צריבת מקסטרק

sagife

New member
צריבת מקסטרק

לבאי הפורום שלום, לאחרונה התחדשתי ברשיון רדיו-טלפון לתחום האוירי, עקב עיסוק בתחום. ברשותי מספר מכשירי מקסטרק ישנים שצברתי עם השנים חלקם עם תדרי מד"א(שנרכשו על ידי ונצרבו בתדרים המתאימים באישור), וחלקם שימשו בעבר חברת משאיות. שאלתי, האם ניתן לצרוב את המכשירים הללו לתחום התעופתי בו מותר לי לפעול? כיצד (מספר דגם??) אני יודע מה התחום בו יכול המכשיר לתפקד? (הכוונה היא לא להתקין מכשיר כזה במטוס, אלא להאזין לתדרים המעניינים אותי מהרכב/בית). תודה מראש לעונים!

4Z7DHD

New member
צריבה

אני מאמין שאם תספר לנו איזה דגמים יש לך (מוטורולה חברה מסודרת - יש מדבקות מפורטות ) נוכל לעזור לך לגגל או שמישהו בפורום העוסק בזה יעזור לך

sagife

New member
תודה,פירוט בימים הקרובים.

המכשירים מאופסנים בבית הורי...

4Z7DHD

New member
צריבה

והנה פירוט של המודלים הקיימים , עם תחומי תדרים http://www.repeater-builder.com/maxtrac/maxtrac-index.html

sagife

New member
חתיכת קישור!

כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול...

mot264

New member
אין לך מה לחפש עם מקסטרק לנושא זה

1. מעגלי ה PLL לא יעבדו. 2. מעגלי הקליטה לא יהיו רגישים. 3. תחום האוירי הוא בשיטת AM ומכשירי מקסטרק פועלים בשיטת FM. 4. חבל על הזמן שתשקיע בזה. 5. איך רשיון רדיו טלפון אוירי אינו מכיל ידע בשיטת תקשורת ?

mot264

New member
תחום תדרי מקסטרק

התחומים בהם מקסטרק שברשותך אינו יכול לאפשר פעולה תקינה אפילו שתוכל לצרוב אותו. ראה בקישור המצורף תחומים אפשריים

sagife

New member
תודה על תגובתך.

אני מבין שאין מה לדבר אפילו לטובת האזנה בלבד,כFUN בעת נסיעה ברכב,נכון?

4Z7DHD

New member
האזנה

כפי שציין מר מוט, הבעיה היא לא תחום תדרים - שלעתים קרובות ניתן להתגבר עליה. אבל עניין ה - AM זה משהו בלתי פתיר, ואני מצטער שפיספסתי.

למעלה