צרות

msiboni1

New member
צרות

שלום לך אריק רצית לשאול שאלה ויהיה לך קשה לענות אבל בכל זאת. יש לי חובות על סך 220000 ש"ח מתוכם יש לי נכסים וחייבים לי בסך 120000 ש"ח כגוון ציוד, רכבים, סחורה בעסק ועוד... אין לי דירה ואני שוכר כרגע. ההכנסות שלי הינם 8000 ש"ח בערך ולא בטוחים. השאלה היא כזאת אייך אני יכול להחזיר את כל החובות ובאיזה דרך כדאי לי לפעול האם כדאי לסגור את העסק ולעבוד כשכיר או דרך אחרת? אני סגור בהלוואות בבנק ולא נותנים לי עוד מסגרת אשראי מה עושים?

goldy

New member
להקדיש חלק כלשהוא מההכנסה לכיסוי

לעשות רשימה מסודרת לפי סדרי עדיפויות ולהודיע לבעלי החוב שהם יקבלו חלק מסויים בתאריך קבוע. אים הם מסכימים, שיעצרו את הריבית (רק אל תשקר להם).

היי

אני זקוק לעוד כמה פרטים. א. האם החוב לבנק 220.000 ש"ח הוא כזה שאתה משלם כל חודש סכום? אם כן כמה? לכמה זמן? האם התשלום החודשי הוא מתוך הכנסתך? או בנוסף? האם החוב שלך צומח מחודש לחודש או קטן (או קבוע) בדוק 6 חודשים לפחות אחורנית. האם אתה יכול לממש נכסים וחייבים מידית? כשאתה אומר הכנסה 8.000 ש"ח זה נטו או ברוטו, האם זה חודש אחרון או ממוצע שנה.(עפ"י דוח רואה החשבון שלך).

msiboni1

New member
היי

היי אריק החוב לבנק הוא רק 100000 ש"ח כל שאר החובות הם לבני משפחה וחברים וכן אני משלם כל חודש סכום של 2500 ש"ח עבור הלוואה בסך 85000 ש"ח ה15000 ש"ח הנותרים הנם עובר. כדאי לי למכור את העסק והנכסים ולעבוד בעבודה מסודרת ולהרוויח פחות? ההכנסות שלי הם נטו 8000 ש"ח בערך ממוצע שנתי.

לא ענית על כל שאלותיי

אבל בכל זאת אנסה לענות תחת הנחות , מקווה שהם נכונות כבעל עסק יש לך חובות ונכסים. מימוש הנכסים אינו מכסה את כל החוב זה סימן רע ומצביע על תזרים שלילי. ייתכן שאתה מושך מהעסק 8000 שקל לחודש אך זה לא המס' הנכון וזה לא מייצג הכנסה נטו. כדאי שתבדוק את המאזן של העסק שלך כי ניראה לי שאתה מרוויח הרבה פחות ממה שכתבת. לכשתדע את המיספרים לאשורם בצע סימולציה מול עבודה כעצמאי ואז תוכל לבדוק את הכידאיות. בהצלחה

למעלה