צריך את דעתכם

Mr KokoLoko

New member
צריך את דעתכם../images/Emo203.gif

שלום, שמי עידן ואני עוד מעט בן 14 מחדרה, בכיתה ח'. אפשר להגיד שאני בין המצטיינים, וברוב השיעורים אני משתעמם בצורה נוראית, אז חשבתי לקפוץ כיתה (לוותר על כיתה ט' וללכת לתיכון אחרי סוף השנה). אני ממש רוצה לעשות את זה, אני מרגיש שאני יכול ושאני אצליח להתמודד עם כל החומר של כיתה ט' בפרק זמן קצר. מה אתם חושבים? כדאי לי? מה אני צריך לעשות כדי לקפוץ כיתה? וגם כמה זה יעזור בהמשך החיים? זה לא מאוחר מדי? תרחיבו כמה שיותר, אם אפשר. תודה ענקית מראש, עידן

kryp

New member
לדעתי לא כדי.

גם מבחינה חברתית וגם מבחינת הלימודים והחומר. עזוב אותך משטויות. בהצלחה.

Mr KokoLoko

New member
אין לי שום בעיה מביחנה חברתית../images/Emo203.gif

כבר התנסתי בדברים כאלה, זאת לא בעיה בשבילי. מבחינת הלימודים והחומר - זה בדיוק העניין. כרגע החומר משעמם אותי ואני חושב שאני יכול להתמודד עם החומר, כמו שאמרתי כבר. תודה בכל זאת, שמחתי לשמוע דעה:)

kryp

New member
הכרתי טוב מישהו שקפץ כיתה.

לדעתי אנשים לא רואים את זה באופן יפה. חיים זה לא רק התפתחות של מוח ושל ידע לדעתי. לדעתי, כיתה ט' היא חשובה מאוד והיא עושה את החיבור, לאו דווקא ברמת הלימודים, בין חטיבה ותיכון. חוץ מזה, כיתה ט' היא הדבר הכי כיף שיש. וכיוון שקל לך זה רק מוסיף לכיף.

Mr KokoLoko

New member
אמ../images/Emo203.gif

למה שאנשים לא יראו את זה באופן יפה? בבקשה תסבירי את עצמך, זה יעזור לי להבין. אמ, מה מיוחד כל כך בכיתה ט'? זה יהיה נחמד אם תסבירי גם את זה
תודה

kryp

New member
אני בן חחח.

אנשים לא תמיד רוצים להיות בקרבת מישהו שקפץ כיתה, הגיל מרתיע, וגם העובדה שקפצת כיתה יכולה להרתיע, למרות שבכיתה י' הכל חדש, ילדים חדשים ובדרך כלל בית ספר חדש, עדיין לא אתה תהיה קטן מהם, וזה משפיע. בכיתה ט' היה הכי כיף מבחינת חברים, לי לפחות. בתיכון זה דבר אחר לחלוטין, חוץ מזה שאנשים משתנים. לדעתי ההבדל בין ילד בתחילת ט' לתחילת י' הוא עצום. לא יודע להסביר איך זה מתבטא, אבל זה ככה.

