צריבות/ דקירות בבית השחי

shavitlavi

New member
צריבות/ דקירות בבית השחי

במהלך החודשיים האחרונים התחלתי להרגיש כל הזמן מעין כאבים של דקירות, או צריבות רגעיות שבאות ונעלמות באיזור בית שחי ימין. זה מקרין לאזור הצלעות ולעיתים רחוקות גם לבית שחי שמאל. הייתי אצל כירורג שד הוא בדק ואין בליטות או גושים או בלוטות מוגדלות וגם לא רגישות כשהוא נגע באיזור. כפי שציינתי זה בא והולך במהלך היום ואם נוגעים באיזור כשזה קורה לא מרגישים כאב מיוחד או שהאזור נפוח. אני בת 32, מחזור סדיר, לא משתמשת בגלולות אין היסטוריה משפחתית של סרטן שד, לא שותה אלכוהול, לא מעשנת, עושה פעילות גופנית באופן יומיומי ואוכלת בריא. הכירורג הפנה אותי לאולטרסאונד שד אך התור לאוטרסאונד הוא רק לעוד חודשיים (זה הכי מוקדם אחרי שבדקתי בכמה מרפאות של הקופה בארץ). שאלתי היא האם יכול להיות שמדובר בדלקת/זיהום באיזור הזה ואם כן מה יכול היה לגרום לה?(לא נחתכתי באיזור, לא החלפתי דיאודרנט) ומה אני יכולה לעשות בינתיים כדי להקל על זה? במידה וזו אכן דלקת, האם היא יכולה לעבור מעצמה או שצריך לקחת אנטיביוטיקה אני לא יודעת אם יש לזה קשר אבל עשיתי בדיקות כלליות וה-WBC יצא מעט נמוך (3.6 כשהמינימום הוא 4) והויטמין D נמוך (18.10 כשהמינימום הוא 30 ) אציין שלפני כ-8 חודשים סבלתי מהחיידק הליקובקטר פילורי שעשה לי בעיות בעיכול אבל טופלתי באנטיביוטיקה והוא חוסל. האם יתכן שחיידק במערכת העיכול יכול להשפיע על איזור בית השחי ולגרום לתסמינים שציינתי?

דקירות בבית השחי

דלקת או זיהום באה לידי ביטוי באודם וחום מקומי, ולרוב ספירת הכדוריות הלבנות תהיה גבוהה ולא נמוכה. לא נשמע שיש קשר בין החידק בקיבה או רמת ויטמין B לתחושות אלו. אם הכירורג לא מצא תהליך דלקתי בבדיקה, אין מקום לטיפול אנטביוטי כנראה. בברכה

למעלה