צריך את עזרתכם :

winnerm

New member
צריך את עזרתכם :

הסיפור כזה: הייתי בתהליך מתקדם להרשם למככלה ללמודי "הנדסת תוכנה " (מהנדס לא הנדסאי) אבל אתמול התברר לי שאני זכאי למלה מלא במכללת הדסה - ושם של או הנדסאי תוכנה או מדעי המחשב. רציתי שתעזרו לי מהניסיון שלכם , ותסברו לי את ההבדל בין מהנס תכונה ,הנדסאי תוכנה ,ותאור ראשון במדעי המחשב. כאשר תתמקדו במטרה החשובה לי - והיא להשיג עבודה בתחום ההיטק אחרי הלמודים . ובלי שום קשר -כל המלצה תעזור תודה מראש

generala

New member
אתה

לא צריך להיות מהנדס כדי לעבוד בהיי טק אלא מספיק להיות אדם נבון. מהנדס רק נותן אישור רשמי שאתה אדם נבון
ועכשיו הפורמליות: הנדסאי זה לימודים שנקראים Practical Engineering בחו"ל (המוערך מאוד באוסטרליה אגב - משום מה הם מחפשים הרבה כאלה). ברוב העולם ובפרט בישראל מומלץ להוציא מהנדס \ תואר במדמ"ח (מדעי המחשב). עדיף תואר במדמ"ח מאשר מהנדס תוכנה, כי אתה לומד את החשיבה והמתמטיקה שמאחורי מאשר סתם שפות תכנות שאת העקרונות של כולן OOP ותכנות בסיסי אחר אתה לומד ב-2-3 קורסים במדמ"ח. תלמד בשביל המטרה של העניין במקצוע ולא בשביל ההייטק, והמשכורת תבוא לבד כבר

winnerm

New member
תודה ,ועוד שאלה אלייך

רשמתה ללמוד מאהבה למקצוע ולא בגלל המטרה . הבעיה שלי ושם הרבה היא שתחום של מדעי המחשב/מהנדס תוכנה היא מסתורית מאוד. אם היית יכול לנדב לי קצת פרטים כמו *מה עושה בפועל מהנדס תוכנה/בעל תואר ראשון במדעי המחשב בעבודה שלו . וקצת מידע שיכול לעזור לי להבין מזה מהנדס תכונה/מדעי המחשב ,שאני יכול לדעת אם זה מתאים לי או לא תודה מראש

generala

New member
../images/Emo36.gif

מהנדס תוכנה מתעסק באותו הרדיוס של בוגר מדמ"ח, כאשר בוגר המדמח יתעסק יותר באלגוריתם ובתיאוריה מסביב ובהכנת תשתית ובנייה של תוכנה יעילה איכותית ומהירה, ועוד מהנדס מחשבים יתעסק יותר בתכנות עצמו ובנייה מסודרת ופחות ביעילות ובשיקולים מתמטיים עליהם מבוססת תוכנה יעילה ולא רק מסודרת. מלבד זאת התחום די מטושטש בין מהנדס תוכנה לבוגר מדמ"ח, מלבד תחום תכנון האלגוריתמים שהוא תחום הנוגע למדמ"ח הרבה יותר מלמהנדסי תוכנה, למשל אלגוריתם החיפוש המפורסם באינטרנט ו"המסתורי" ביותר בו שייך למייסדי גוגל, ועד היום גוגל למשל מחפשים אנשי מדמ"ח ולא מהנדסי תוכנה לרוב המשרות, כי זה פשוט תחום נשלט ע"י בוגרי מדמ"ח. בגדול בתעשייה ישנם בפרוייקטים משולבים למשל צוותים של פיתוח מוצר למשל צווות של בוגר מדמ"ח , מהנדסי חומרה (אלק' נכנס בתחום) , מהנדס מכונות , מהנדס aerospace (אם הולכים נניח על התעשיות הבטחוניות), ועוד מהנדס שניים רלוונטיים לנושא הפרוייקט. בעיקרון ככה רוב הפרוייקטים בתעשייה עובדים וזה אופי העבודה, או למשל עבודה יחידנית בכתיבת source codes לתוכנות שונות בפיתוח וביצוע assembly בין הקודים למוצר הסופי. בעיקרון הכל תלוי במקום העבודה ובפרוייקט מן הסתם, ההתמדה במקום עבודה לא קלה כי הדרישה למושלמות ומקצועיות היא תמידית ומתמשכת, לרוב ישנו אתגר וכיף, ולכן מומלץ לאהוב התחום, ואת זה תדע רק בתחילת הלימודים ולא כעת. לא סתם ישנם אנשים שעוברים באוניברסיטאות מחוג לחוג אפילו בדילוגים של 4-5 (בחיי ! אני מכיר כאלה) עד שמוצאים את הפקולטה שלהם \ ההנדסה המתאימה להם.

