צריך את עזרתכם דחוף

roi251

New member
צריך את עזרתכם דחוף

שלום מה שלום כולם? אני לומד הנדסאי תוכנה באוזר תל אביב בעל לקות ראייה קשה לי ללכת בחושך המכללה לא מוארת אמור לקבל מהמכללה הקלות במבחנים ולא מקבל מסכי המחשב במעבדות 17 אינץ קשה לקרוא וגם אין תאורה מספיק חזקה בשביל בנוסף על כך לא מוכנים לעוזר לי במקצועות שקשה לי אשמח אם תוכלו לעוזר להתראות

amitk80

New member
אין גורם שאתה יכול לפנות אליו?

אין איזה מדור סיוע או הכוונה לעיוורים וכבדי ראיה במכללה? אם אין ניסית ללכת למנהל המכללה או לדיקאן הסטודנטים כיוון שאתה מציב בעיות שמצריכות טיפול של גורמי הרווחה באוניברסיטה.

roi251

New member
המשך

ניסתי לא עזר שמעתי שהרבה מתכנתים ליקוי ראייה לומדים במללת אריאל? יודע משהו על זה ? אני נוסע ברכבת כל יום האם יש תשובה בקשר לכך

SBS10

New member
אולי עמותת על"ה?

זו עמותה לסטודנטים עיוורים (לא זוכרת בדיוק מה אומרות ראשי התבות). הבסיס שלהם בירושלים אבל יש להם סניפים בכל האוניברסיטאות ואולי הם יכולים לעזור גם במכללות. אתה יכול גם לפנות למנהל המכללה וכדאי שתעשה זאת בפגישה אישית אם תצליח. לדעתי זה יותר יעיל. בהצלחה!

roi251

New member
המשך נושא

זה כבר עשיתי לא עזר שמעתי שבאריאל לומדים הרבה ליקויי ראי מעניין אותי לדעת אם יש הרבה מתכנתים ליקוי ראייה ועיוורים מה למדו בעל"ה אמרו שיקח זמן הפנו אותי למלגת רוזנברג תודה על עזרתך האם אפשר לשאול? האם גם את לקות ראייה?

amitk80

New member
לא הייתי בונה על על"ה

אהלן, לצערי הרב לאור ההכרות שלי אתם אני לא הייתי בונה עליהם בכלל. אני הייתי נלחם לבד ומנסה לגייס כוח מאחורי אבל לא מעבר לזה. כשיש לי צרות בלימודים בגלל העיניים אני מנסה דרך רכז צרכים מיוחדים באגודה או דרך גורמי הרווחה (אבל לרוב זה לא עוזר דרך גורמי הרווחה). כשהייתי צריך בהתחלה את עלה שהיה לי קשה למצוא מורים פרטיים נפלתי על בן אדם שניסה לעזור אבל לא מספיק. אני עשיתי את רוב העבודה. לצערי אני בן אדם שלא כל כך מאמין בגורמים שאמורים לעזור לכבדי הראייה והעיוורים חוץ מאגף השיקום של ביטוח לאומי בחיפה. יש אנשים טובים שעוזרים אבל זה מעט מדי לצערי.

roi251

New member
תודה על העזרה

איך מכללת אריאל כלפי כבדי ראייה? האם אתה יודע אם יש הרבה או קצת מתכנתים כבדי ראייה ועיוורים ומה הם למדו מה הם עושים?

SBS10

New member
לרועי ולכל המעוניין

היי, קודם כל טיפ קטן בקשר למכללת אריאל או כל מוסד לימודי אחר: רצוי שתברר את מידת הנגישות שלהם גם במכללה עצמה וגם עם סטודנטים לקויי ראיה שלמדו בה כדי שתוכל לשמוע דברים שאנשי השיווק של המכללה לא היו טורחים לספר. אני מתכוונת לכך שהמכללה רוצה כמה שיותר סטודנטים לכן היא ודאי תביע נכונות להתחשב בצרכים מיוחדים, א בל כדאי לשמוע מאנשים שלמדו שם אם המצב אכן כפי שהם מפרסמים. שנית, יש במרכז לעיוור בתל אביב זכוכיות מגדלת שאולי יוכלו לעזור לך עם המסכים הקטנים של מחשבי המעבדה במכללה. שווה לבדוק. גם לת.ש.ר געש יש מכון אופטיקה להתאמת משקפיים מיוחדים לכבדי ראיה. אני לא מתה על געש אבל שוב שווה לבדוק. שלישית, יש שתי רשימות תפוצה של משתמשי מחשב עיוורים וכבדי ראיה, העוסקות גם בענייני המחשב וגם בכל עניין אחר הקשור לקהילה. אתה יכול להצטרף ולהתייעץ שם עם מתכנתים, אנשי מחשבים ואחרים. רשימה אחת היא חדשה יחסית וכל התכתובת בה נעשית בעברית בלבד. ההרשמה דרך מנהל הרשימה בשלב זה. אם תרצה אני יכולה לכתוב לו ולבקש לצרף אותך. רק תן לי את כתובת המייל שלך. הרשימה השניה מנהלת את כל התכתובת - סליחה, רוב התכתובת - באנגלית. חלק מחברי הרשימה הם עיוורים מחו"ל שמתעניינים בסוגיות ובשירותי העיוורים בארץ או יכולים לעזור עם שאלות טכניות ולכן כותבים באנגלית. מי שמתקשה עם אנגלית יכול לכתוב שם בעברית ואחת החברות שם מתרגמת בקצרה את המיילים העבריים לאנגלית לטובת דוברי השפה הזו. להרשמה שלח מייל לכתובת: [email protected] בהצלחה, סיסי

roi251

New member
תודה לsbs10

הי מה נשמע ? תודה על העזרה אשלח לך כתובת מייל שלי האם את כבדת ראייה ? אני מאוד מעוניין להכיר בנות יש אתרים לכבדי ראייה ועיוורים? בנושא אחר צריך לדבר עם הנהלת הרכבת כי הרבה כבדי ראייה ועיוורים נוסעים את אותו דרך והם צריכם לחכות בתור לכרטיס ואנחנו לא משלמים

SBS10

New member
אין בעד מה

אני עיוורת מוחלטת ללא שרידי ראיה בכלל. יש אתר הכרויות לנכים ואני מניחה שיש שם גם בנות עם לקות ראיה. רק תזהר כי יש שם המון "מסובבים" ולפי מה ששמעתי מגברים לא חסרות גם "סרוטות" באתר הזה. אם יש בפורום מישהו שהוא גם חבר באתר הנ"ל אני מתנצלת מראש אם פגעתי. הכתובת היא: www.lovedavka.co.il שיהיה בהצלחה

roi251

New member
sbs10 שאלה ל

הי מה קורה? מה דעתך לדבר במסנגר או איסיקו? תוכלי לרשום לרשימת תפוצה שדיברנו עליה?

למעלה