chuchi46

New member
יש לי בכיתה אחד כמוך

שקפץ כיתה תוך דילוג על ט'. אמא שלו ד"ר למתמטיקה וכל המשפחה שלו גאונים. הילד המסכן הזה הוא הילד כאפות של השכבה שלי ושל השכבה מתחתי. אין לא חברים לא מכאן ולא מכאן, ומי שכן מתקרב אליו זה מי שרוצה לנסות לעזור לו, ולא מישהו שרוצה להיות חבר שלו כי הוא חושב שיהיה איתו כיף. אני לא יודעת, יכול להיות שהקטע החברתי לא מפריע לו, אבל אין לו שום חבר
כל היום רק יושב עם הספרים שלו ולומד... הוא לעולם לא יהיה חלק מהכיתה או השיכבה
אני אגיד לך את דעתי- אמרת שהקטע החברתי זה לא יפריע- כנראה שזה פשוט לא חשבו לך
כי אין לך מושג כמה זה מוציא אותך מהחברה
מבחינה לימודית- וואלה, אם אתה מהגאונים האלה שיכולים לדלג על שנה של לימודי מתמטיקה, ביולוגיה פיזיקה ואנגלית... אז נראה לי שתסתדר
הייתרונות- תהיה לך שנה לעשות בה מה שתרצה. אם אתה חושב שתנצל אותה- זו יכולה להיות אחלה מתנה לפני צבא. ואם אתה רוצה לעשות את זה אז אתה פשוט צריך לדבר עם היועצת... מקסימום קצת לחץ של אבאמא ועלית כיתה. לדעתי אתה צריך להיות ממש גאון ושלא יהיה אכפת לך מחברים כדי לעשות את זה. במקומך פשוט הייתי עוברת לבצפר של מצויינות או משהו בסיגנון אם זה כל כך חשוב לך. סתם שיעמום בשיעורים... זה נמצא לכל אורך מסלול בגרות רגיל
ככה התוכנית בנויה, אין מה לעשות, ולדעתי זו לא סיבה מספיק חשובה כדי לוותר על כל חווית התיכון עבורה

Mr KokoLoko

New member
XDאני ממש ממש לא ככה../images/Emo203.gif

קודם כל תודה שהגבת
אני מתאקלם בקלות בסביבה חדשה, זה כבר קרה ו"שרדתי", אני מכיר גם כמה מט' (כרגע). אני ממש לא יושב כל היום עם הספרים שלי ולומד, זה בדיוק מה שאני אומר, קל לי, וכולם חורשים בכיתות י', יא', יב', אז אני לא אהיה חריג. אם היה בצפר של מצויינות הייתי עובר מזמן, אבל אני גר בחור ששמו חדרה, מי שגר בסביבה יבין. לא חשוב, נראה לי שאני אוותר;; אבל אני עדיין מוכן לשמוע עוד דעות

b a t e l 1 8 2

New member
מה פתאום!

כיתה ט' היא כיתה חשובה.. כי התעודה של כיתה ט' משפיעה על התיכון.

תעלה אם אתה יכול

וילד כאפות מו שאמרו פה לא בהכרח תהיה תלוי איזה בנאדם אתה יש לי חברה כזאת והיא מסתדרת מעולה...... חוצמזה שאני בגיל 14 הייתי בכיתה ט'.... כך שכנראה השאירו אותך בגן או משהוא אז לא נורא אתה תהיה בגיל של הרוב

galoosh33

New member
לפי דעתי לא כדאי לך

אם משעמם לך בביצפר תמצא דברים אחרים לעשות, לא חסרות אפשרויות. כיתה ט' היא הכיתה הכי כיפית שיש, זו שנה אחרונה בחטיבה לפני שמגיעים לתיכון ולא צריך לעשות שומדבר.. אתה באמת רוצה לעזוב את כל החברים שלך ולעבור לתיכון חדש? בכל אופן, אלה היו דברים קטנים, אבל הסיבה העיקרית היא שגם אם תקפוץ כיתה, תגיע לכיתה הרגילה בי' ושוב יהיה לך משעמם. בכיתה ט' לא לומדים שומדבר כמעט שעוזר לשנה הראשונה בתיכון, אז לא תפסיד שומדבר רציני, אבל תגיע לי' ואחרי חודש שוב פעם תמצא את עצמך משועמם. ואז מה עשית? קפצת כיתה, עזבת את כל החברים שלך והשכבה, הגעת למקום חדש ומבחינה לימודית שוב אין לך שום עניין. אני גם לא רואה איך זה יעזור לך בהמשך החיים בשום דבר. בהצלחה שיהיה בכל אופן..

liorhikri1991

New member
דעתי...

