צרידות אצל ילדים...

הילה@

New member
צרידות אצל ילדים...

הי, אולי למישהי יש ניסיון עם ילדים צרודים? הילדה שלי (דנה), בת 3 וחצי ויש לה ממש קול צרוד. יש ימים שזה ממש מגיע למצב שקשה לה לדבר ויש ימים שכמעט ולא מרגישים בצרידות, אבל אין ספק שיש לה קול רגיש... אני מרגישה שהיא לא מדברת נכון (דיבור מעייף...), אבל אני לא יודעת מה עושים. האם אני צריכה לפנות לרופא ואם כן לאיזה?

בדרך כלל זה כתוצאה משימוש לא נכון

במיתרי הקול. ראשית ניתן ללכת לקלינאית תקשורת כדי "ללמוד לדבר נכון" דבר שני זה יכול לנבוע מאלרגיות כמו למוצרי חלב, חיטה וכו´. יש לי המלצה על שני רופאים (ממכבי) ד"ר לידיה קוזיניצקי בפ"ת 03- 9341575 היא מתמחה בבעיות אף אוזן גרון והיא ממש טובה. ד"ר יעקב שבירו מבני ברק 03-5792914 הוא מתמחה בצרידות (גם הוא אף אוזן גרון) שווה לבדוק... שתרגישו טוב

zimes

New member
הימור שלי - היא מחקה מישהו

אולי אחד ההורים או מטפלת אהובה שלא מדברים נכון (אני מתכוונת, כמובן, להפקת הקול). זו תופעה חדשה? יש לכם מושג ממתי?

כן, יש ניסיון!

אם את חשה שלבתך יש קול "רגיש" ודיבור מעייף בהחלט יש מה לעשות. פני לרופא אף אוזן גרון לוודא שאין ממצאים על מיתרי הקול. את מכתב התשובה שלו קחי אל קלינאית תקשורת. היא תתן לכם הדרכה לשמירה על הגיינה קולית (כיצד לשמור על הקול) ואם יש צורך (בהתאם לתשובתו של רופא א.א.ג) גם תרגילי קול. בגילה של בתך יש לא מעט ילדים צרודים. עברת ליד גן ילדים בעת משחק בחצר? עם רמת הצעקות של הילדים ממש אין פלא! קלינאית תוכל לעזור גם בהדרכה על שמירת עוצמת קול סבירה. בהצלחה.

למעלה