צריך את עזרתכם בהתלבטות

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
צריך את עזרתכם בהתלבטות

שימו לב לרשומה הבאה: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=698123 ותראו כמה היא רגישה ונוגעת ללב (עבורי לפחות). בכל אופן, תראו איך מישהו הגיב שמה (מישהו בשם גיא, שלצורך העניין - אני מכיר אותו). תגובה שממש לא מתאימה ואל הולמת את הרשומה. השאלה שלי היא - האם כדאי לי למחוק את התגובה? מצד אחד, היא ממש לא הולמת את הרשומה ואם אנשים שיקראו את הרשומה יקראו גם את התגובה (שד"א, כבר בכותרת היא משהו צעקני) הם יזלזלו בה (ברשומה), ותחשבו גם על אלו שמופיעים שם, המ יקרה אם הם יקראו. מצד שני, זה סוג של הגבלת חופש הביטוי, הרי אני איפשרתי לרשום תגובות, אז אולי אני צריך גם לדעת "לאכול" תופעות מהסוג הזה. גם ברגע שמחקתי את התגובה, אז מבחינה אתית (מוסרית), אני מסתיר מהקוראים את אחת התגובות שמישהו הגיב לרשומה, בין אם זה קשור או לא. מה דעתכם? אשמח לשמוע מכם. וכמובן, המון

אני במקומך בכלל גם לא הייתי עונה

לו, אין טעם למחוק לדעתי תשאיר את זה ככה ותעבור על זה לסדר היום, אין מה לעשות, לדעתי אנחנו צריכים להיות מודעים לעובדה שבין המגיבים יהיו כאלה ש"ילכלכו" ואין על זה שליטה, במקרה הזה הוא לפחות כתב בניק שלו ולא בצורה אנונימית

ny22

New member
מנהל
אבל מה אתה/אתם

חושבים על מי שיכנס לבלוג ויקרא את הרשומה? זה לא ימעיט בערכה? תודה.

ע ל ו מ ה

New member
אם זה כואב לך ונראה לך לא רגיש

תמחוק. כך אני נוהגת. זה הבלוג שלי, ומה שיש עליו הוא חלון ראווה שלי, גם אם נוצר ע"י אחרים. אני מורידה תגובות שמכאיבות לי. הן ממילא מותירות עלי שריטות, אבל לראות אותן שם שוב ושוב, ולחשוב שגם אחרים רואים - לא רוצה. אז אני מוחקת. שום חופש ביטוי לאורחי הבלוג. לא נראה לי שיש דבר כזה חופש ביטוי בתגובות. לא סתם כפתור "מחק תגובה" קיים שם עבורי. מה שכן, לי אישית התגובה שלו לא נראית כ"כ נוראית. התוכן שלה, כלומר, הוא "סביר". חוסר הרגישות הוא בניצול הרשומה הזו דווקא. אז אתה יכול למחוק כי היא מקלקלת את רגישות הרשומה, ולהסביר לו במסר מדוע מחקת - הוא, את התשובה לשאלתו, כבר קיבל.

ny22

New member
מנהל
אני רק ראוצה לדעת...

דבר ראשון -
דבר שני: "...כי היא מקלקלת את רגישות הרשומה." את חושבת שהיא מקלקלת?

דם דם

New member
תמחק

תראה זאת רשומה שבאמת אישית שלך והיא בהחלט חשובה לך ונוגעת לך באופן שאותו גיא לא יבין כנראה. אם אתה מרגיש שהוא מזלזל או ממעיט מערכה של הרשומה, והאמת כשאני קורא את הרשומה ורואה תגובה כזאת שלו אז אתה מאבד קצת מערכה בעיני לפחות, אני חושב שתגובה כזאת חצופה משהו, הייתי מוחק, לא פעם מצאתי עצמי מוחק תגובות לא נוראיות בכלל אבל שחצו קווים אדומים.

ny22

New member
מנהל
טוב...

