צריבה

artagel

New member
צריבה

לשרית שלום יש לי שאלה עקרונית בקשר לצריבה,מה עובי לוח העץ (מינימום) החייב להיות מבלי שהצריבה תחדור אותו,(האם הצריבה חודרת?) והאם יש חשיבות לסוג העץ מבחינת צפיפותו? שאלה נוספת אם העץ עליו ניצרוב יהיה מודבק למשל על מתכת איך תיהיה ההשפעה על היצירה?( עובי העץ כ 1-2 מ"מ.) ולא אורן.

צריבה

עוביים של עץ לצריבה. מ"גובה" העיניים שלי, כצורבת מקצועית, ניתן לצרוב על נייר, פורניר, ודיקטים בעובי 2"מ מ"מ. כלומר, צריך יד מיומנת לא לעבור את העובי הנ"ל, ולדעת את הלחץ אותו צריך להפעיל כאשר מתמודדים עם התנגדות בעובי כזה. לדוגמא, אם תצרוב על פורניר, שאינו מודבק הוא יהפוך מיד לגלי. סביר להניח שלא זו התוצאה שתרצה להשיג, לכן, אם תרצה לצרוב על פורניר מודבק לא תהיה בעיה. על הצריבה, בעקרון להיות די שטוחה, ועומקה המירבי לא יעלה על מחצית המ"מ. גם דיקט בעובי 2 מ"מ יהפוך לבעיה, משום שהוא יקבל "בטן" כתוצאה מיצירת החום על גבי העץ. אכן, ישנם עצים, שבגין צפיפות הסיבים יהוו בעיה, והם ממשפחת האורן. לא השרף הוא שמפריע, אלא צפיפות הסיבים. כל עץ סביר, שיהיה מודבק כפורניר או שכבה אחרת על גבי מתכת, פלסטיק, או כל חומר אחר יהיה בר צריבה. אין כל בעיה עם זה. הצריבה תשאר צריבה. יש לתת את הדעת בצריבה על סיבית או MDF שכן הדבקים הדחוסים בחומר הנ"ל, במגע עם חום הצורב הופכים להיות רעילים. לסיכום:- ניתן לצרוב על פורניר מודבק. על כל חומר שתרצה, והתוצאה תהיה מצויינת. עץ אורן הוא הבעייתי בין העצים לצריבה, אבל, ניתן לצרוב עליו אחרי אימונים. יש לתת את הדעת על אילו חומרים לא לצרוב. תודה על השאלה, וערב מצוין. שרית.

yulevi

New member
שריתוש אין כמראה עיניים../images/Emo2.gif../images/Emo8.gif

אנחנו מבקשים לראות בעיניים ,הגיע זמן למועד מתאים למען נראה ונלמד

צודק.B-../images/Emo22.gif

אין כמו מראה עיניים.... למרות שאני מעלה מאמרים בנושא, אני מדגישה שם, שבלתי אפשרי לממש את הנאמר פיזית, מעבר לאימוץ תובנות של נסיוני בשטח.... בכל מקרה, ניתן לעקוב אחרי המאמרים שלי, כאן, במידה וזה מותר.

artagel

New member
צריבה

יהודה לא יפה חטפת לי מבין השיניים והרי זו היתה כוונתי וכל זה כוון לשם כך. ועכשיו עזר הבנת שהחברה שבפורום הנוכחי לא קיבלו את שהוסבר בכנס בכפר וויתקין , אז קדימה להרים הכפפה.

למעלה