צריך את דעתכם המושכלת על השקעה בנדל"ן

rans778

New member
צריך את דעתכם המושכלת על השקעה בנדל"ן

שלום לכולם,
התרשמתי מהפורום והאנשים בעלי נסיון כאן. עושה רושם שחוות הדעת כאן אובייקטיביות ומפורטות יותר מכל מתווך שאפנה אליו.
עוד כ-3 חודשים משתחררת לי קרן השתלמות אשר יחד איתה יהיה לנו הון עצמי של 400,000.
כמו כן, יש לנו דירה ששווה בערך 2 מיליון בה אנו גרים ללא משכנתא. (אולי ניתן למשכן ..?) ושנינו עובדים.

1) שאלה ראשונה - האם יש מה לעשות בשוק הנדל"ן עם הסכום הזה?
אולי זו תהיה שטות להגיד, אבל אני מעריך שאפילו אם נפוטר - השכירות אמורה לשלם בשלב זה או אחר את המשכנתא על הנכס.
2) שאלה שנייה - במידה והתשובה על השאלה היא כן, מה כדאי לעשות:
התרשמות שלי:
א) קראתי את חוות הדעת על הפרוייקט באילת, נשמע מפוקפק.
ב) האם יש ערים קרובות יותר למרכז שכדאי להשקיע בהן?
מחפש איזון בין תשואה גבוהה (שאין בבנק) אבל גם פוטנציאל השבחה למכירה בעתיד.
ג) לצורך העניין, אני רואה איך דירה בשדרות/קריית שמונה מספקת תשואה גבוהה אבל לא רואה את פוטנציאל ההשבחה.
ד) עפולה - יכול להיות שכבר עשתה את העלייה שלה?
ה) לוד - האם יש אזורים מוצלחים אטקרטיביים להשקעה ונקיים יחסית מסמים?
ו) בת ים - קצת גבוה לנו להשקיע בתמ"אות ליד הים, איך אני אגיע לסכומים של 1.6K אם בכלל? יש תנאי תשלום כאלו עם ההון הראשוני שברשותי?
ז) האם זה נוהג טוב לחשוב על השקעה באזורים דתיים, למרות שאני חילוני? (למשל דירות לדתיים בגני תקווה זולות משמעותית מדירות לחילונים)
ח) מה עם כל אלו שקונים חורבות בבניינים ישנים ללא מעלית ומשפצים אותם? (שמעתי חוות דעת טובה על חברה בשם "נדל"ן בג'ינס" שעזרו למישהו מהעבודה של אשתי עם משהו כזה גם כן בבת ים.
זה באמת משתלם הסיפורים הללו בנוסח התכנית שבזמנו ענבל אור היתה שותפה לה בטלויזיה?
ט) יש עכשיו משהו בחו"ל יחסית בטוח? (ברלין/מיאמי) או שאלו דברים הרי סיכון לאנשים עם הבנה די בסיסית?
י) אולי חלק יגידו לי - עזוב אותך שטויות, לך לת"א 25 :)

בקיצור, מתנצל אם קצת חפרתי, מחפש מורה נבוכים למקומות הטובים מאנשים כמוכם.
בתודה מראש..:)

לא ענו לך כי

ההודעה שלך ארוכה מאוד ולא ממוקדת.
עם סכום כזה אתה בהחלט יכול להשקיע-
-400K הון עצמי
-50% משכנתא על הנכס הנרכש מאחר וזו דירה שניה
-במידת הצורך תמשכנו את דירתכם ותקבלו עד 50% מערכה, כלומר עד 1M. זה פותח ים של אפשרויות בכל הארץ כולל ת"א.
הבעיה היחידה זה מס הרכישה של 8%.
שאלות:
-מה השכר נטו של שניכם?
-היכן אתם מתגוררים?
-עד כמה אתם מוכנים להשקיע זמן ומאמץ בקניה?
אני לדוגמא משקיע עצלן, אין לי רכב ולא בא לי להתרחק מגבולות הרצליה\בת ים
-עד כמה תהיו מוכנים להתעסק בהשכרה? מעוניינים רק בטווח ארוך או שיש לכם סבלנות גם לAIRBNB?

לדעתי דירה בדרום ת"א ורצוי מאוד חורבה לשיפוץ. האיזור מושך אוכלוסיות חזקות יחיסת שנדחקו ממרכז העיר וצפונה בגלל המחירים המאמירים. לא מכיר ערים אחרות.

ברגע שתחליט על איזור, אסוף כמה שיותר פרטים כדי לקבל החלטה מהירה. בהיותנו משקיעים קטנים היתרון היחיד שלנו זו מהירות. אתה צריך לדקלם מחיר למ"ר ושכירות אפשרית של כל סוג דירה (קומה, עורפית, שיפוץ וכו וכו) בעיר שתבחר להשקיע בה.

אל תשקיע בחול אם אינך נמצא שם או מישהו שקרוב אליך אישית וזה עיסוקו מנהל לך את הנכס.

למעלה