צרות של עשירים

צרות של עשירים

לי קצת יותר קל כי אני עדיין מחזיק בדרכון קנדי מלפני עשרות שנים. מן הסתם חזרתי לקנדה הרבה פעמים, אבל אף פעם לא התעסקתי עם דברים כמו ביטוחים, מסים וכד'. איפה להתחיל? ומה התהליך לגבי אישתי?

בקישור כאן למטה תמצא את הטפסים לגבי אשתך.

אתם ממלאים את הטפסים, לפי ההנחיות במדריך המצורף מצרפים את המסמכים הנלווים כשהם מקור או צילום מאושר על ידי נוטריון, ומגישים לפי ההנחיות במדריך. מכיוון שעד שלב מסויים בתהליך אסור לאשה לעבוד, והיא לא יכולה לקבל ביטוח רפואי אני ממליץ לעבור לקנדה רק אחרי שעוברים את השלב הזה בתהליך. (אבל אני לא בעל מקצוע והמלצתי לא מחייבת). ביצוע ספונסרשיפ לאשה מיועד לצורך מעבר לקנדה סמוך לאחר שהתהליך מאושר. ביטוח רפואי אפשר לקבל בדיוק 3 חודשים אחרי שהתיישבת בקנדה. כדאי לעשות ביקור הכנה קצר עכשיו כשהכרטיסים זולים כדי לפתוח חשבון בנק, ולהזמין כרטיס אשראי כדי לבנות הסטוריית אשראי. בשנה שנתיים הראשונות ביטוח הרכב מאד יקר, ואם יש קרדיט הסטורי זה מאד מועיל ומוזיל את הביטוח. צריך כחצי שנה בשביל לבנות קרדיט הסטורי. מציע שתקרא את המאמרים והשאלות הנפוצות לגבי נהיגה, הסטוריית אשראי ומגורים בקנדה , ההפניה בסרגל הכחול למעלה. לאיזה איזור בקנדה אתם מתכוונים לעבור?

לשורשים

כנראה חזרה ל-North York. גרתי שם תקופה וזה מאוד התאים לי, בעיקר מבחינה תחבורתית, למרות שמן הסתם השיקול בטווח הארוך יהיה מקום העבודה. חשבון ב-TD יש לי כבר שנים, למרות שכבר מזמן איבדתי מעקב אחריו ואני מקווה שאני לא בחובות שם.

למעלה