צרות של עשירים

צרות של עשירים

התינוק שלי בן חודש וחצי. אני מניקה מלא ויש לי מלא חלב. כמות החלב רבה מאוד הרבה יותר ממה שהתינוק יונק. כמה זמן וקח לגוף לקבל פרופורציות של ייצור החלב? כאשר אני מתמלאת בחלב זה מאוד מאוד כואב לי עד כדי חוסר אפשרות תזוזה בידיים. מדוע זה קורה? האם יש פיתרון לבעיה? זה ילד רביעי שלי ואני לא זוכרת שזה כאב כל כך בקודמים. תודה רבה . הפורום מעניין ומעשיר מאוד .

עודף חלב

את אכן מתארת מצב שאינו שכיח, שלאחר חודש וחצי של הנקה את סובלת מגודש. אם את סובלת כרגע מגודש ומכאבים, חשוב לרוקן את השד כדי שלא תיווצר דלקת. אם התינוק אינו מרוקן את השד ואת מרגישה שהשד מלא וכואב גם לאחר היניקה, את יכולה לשאוב חלב או לסחוט ידנית עד להקלה. בנוסף, ניתן לשים קומפרסים קרים על השדיים. במידה והעלייה במשקל של תינוקך טובה, ההמלצה המקובלת כיום במקרה של עודף חלב היא להניק בכל פעם מצד אחד. אם התינוק מסיים לאכול ובמהלך שלוש השעות הבאות מבקש שוב לינוק, להציע לו את הצד שממנו הנקת לאחרונה. אם עברו יותר משלוש שעות - להציע את הצד השני. אני שוב מסייגת שעצה זאת מיועדת רק למקרים של עודף חלב ועלייה מאד טובה במשקל. אם את לא רואה שיפור מהיר בגודש לאחר ריקון השד והקומפרסים, אולי כדאי גם לשקול פנייה ליועצת הנקה מוסמכת. בהצלחה, אשמח אם תעדכני.

המשך

אין לי כרגע גודש. הכאבים הם לא ביניקה אלא כאשר אני מתמלאת בחלב. האם זה נכון שכאשר אני אשאב או אסחט ידני הגוף ייצר עוד חלב ולא יתאזן? תודה רבה על התשובה המהירה.

המשך

אני מבינה שהכאבים הם כשהשד גדוש. את צודקת שאם מרוקנים את השד זה גורם ליצור חלב, אבל אם תסחטי חלב רק עד להקלה, הגוף יוכל להתאזן. אם לאחר ההנקה השד עדיין מלא ורק בתנאי שהתינוק עולה היטב במשקל ושתפיסת השד טובה את יכולה לסחוט/לשאוב מעט, עד שכבר לא כואב לך.

המשך -

ההסתייגות לגבי העליה במשקל והתפיסה היא מכיוון שלעיתים התינוק אינו מרוקן היטב את השד ובמקרים כאלה יש לתקן את התפיסה.

למעלה