צריך את עזרתכם

almondhead

New member
צריך את עזרתכם

לאחרונה פנה אלי חבר טוב, לקח אותי הצידה ושאל מה דעתי על סמים קלים... מדובר באדם שהוא "ילד טוב ירושלים", כזה שאם הייתם מכירים מעולם לא הייתם מעלים על דעתכם שיחשוב על זה אפילו. בן דוד שלו מחו"ל הוא משתמש קבוע ושואל אותו "מה עוד לא ניסית?". וחבר שלי עכשיו בקטע של לנסות דברים חדשים (שלא הורסים תאים במוח...), והוא בהחלט חושב ברצינות לנסות. כששמעתי את זה הייתי בהלם, מן הסתם, וניסיתי להסביר לו את דעתי בעניין (שלילית באופן מוחלט), אבל אחרי שחשבתי על זה, מצאתי שאין לי הסבר מספיק משכנע בשבילו למה לא להתקרב לזה. אני צריך שתתנו לי רעיונות בעניין, כי ביום שהוא ינסה את זה בפעם הראשונה, אני חושש שהוא לא יפסיק (מהיכרות עימו). ואני... אני לא אסלח לעצמי לעולם. תודה רבה מראש

../images/Emo128.gif שלום לך חבר,

..."שלא הורסים תאים בבמוח..." אמרת...? כשמדובר בסמים, קלים כקשים כדאי להבהיר בצורה ברורה דבר אחד: אין חיה כזאת סמים קלים? כמו לומר לאדם, שתה טיפה מהרעל הזה...רק טיפה... רעיונות? אין לי רעיונות לבד מלהפנות אותך לקישורים המדליקים את כל הנורות האדומות שעוד נותרו לאדם החושב שיש משחק כזה: "סמים קלים" סמים, הם סמים, הם סמים. ובהחלט יש מצב - כל מצב - שהוא מוחקים את הטוב... אי אפשר לשכנע אדם עם נטייה להרס עצמי, ללמוד מנסיונם של אחרים לבד אולי מלהפגישו עם כאלה שהיו שם, שחשבו שיש מצב של "אני בשליטה"... ההחלטה היא בידו, לצערי. הטוב ביותר הוא להרחיקו מבן הדוד המסית...רחוק ככל האפשר. בהצלחה, וחג שמח.

bercko21

New member
ברבורה,

עם אין דבר כזה סמים קלים, אז עם כך הרואין וקנביס הם אותו דבר, לא? לא. והיה הוא כן ינסה, למה לא ליצור הפרדה בין הסמים הקלים לבין הקשים? ישנם מספיק בני נוער שמתנסים, בעישון, והרי ברור לכולם שקנביס והרואין הם לא אותו דבר, אבל חשבת פעם האם אוירת ה"אין דבר כזה סמים קלים" למעשה מטשטשת את הגבול במקום ליצור אחד? והיה והוא ינסה קנאביס, הוא לא עלול לחשוב, "רגע, אם אין דבר כזה סמים קלים, אז אולי גם שאר הסמים דומים לקנביס", ולא כך הדבר, ואז מרוב מאבק בקנביס מפספסים את הסכנה הגדולה יותר? לדעתי, הייתי נותם לו לקרוא על המריחואנה, ולא מכל מיני מקומות שנועדו להפחיד ולהגזים, אלה ממקומות שנועדו להעביר מידע, והיה שכן יחליט לנסות, א. שלא יגרום נזק מיותר לעצמו, שימוש נכון מצמצם נזקים, ב. ליצור חוצץ בין הסמים הקשים לבין הקלים, למרות מה שאומרים לנו, זה לא אותו דבר בכלל. מקנביס, סביר להניח שלא יקרה לו כלום, לפחות בתנסות הראשונה, רק מה שכן להקפיד לא לנהוג. חשוטב להדגיש שזה שונה מכל השאר, ושלא יעז להשליך מהתנסיותו מקנביס על סמים אחרים, זה לא אותו דבר, לא השפעה ולא ברמת הסיכון. האלטרנטיבה, זה להגיד לו נו נו נו מסוכן, ולקוות לטוב, סביר להניח שלא יעזור, כמו שברבורה אמרה, רק מה, הוא יעשן בלי לדעת מה הוא עושה ואין אםפשר לצמצם נזקים אפשרים. אל תשלה את עצמך, קנביס גורם נזק, אבל הנזק שיכול להגרם מחוסר במידע אמין, חמור לאין שיעור לעומת הנזק מין הקנביס.