ככל הנראה, אני אחכה כמה ימים ואז אמחק... בכל אופן, זה לא נראה לך סוג של "הסתרה"? כלומר, שאני מסתיר מפני אנשים תגובה של מישהו?

דם דם

New member
לא, למה

זה נראה לך הסתרה ואם היה בא ומקלל אותך אז גם היית אומר שתשאיר את זה בשביל לא להסתיר תגובות. תראה זה בלוג שלך,שטח פרטי אפשר לומר, וכמו שאמרה עלומה נדמה לי,בבלוג שלך אתה עושה מה בראש שלך,היא לא נותנת חופש ביטוי בבלוג. ככה גם אני...מה שנראה לי לא במקום אני מוחק,ואני נורא קפדני

ny22

New member
מנהל
נכון, אבל לפי דעתי יש הבדל...

אם נניח מישהו הגיב בטעות לרשומה (במקום לאחרת), אז ברור שאני אעיר לו על זה, אמחק את התגובה, והא יוסיף אותה ברשומה הראויה. אבל אם מדובר בתגובה שלא נראית לי? תלוי איך אתה מסתכל על הבלוג כי אם למשל אתה רואה אותו כיצירת אומנות - אז אתה חייב לדעת לקבל גם ביקרות שלא תשמח לשמוע. זה כמו שתצייר ציור ותבקש שיתנו לך רק ביקורות טובות. לפי דעתי זאת בקשה "שגויה", כי בתור אומן, אתה צריך לדעת לקבל גם ביקורות שלא כל-כך תאהב. לכן פה אני עדיין מתלבט. כי אני רואה את זה כחסימת ביקורת. (ד"א, רק שתדעו, פגשתי את אותו אחד, והוא אישר לי למחוק..), אבל אני עדיין לא יודע...). ותודה.

דם דם

New member
ברור כביקורת

בונה זה משהו אחר ...אבל התגובה ההיא היא לא ביקורת בונה זאת סתם תגובה שלא קשורה..כמובן שתגובות שהם ביקורות אני לא הייתי מוחק אבל תגובות כאלה שאין להם קשר,אני לא משאיר תראה זה מאוד תלוי בך,אבל התגובה ההיא לא קשורה לרשומה שלך בגלל זה המלצתי וגם אחרים המליצו לך למחוק אותה.

ע ל ו מ ה

New member
יצירת האמנות היא הבלוג + התגובות

ולכן הוא צריך להיראות בדיוק כפי שמתאים לך להציג אותו לקוראיך. כי הוא היצירה שלך. ביקורת, בונה או לא בונה, היא משהו שאתה תקרא ותחליט מה לעשות איתה. אם היא בונה, ואם תהיה בשל אליה, תגדל בעזרתה. אם היא הורסת, או שהיא תקלקל לך משהו או שתצליח לעבור מעליה בלי להיפגע. אבל בסופו של דבר גם התגובות שנותרות בבלוג שלך, נותרות שם מבחירה שלך ולכן הן חלק מהיצירה שהקוראים שלך חווים בבלוג שלך. יש ימים שבהם אנחנו מצליחים לעמוד מול ביקורת ולהחליט שהיא עושה את הבלוג שלנו יותר שלם ולכן נשאיר אותה עבור קוראינו כחלק מהיצירה. ויש ימים בהם אנחנו לא עומדים בביקורת. ויש ביקורות שאנחנו לא עומדים בהן אף פעם. אז ביקורות כאלה, מותר לנו למחוק. כי זה הבלוג שלנו, והוא מייצג אותנו, וכדי שיצירת האומנות תהיה אותנטית אנחנו חייבים להיות אותנטים לעצמנו. אז תמחק, אם אתה מרגיש שהתגובה הזו מקלקלת את היצירה שלך. אני הייתי מוחקת.

idodo cohen

New member
מה פתאום.

התגובה היא חסרת קשר ולא במקום, ואם יש דברים שהוא רוצה לדבר איתך עליהם- שישלח מסר אישי.

למעלה