צרידות

ארמורגם

New member
צרידות

אני חושב שהנשיפות על הגור החדש גרמו לחתולה לצרידות.
הקול שלה חלש ושבור, שונה לחלוטין מבעבר.
יש קשר?
יש מה לעשות כדי להשיב את הקול?

Yukita

Active member
מנהל
נראה לי

שזו שאלה שבשבילה כדאי להרים טלפון לוטרינר, שייתן מושג ראשוני לגבי התשובה לשאלה...
&nbsp
לא נראה לי סביר שנשיפות מרובות יגרמו לצרידות- אבל, עם או בלי קשר, גם לחתולים יכולות להיות דלקות גרון וכמעט כל דבר שבני אדם יכולים לסבול ממנו בעצמם. יעיד אחד הגורים אצלי ששמענו אותו מחרחר בנשימה ובניתוח הסירוס לפני 3 ימים בדקו לעומק והוציאו לו מאחת מתעלות האוויר מעל החך פוליפ שפשוט הפריע לו לנשום.
&nbsp
אז לשאול, לתאר את המצב ולברר אם יש עילה לבדיקה - בהחלט כן.

אצלנו הכלבה היתה לפעמים מפתחת צינון. היו לה כאלה

נביחות צרודות. ונזלת. אז נתנו לה פעם למצוץ סטרפסילס. לא בטוחה שזה רצוי או שזה באמת עזר. בסוף זה עבר.
בקיצור גם בעלי חיים יכולים להיות צרודים אבל כדאי לברר עם הוטרינר

היא בלחץ

גם פיצקי שלי מגיבה ללחץ בצרידות... היא נרגעת וזה עובר. אבל בכל מקרה, חשוב לעקוב שהיא מתפקדת כרגיל, אוכלת, שותה וכולי.

ארמורגם

New member
תודה לעונים

לקחתי אותה היום לוטרינרית. היא בדקה אותה, ולא מצאה משהו חריג.
היא אמרה לתת לה עוד כמה ימים לנסות להתאושש לבד, ואם לא יחלוף אז לתת משכך כאבים כמה ימים, ואם גם זה לא יעזור אז מתן טיפול אנטיביוטי (לאחר בדיקת הגרון בטשטוש).
&nbsp
בינתיים נראה שהתרופה הכי טובה היא להחזיק את הגור בבידוד. רק שאין לי לב לעשות לו את זה...
&nbsp
וחוץ מזה יש לי דילמה חדשה. אישה אחת ראתה אותו ורוצה לאמץ אותו!
ולי כבר נהיה קשה להיפרד ממנו... כבר נקשרתי, כי למרות שהוא יכול לעצבן לפעמים (ואז בא לי למסור אותו), לפעמים הוא ממש מתוק (ואז בא לי לשמור אותו).

Yukita

Active member
מנהל
הדילמה המוכרת

אם בא לך לשמור אותו, אולי תעזור לאישה הזו לאמץ אחד או שניים מהגורים מדימונה? זה אמנם לא בדיוק השכנים ליד, אבל אם זו הבעיה - אולי נוכל להתארגן ולפתור את העניין.
&nbsp
באשר לבידוד כתרופה לגרון צרוד - אני לא בטוחה שזו דרך פעולה נכונה. מה שצריך הוא שהשניים יחושו בנוח זה עם זה ואז גם דברים שנגרמים ממתח יתפוגגו. אם תחזיק בבידוד ותשחרר - תחזור שוב למצבים של מתח.

ארמורגם

New member
הלוואי שהם יסתדרו

אבל מכיוון שהיא ממשיכה לנשוף עליו גם עם גרון כואב, אין ברירה אלא לנטרל את גורם הנשיפות. כבר חשבתי למסור אותו רק מהסיבה הזאת. בינתיים הוא כבר יום וחצי מופרד ממנה, והמצב שלה מראה סימני שיפור. עדיין משהו מציק לה בגרון. כשאני מצליח לגרום לה להירגע ולגרגר, הגרגור גורם לה להשתנק. כנראה הגרגור מפעיל את האיזור הכואב. גם אם היא משכיבה את הראש על הצד זה גורם לה לאי-נעימות והיא מיישרת אותו מיד. אין לי הסבר אחר מה יכול לגרום לזה, ללא בדיקה רפואית שדורשת טשטוש. בינתיים כל עוד היא אוכלת, אני אתן לטבע הזדמנות לעשות את שלו.
&nbsp
לגבי הגור, הוא לא לגמרי סגור בחדר אחד, למשל כשאני בבית אני לוקח אותו איתי לחדר, וסוגר את הדלת, או אם החתולה על הארון באחד החדרים אז אני משחרר אותו בכל הבית. גם אותי הוא מעצבן לפעמים ברמות, ואין מנוס מלהכניס אותו לחדר להירגע. הוא נושך אותי, ומעבר לעובדה שזה כואב, אני לא רוצה לעודד התנהגות כזאת.

למעלה