winnerm

New member
אני ממש מודה לך

אם הבנתי נכון . לרוב מהנדס תוכנה יוציא לפעול פרויקט בנוי. ובוגר מדעיי המחשב , יהיה יותר בשלב של בנית הפרויקט. בכל מקרה כמו שרשמתה ,אם אני אוהב את זה לא או לא אני יראה רק שאני יתחיל . לא אמרתה לי את דעתך על "הנדסאי תוכנה "- האם קל למצוא עבודה כהנדסאי תכונה ? ,

generala

New member
../images/Emo36.gif

כן. קל למצוא עבודה כהנדסאי תוכנה אם יש לך כישורי תכנות טובים בתכנות מונחה עצמים נניח או שפה מבוקשת, וציונים טובים שיתמכו בזה. אבל אין הרבה אפשרויות קידום וזה גם הפרש די גדול בשכר לרוב. עדיף ללמוד לדעתי מדעי המחשב ואם ניתן אז באוניברסיטה כמובן

winnerm

New member
תודה רבה ולילה טוב.

למרות שהתמונה התבהרה , ההחלטה הפכה להיות קשה יותר. על פניו נראה כאילו מהנדס תוכנה מתאים לי יותר . הבעיה שלי כמו שרשמתי שבמכללת הדסה ,שיש לי מלגה מלא (רק בהדסה) , יש או הנדסאי תוכנה או תואר ראשון במדעי המחשב. נצתרך "לשבור את הראש"

Qwerty12321

New member
חבר שלי לומד להנדסאי תוכנה

והלימודים הם די בושה, לא יודע מה אפשר לעשות עם הידע שצוברים שם.

iiddoo

New member
לא מדויק

בטכניון לפחות, הנדסת תוכנה זה מסלול במדמ"ח והשוני בינו לבין תואר במדמ"ח הוא באורך {את מדמ"ח אפשר לעשות תלת שנתי} ובחופש הבחירה של קורסי בחירה. אין שום הבדל מעשי בין בוגרי הנדסת תוכנה למדמ"ח מבחינת החשיבה והמתמטיקה ולדעתי המסלול בהנדסת תוכנה די מיותר, מכיוון שבתואר ארבע-שנתי במדמ"ח אפשר לעשות בדיוק את אותם הקורסים. בנוסף, לא שמעתי מעולם על הבדל של ממש מבחינת התעסוקה לאחר התואר ואני בספק גדול אם מה שכתבת על גוגל נכון מאחר והידע של מהנדס תוכנה באלגוריתמים ושל בוגר מדמ"ח זהה מבחינת הקורסים בנושא. לדעתי, בשורה התחתונה ההבדל בין התארים הוא כזה שלא שווה ללכת להנדסת תוכנה ועדיף לעשות מדמ"ח תלת שנתי או אם ממש לא מסוגלים להסתפק בזה אז מדמ"ח ארבע-שנתי ששם אתה פחות מוגבל בקורסי הבחירה.

GPXer

New member
פשוט לא נכון! הנדסת תוכנה מכיל את מדעי המחשב

מאיפה הבאת את השטויות האלו שכתבת? אני חוזר, תואר הנדסת תוכנה מ-כ-י-ל את התואר במדעי המחשב.. כן כן - בדיוק ככה, כל קורסי החובה בתואר מדעי המחשב - הם חובה גם במסלול להנדסת תוכנה. ההבדל העקרוני הוא שבהנדסת תוכנה לומדים יותר כלים פרקטיים, מתמודדים עם מערכות יותר מסובכות ויותר גדולות (ואם תרצה גם מבוזרות), נכנסים לעומק בSOFTWARE DESIGN , עושים עוד פרוייקטים, וכו'.. כל זאת ניתן לעשות בזכות הזמן והנקודות הנוספות שנותנת לך השנה הרביעית, שבמסגרתה גם עושים פרוייקט שנתי גדול, שמבחינת הפקולטה הוא ספינת הדגל של המסלול.

vinney

Well-known member
שזה שנה די מבוזבזת תכל'ס, כי ביננו

שום פרוייקט ספינת דגל של פקולטה לא משתווה לנסיון אמיתי בתעשיה, שלא לדבר על כך שפרוייקט ספינת הדגל זה אומר שאתה משלם, ונסיון אמיתי בתעשיה - זה אומר שמשלמים לך.

GPXer

New member
זה תלוי מה אתה מחפש

אם אתה מדבר על תועלת כספית - ברור שעדיף לעשות תלת שנתי ולסיים את הסיפור. אבל אם אתה מעוניין להרחיב את הידע שלך, לצבור עוד נסיון מעשי ותיאורטי בנושאים שקשה להאמין שיצא לך להתעסק איתם באזרחות (ואין שום סיכוי שתתעסק עם כולם - כי מן הסתם בתעשיה אתה מתעסק עם נושאים מאד ספציפיים) - אז יש יתרון מאד משמעותי בשנה הנוספת. יש טעם לעשות את המסלול של הנדסת תוכנה, בדיוק כמו שיש טעם לעשות תואר שני (שלא למטרת המשך לימודי דוקטורט כמובן).. ואני אפילו אוסיף, שאם מישהו לא מתכנן לעשות תואר שני - אז עדיף לו לעשות הנדסת תוכנה פי כמה וכמה, כיוון שתואר תלת שנתי באמת נותן לך רק את הבסיס.

למעלה