23 תהיי בנאדם? אולי?

הבעיה היא שהרגע שאני יוצאת מהעבודה הוא בערב

טוב, מנסיוני המצטבר

אני בעיקר מצאתי לעצמי כל מיני שיטות נשימה שעוזרות לי לשמור על הבחילה ברמה מסוימת שלא עולה להקאה. לא משהו מוסדר, ניסוי וטעיה עם נשימות עמוקות וכאלה. הכי חשוב זה לא להתחיל להקיא, כי ברגע שהתחלת אז קשה להפסיק. מה גם שאחרי ההקאה אין שום הקלה.
בנוסף לחלק של הצחצוח שיניים המותנה בבחילה נמוכה.
ויש בחילות שאפשר להעביר על ידי נשנוש קבוע, אני בדרך כלל בזמן בחילה מנסה לדמיין סוגי אוכל שזמינים באותו רגע, ומה שלא מגביר את הבחילה הלא דמיונית אז כדאי לאכול את זה והבחילה נסוגה לשעה או חצי שעה.
והמון קשר לחום סביבתי ועייפות. ככל שאני עייפה יותר כך אני מרגישה יותר רע. אם התעייפתי והתאמצתי יום, למחרת יהיה יום בחילות קשות. כשיש שינוים במזג אויר הבחילה מוחמרת.
כשיש צרבת הבחילה מוחמרת מאוד, בזמנו לקחתי לנטון לצרבת קבוע וגם הבחילות השתפרו מאוד.
סודה קרה. קולה לפעמים עוזרת.
סוכריות על מקל, סוכריות מציצה גם לא רע.
וואלה, חלק מהעניין זה לקבל את העובדה המצערת שאת עדיין מקיאה, וזה המצב ה"תקין" עבורך בהריון, ולהתארגן בהתאם מבחינת מטלות וסדר יום. צר לי, לא ממש מעודדת, גם אני הריון שלישי מתחילה כל בוקר ב 6:20 עם הראש באסלה. מיום ההפריה עד הלידה. פשוט מתרגלים לזה. (האמת בימים אלו אני יושבת על האסלה ומקיאה לפח, כי בורח לי פיפי...ועלולה גם לשלשל בתהליך, אם המצב ממש על הפרצוף...)
מה שכן, יכולה לעודד אותך - אחרי הלידה את תרגישי כל כך טוב להשתחרר מהבחילות ושאר מיחושי הריון שכל שאר המצוקות הפיזיות יתגמדו. לא רק בגלל ההקלה הנפשית, שכבודה במקומה מונח, אלא כי פיזית כל תופעות ההריון ייעלמו, ותופעות אחרי לידה פשוט קטן עלייך.

נראה לי שזה באמת קשור בעיקר לעייפות וסטרס

סוף השבוע הארוך ממש עזר - למרות שהוא נפתח בלילה לבן בין רביעי לחמישי (שוב אותו פרויקט התנדבותי שאני לוקחת בו חלק לפני חגים) אבל ברגע שהשלמתי שעות שינה, התנתקתי מהלחץ של העבודה ומהלחץ של הפרויקט שהסתיים בהצלחה - הבחילות והצרבות נרגעו.

אז לצמצם פעילות.

למדתי לעשות את זה רק בהריון השלישי
וגם לדעת מראש שאחרי יום לחוץ יהיה יום נאחס, או יומיים, תלוי כמה דחפת את עצמך. ואני פשוט בודקת מה שווה את המאמץ ומה סתם, הרגל שאני צריכה לעשות משהו. נניח אתמול היינו יום שלם בחוף הים, וקמתי מוקדם והכנתי דברים מראש. והיום אני סמרטוט ואפילו קמתי להקיא בלילה. אבל - היום אני עובדת משלוש, אין לי עבודות בית שתכננתי (למרות שבטח שיש :) ואני ישנה עד הצהריים. זה מתקזז. והים היה שווה את המאמץ.

ו ו ר ד 7

New member
את עם בחילות מתחילת ההריון ברצף?

בטוחה שזה לא בגלל הסוג של הברזל או משהו כזה?

משבוע 7 בערך

שבוע 8-16 היו סיוט: זופרן כל בוקר והקאות כל ערב (אפילו כמה פעמים). אח"כ הייתה הפוגה של חודש ואז הן חזרו, אבל פחות נוראיות מההתחלה. בחילות קלות לאורך כל היום (וגם, לא כל יום) והקאה קטנה בבוקר מדי כמה ימים. יחסית בקטנה.
בהתחלה החלפתי מפרנטל לברזל בנפרד, עברתי לדעתי 2 סוגי ברזל מאז וכלום לא שינה.

ספרקית

New member
ממש לא צרות של עשירות

מבאס לאללה

ניסית סוגים שונים של משחות שיניים? הייתי מנסה אולי משחת שיניים לילדים (עד גיל 6). הן הרבה יותר עדינות ויש סיכוי שאולי יאפשרו לך להשלים ציחצוח ללא הקאה.

תרגישי טוב

החלפתי כמה

לא עזר במיוחד... התנועה של המברשת בפה, אפילו מי פה, עושים לי רע. עכשיו גם מעדיפה לא להחליף כי זו משחה נגד דלקות חניכיים וסופסוף יש שיפור בעניין. לפי הרופא הדלקת התפתחה למחלת חניכיים והגנטיקה המשפחתית גם ככה לא לטובתי (אותו רופא עשה לאמא שלי השתלות בכל הפה), אז מעדיפה לא להקל בעניין.

Halfwaythere

New member
נשמע מתיש....

מקווה שישתפר לך בקרוב כשהעוברית תתחיל לרדת למטה. בחילות והקאות זה סיוט!

שירהד1

Member
מנהל
נשמע באמת מבאס לאללה...

הבשורה הטובה בכל זה, שאת ממש ממש קרובה לסוף (כלומר- לסוף ההריון, ותחילת תקופה חדשה וטובה ושמחה).
אין לי דברי חכמים לגבי נושא הבחילות. רק מאחלת לך שלא תסחבי עד שבוע 40, אלא שתלדי בשבוע 38, ובא לציון גואל:)

שירה.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

למעלה