צרות של עשירים

בומט

New member
צרות של עשירים

קראתי בעצב את האשכול הארוך על קשיים עם המשפחות.
גם לי יש סיפור לא פשוט עם המשפחה, ואפילו הייתה תקופה של כמה שנים שהתנתקתי מהם - פשוט כי לא הייתי מסוגלת לשהות במחיצת הורי, ובעיקר עם אמי.
במהלך השנים התקרבנו בחזרה. ההורים שלי קיבלו אותי שוב בזרועות פתוחות, ולכאורה הכל בסדר בקשר המשפחתי. מבחינת אימי ההתנתקות שלי מהם הייתה כי אני הייתי בתקופה לא טובה בחיים שלי, ואחרי שהתחלתי טיפול (ובעיקר הטיפול התרופתי) כאילו הכל הסתדר. עד עכשיו אני לא בטוחה שהיא מבינה את החלק שלה בסיפור הזה, ועד כמה היא הייתה במוקד הקושי שלי להיות בקשר עם הורי.
אני כותבת שכאילו הכל הסתדר ולא שבאמת הכל הסתדר כי עדיין קשה לי בקשר עם אמא. אני מתעצבנת עליה בקלות (ולא מראה לה), לפעמים משעמם לי מהסיפורים שלה (וגם לא מראה לה) ובכלל לא נוח לי להיות הרבה זמן במחיצתה. בכל מקרה, אני נלחמת על הקשר איתה בשיניים ומגיעה לביקור בערך פעם בשבוע, טלפונים בתדירות גבוהה ומידי פעם גם שבת. אני מודה שזה קשה לי, ובכל זאת מנסה לעבוד על עצמי.
היום, כשדיברתי איתה, שאלתי אותה אם היא פנויה ביום שני הבא. המטפלת שלי בחופשה, ואני כבר יודעת שאם לא תהיה לי יציאה חלופית בבוקר, אני עלולה להיות כל הבוקר במיטה, וזה לא מוצא חן בעיני. היא מיד הציעה את עצמה שאני אבוא אליה מוקדם, נאכל ארוחת בוקר ביחד, אחר כך היא תצא להתעמלות ואני מעט אנוח וכשהיא תחזור מהחוג נצא לאיזה קניון, נסתובב ואולי נאכל צהרים בחוץ. בעלי יצטרף אלינו יותר מאוחר, וככה נסגור את הביקור השבועי אצלה.
קבענו.
ורק עכשיו כבד לי על הלב ואני תוהה אם עשיתי טוב ששיתפתי אותה, ושנתתי לה פתח להתגייס לעזרה. ולא, אני לא אבטל. אני אלך אליה כמו גדולה ואתמודד.

להלחם על הקשר

בומט
את נלחמת על הקשר עם אמך גם כי זה חשוב לך ואת מבינה שהתרחקות לא רק שלא עוזרת אלא אף מחבלת באופן שבו את מרגישה לגבי עצמך. העובדה שקבעת אתה ותצאי מהבית במקום לשקוע במיטה יכולה להועיל לשתיכן וגם עשית את חובתך השבועית. האם את יכולה לנסות ולהנות מההתרעננות והיציאה המשותפת? להיות X זמן אתה ולהנות מהבילוי? ומה כל כך נורא בלתת לה את ההרגשה שהיא עוזרת? סביר להניח שגם לה יש חלק בקשיים ביניכן אבל את כל כך עסוקה בקשיים ובכעסים שלבסוף מי שמשלמת את המחיר היקר יותר הוא את. טוב את עושה בכך שאת לא מבטלת וממשיכה להתמודד. עדיף כך. מקווה שתצליחי להניח בצד את הכעסים ותצליחי לצאת ולהנות מהשמש וכל הדברים הנעימים שיש.

בומט

New member
תודה

אני כבר מרגישה את האי שקט הזה שלפני פגישה איתה. מקווה שאצליח ליהנות בכל זאת.

בומט, כל הכבוד לך שאת נלחמת על הקשר עם אמא שלך

את מזכירה לי את עצמי בעניין הזה: גם אני הגעתי לאמא שלי לביקורים שבועיים שהכבידו עלי ושמעתי סיפורים מעיקים ובלעתי צפרדעים של אמירות נחרצות שביטאו השקפת עולם שאני מתנגדת לה - וכל זה נמשך לפחות שנתיים עד שבאמת התחלתי להרגיש יותר קרובה אליה...
ואני חושבת שזה שווה. זה שווה, כי לא משנה לאן אלך ומה אעשה בחיים - אני הרי תמיד אקח את ההורים שלי איתי... אפשר להעמיד פנים שאני לא קשורה אליהם ואני חיה את חיי כאילו ילדתי את עצמי, אבל בסופו של דבר "זרוק חוטרא לאוירא - אעיקרא קאי" (אם תזרוק מקל/ענף לאויר הוא יפול חזרה כששורשו למטה ). העדפתי להלחם על הקשר עם אמי בדרך להיות בקשר יותר טוב, יותר מלא, עם עצמי. (על הקשר עם אבא יותר קשה לדבר כי הוא פגע בי יותר. אבל גם זה מתחיל לקרות...)
ובסופו של דבר זה מתגמל. ..

בומט

New member
תודה

אני עדיין לא מרגישה שהקשר הזה מתגמל אותי. אני מכריחה את עצמי להיות בקשר הזה כי אני יודעת שהוא מועיל לה והיא מרגישה איתו טוב. לפעמים אני פשוט מייחלת שהיא תמות כבר כדי להרגיש את ההקלה שבחוסר הקשר איתה כי היום אני לא יכולה שוב להתנתק ממנה.

קשר עם הורים

נכון כתבה שחר - אין אפשרות להוציא את ההורים מתוכנו. גם כעס הוא סוג של קשר ואפשר להתרחק ולנתק אך הכאב והרגשות השונים הם בתוכנו. אני מעריכה את הכנות שלך בנוגע למחשבה שעדיף לך שתמות ולא תאלצי להיות בקשר אתה. אין בזה כוונה אמיתית אלא רצון להפסיק משהו שקשה לך אתו וזהו רצון המוכר אצל רבים שיש בו ביטוי של כעס, רצון לשלוט בדברים. כמובן שזה רק בפנטזיה. אם חלילה זה קורה במקרה או צרוף מקרים האדם שייחל לזה לא יפסיק להרגיש אשמה ואחריות גם אם מבין שאין בזה שום היגיון.
שתהיה לך שבת נעימה ומהנה

בומט

New member
אני יודעת שזה רק בפנטזיה שלי

ואני גם יודעת שכשזה יקרה לא יהיו לי מחשבות אשמה ואחריות.
תודה על ההערה.

מעולה!

למעלה