אני חושב שכל שלב בחיים חשוב מאוד לעבור. לדעתי דילוג על שלב זה או אחר יוצר פער ובעיתיות,זה שאתה תלמיד מצטיין ומשתעמם בשיעור זה חבל. אני יכול להגיד שתמיד הייתי תלמיד מצטיין והייתי נהנה בשיעורים,אני אוהב ללמוד חומר חדש,אוהב להקשיב למורים ואף פעם לא משתעמם. אני ממליץ לנסות להתעניין ולגלות עניין בכיתה,לקפוץ כיתה זה לא טוב וזה גם לא קל. עד כיתה ט' באמת שממש קל,אבל בכיתה י'/מתחילת הבגרויות של יוד,חוטפים שוק לפנים,צריך לשבת וללמוד אפילו אם אתה גאון,ואתה תגלה שלא יהיה לך ממש ממש קל ויהיה לך משעמם גם שם אם אתה לא מתעניין בחומר הנלמד. מבחינה חברתית זה אכן תלוי בבן אדם. זוהי דעתי,תנסה להשתלב,להתעניין,ואפילו אם החומר קל תמיד אפשר להתעניין.

לאן אתה ממהר כל כך?

אני חושבת שזה די חשוב לעבור עם כולם את התהליך התבגרות, באותה כיתה, להמשיך לעבור שלב שלב.. אבל אם אתה חושב שזה מה שאתה רוצה אתה יכול לדבר עם היועצ/ת בביה"ס שלך, הם בד"כ מבינים יותר בעניינים האלה וידעו מה הדרישות בשביל שתוכל לקפוץ כיתה.. אה, וברוך הבאה

liorhikri1991

New member
../images/Emo6.gifאת יודעת מה נראה לי?!...

שהוא כלכך להוט להצטרף לפורום שלנו,והוא רק בכיתה ח',אז הוא חשב על כך שיקפוץ כיתה כדי להיות בפורום המדהים הזה"

noyy

New member
ישנאו אותי פה על הדעות שלי

אבל אני חושבת שאם אתה יכול, אם ממש משעמם לך כרגע בכיתה, אם אתה רוצה ואם זה נראה המוצא הכי טוב בשבילך (ואמרת שהתנסית בזה בעבר או משהו? אז כנראה שאתה יודע מה כרוך בזה) אז תעלה כיתה ותצליף בכל מי שזה לא נאה לו וש"יסתכל" עליך. ברוב התיכונים ממילא יש ערבוביה ענקית בכיתות של החטיבה, או שאם התיכון לא מחובר לחטיבה אז בכלל אלו אנשים שבאים מבחוץ, ככה שכולם בסופו של דבר יצטרכו להכיר חברים חדשים ולנסות להשתלב בדיוק כמוך. מעבר לזה, נשמע מההודעה שלך שאתה אדם סביר ושאין לך בעיות בגישה, אולי אפילו חברותי, לא יודעת. אני בכיתה י"א ולי אישית יש 3 חברים ממש טובים (ואפילו אגיד שהם נורמלים!) שלי שהוקפצו כיתה וגם הם לא שונאי אנשים. בכיתה, לא מתייחסים אליהם אחרת אלא כמו אל כל תלמיד רגיל ולאף אחד לא מפריע שהם קטנים יותר בשנה. אז הכל תלוי בגישה שלך. בקיצור, אתה מרגיש אתה מבוזבז בכיתה? תעלה כיתה, זה בכיף יחסוך לך זמן לפני הגיוס להתבטל להנאתך. רק תשקול את זה טוב ותוודא שזה באמת מה שמתאים לך, אחרת זה יכול להיות רע מאוד.. (חומר שאתה לא מסוגל להסתגל אליו, ציפיות של מורים/משפחה ממך, תחושה שאתה לא שייך וכו'..). אני בדעה שתהיה מודע קודם להכל, ואם אתה בטוח בעצמך, אז אני אאחל לך רק בהצלחה.

Mr KokoLoko

New member
אוקיי..../images/Emo203.gif

יש אפשרות שבאמצע השנה אני אעבור לכיתה ט'?

למעלה