צרו קשר עם ביטוח לאומי כנסו

אורנה01

Active member
מנהל
איך אנחנו יכולים לעזור לכם לתקתק עיניינים?
בקלות, דברו איתנו בצ'ט בפייסבוק! עם נציג שירות שנמצא בצד השני (לא בוט!) ועונה על השאלות האישיות שלכם בצ'ט.
איך עושים את זה?
לוחצים בעמוד הפייסבוק שלנו על "צרו קשר"
איך מזדהים?
מכניסים מספר תעודת זהות ואז יש 2 אפשרויות:
1. להזדהות עם הקוד הסודי שלכם.
2. להזדהות עם פרטי כרטיס אשראי (אין מה לדאוג, לא מתבצע שום חיוב והפרטים לא נשמרים במערכת, זה רק לצורך זיהוי).

שימו ❤️
מאחר ומדובר בנושאים אישיים מאוד אנחנו דורשים פרטי הזדהות מחמירים כדי לשמור על חיסיון
דברו איתנו

קלייטון.ש

Well-known member
מוזר מאד, במחשבה ראשונה הייתי אומר שזה פישינג.
מה ביטוח לאומי עושה עם פרטי כרטיס האשראי של האזרח? מאיפה לביטוח לאומי הנתון הזה בכלל? מול מה הם בודקים?
פעם ראשונה שאני שומע שביטוח לאומי מבקשים את פרטי כרטיס האשראי של האזרח.
נשמע ממש לא טוב.

צריך גם להעיר שפרטי כרטיס אשראי ומספר זהות הם לא נתונים סודיים בכלל. כל פעם שמזמינים פיצה מוסרים למוכר את כל הנתונים האלה.
אם ביטוח לאומי חושבים ככה להחמיר עם הזדהות אז הם מפספסים פה בגדול.
כרטיס אשראי מיועד לביצוע תשלומים ולא להזדהות.

נערך לאחרונה ב:

אורנה01

Active member
מנהל
מה ביטוח לאומי עושה עם פרטי כרטיס האשראי של האזרח? מאיפה לביטוח לאומי הנתון הזה בכלל? מול מה הם בודקים?
נשמע ממש לא טוב.

צריך גם להעיר שפרטי כרטיס אשראי ומספר זהות הם לא נתונים סודיים בכלל. כל פעם שמזמינים פיצה מוסרים למוכר את כל הנתונים האלה.
צודק בהחלט!
לא כולם משלמים דמי ביטוח בכרטיס אשראי...
אסב לתשומת ליבם מה שנרשם כאן.
בברכה.

קלייטון.ש

Well-known member
צודק בהחלט!
לא כולם משלמים דמי ביטוח בכרטיס אשראי...
אסב לתשומת ליבם מה שנרשם כאן.
בברכה.
יתרה מכך, רוב האזרחים בכלל לא משלמים דמי ביטוח בעצמם. רוב האזרחים הם שכירים. המעסיק משלם את דמי הביטוח עבורם.

אורנה01

Active member
מנהל
נשמע ממש לא טוב.

אם ביטוח לאומי חושבים כראהכה להחמיר עם הזדהות אז הם מפספסים פה בגדול.
ראה את התשובה לשאלתך מביטוח לאומי:
" הי אורנה, כפי שציינו בפוסט עצמו. הפרטים, האישיים של האנשים הם דבר מאוד מאוד מאוד רגיש וחייב לוודא זיהוי ב-100%. הפרטים לא נשמרים ולא יעשה בהם שום שימוש. אם יש חשש להכניס פרטי ויזה, אין בעיה - תכניסו קוד אישי. ואם לא...יש עוד הרבה מאוד אופציות. הבחירה בידיך.
🙂
"
כמובן שהסברתי, שזו לא שאלה שלי, אלא של פונה בפורום ב"תפוז"

אורנה01

Active member
מנהל
נשמע ממש לא טוב.

ראה עוד תגובה של גולשת בדף הפייסבוק של ביטוח לאומי:
"כרטיס אשראי כן נועד להזדהות, גם אם מתקשרים לחברות ביטוח למיניהן מבקשים פרטי כרטיס אשראי לצורך זיהוי. הנציגים עובדים מול מערכת כרטיסי אשראי שמוודאת שהכרטיס הוא על שם בעל החשבון/מנוי המבקש שירות, וכשיש אימות בין ת״ז, מס טלפון וכרטיס אשראי אפשר להמשיך הלאה. כשיש צורך בזיהוי מחמיר למקרים רגישים יותר- יתקיימו בדיקות נוספות מחמירות יותר."

GoldenEyes

Well-known member
"כרטיס אשראי כן נועד להזדהות, גם אם מתקשרים לחברות ביטוח למיניהן מבקשים פרטי כרטיס אשראי לצורך זיהוי. הנציגים עובדים מול מערכת כרטיסי אשראי שמוודאת שהכרטיס הוא על שם בעל החשבון/מנוי המבקש שירות, וכשיש אימות בין ת״ז, מס טלפון וכרטיס אשראי אפשר להמשיך הלאה. כשיש צורך בזיהוי מחמיר למקרים רגישים יותר- יתקיימו בדיקות נוספות מחמירות יותר."
לצערנו , במקומות רבים מבקשים תיכף עוד לפני שבכלל התחלת לדבר את פרטי בכרטיס אשראי
אני מתקשר לקבל הצעת מחיר על מוצר או שירות , וישר מתעלקים לי על הכרטיס. זה לא לענין , שלא נדבר על מקרים שתיכף מחייבים בלי שבכלל בקשתי או הסכמתי.
ולך תפתח אח"כ הכחשת עסקה מול חברת האשראי
מה יעשו במקרה של כרטיסים נטענים ?

בטוח לאומי יכול להסתפק ב 4 ספרות אחרונות של הכרטיס.

קלייטון.ש

Well-known member
אני לא יודע אם זה נכון. לי אישית לא קרה מעולם שביקשו ממני פרטי אשראי לצורך הזדהות. מבקשים תאריך הנפקת תעודת זהות, שזה עוד איכשהו פרט סודי.
גם בהזדהות מול ביטוח לאומי מעולם לא ביקשו ממני פרטי אשראי. האפשרות אפילו לא הוזכרה.
הבעיה היא שפרטי אשראי הם לא סוד. הם נמסרים בכל עסקת אשראי. בגישה המתוארת של ביטוח לאומי מוכר שקיבל ממני את פרטי האשראי יכול להתחפש אלי מול ביטוח לאומי, לקבל פרטים רגישים ביותר, ואני אפילו לא אדע.
אני לא יודע מי תכנן את הצ'ט הזה, אבל עבדתי כבר מול ביטוח לאומי וזה מרגיש לי לא רגיל למוסד. זה נשמע מוזר.
אני חושב שהם צריכים לבדוק את הנושא שם שוב.

למעלה