מתנגדת עקרונית....

נכון סמים זה סמים ואין ספק שסמים קלים הם דבר ממכר אם לא פיזית אז נפשית ואין ספק לגבי העובדה שהם יכולים לשבש לך את מהלך החיים , לנתק אותך מהמציאות ... מה שאני לא מסכימה לו זה לבוא ולהגדיר סמים קלים וקשים כאחד - לבוא ולהגיד שהרואין אקסטזי ל.ס.ד וגראס הם אחד ובגלל שהם נכנסים תחת הגדרת המילה סמים אפשר להשוות בינהם ולהגיד שההשפעה שלהם בסופו של דבר שווה! אז נכון כשאתה מתחיל בסמים קלים ונכנס למעגל חברתי שסובב סביב סמים קרוב לוודאי שאם אתה לא חזק אופי במיוחד תרחיק לכת ותנסה דברים אחרים, אבל לבוא ולהגיד לבחור/בחורה בגיל 13-16 (כן מזעזע עד כמה שזה נשמע זה הגיל שבו מתחילים) שהם נרקומנים ומסוממים, שהם לא שולטים בחיים שלהם, להכניס אותם לחדר חקירות כש8 שוטרים צולבים אותם מכל כיוון (אחרי שמעולם לא ראית שוטר בחיים שלך -פתאום הפכת לפושע), ולהצמיד להם יועצים מכל מקום - לא ממש יתרום להם - להפך זה יגרום להם להבין שהם עשו מעשה בלתי הפיך, יחזק את הרצון שלהם לברוח מהמציאות, יקשור אותם למעגל החברתי בו הם נתונים בסיכון ובכלל לא דיברתי על מה שזה יעשה לדימוי העצמי והחברתי שלהם (הרגיש במיוחד בגיל הזה) וכללללל..... זה בגלל שהם ניסו פעם פעמיים או אפילו נסחפו ועישנו במשך תקופה קצרה גראס/חשיש ..... אני לא מנסה להצדיק את השימוש בסמים קלים ואני אפילו מתנגדת לו אישית ורואה בו בזבוז זמן , בריאות וטיפשות, אבל אני כן מתנגדת לשיטת ההתנהלות בארץ לגבי סמים קלים (שיטת הענישה והדרך בה מוצגת הבעיה) ומשוכנעת שיש לנו מה ללמוד ממדינות נאורות יותר כלפי ההתייחסות והטיפול בסמים קלים, אחרי הכל - אני לא מעודכנת בנתונים אבל מוכנה להמר שהבעיה החברתית של שימוש בסמים קלים בארץ נמצאת באחד המקומות הגבוהים בעולם.

almondhead

New member
ערב טוב ברבורה

תודה על תגובתכם, קודם כל. "שלא הורסים תאים במוח..." כוונתי הייתה להתנסויות שלא קשורות לתחומים האלה, של סמים ואלכוהול, אלא דווקא לדברים חיוביים יותר, אך זה לא מן העניין כרגע... הוא איננו בן אדם עם נטיה להרס עצמי, נהפוך הוא: הוא אדם רציני ומשקיע בתחומים מקצועיים שחשובים לו, לכן הייתי מופתע כל כך. אני חושב שאם אמצא דרך כלשהי להפגיש אותו עם אנשים שחשבו כמוהו זה באמת עשוי לעזור, או פשוט להביא לו דוגמאות מוחשיות לכל העניין. תודה על העצה הממ... בן הדוד עשוי להיות להוות בעיה משום שהם מדברים בטלפון (לעיתים נדירות, אבל בכל זאת), ועם זה אני לא כל כך יכול להתמודד... ושוב תודה :)

dananani

New member
אני בעד סמים קלים

אני בעד סמים קלים אני מעשנת משחרורי זה לא מפריע לי לתפקוד ביום יום- עובדה שאני סטודנטית מצטיינת, עובדת ומחזיקה דירה ורכב ואפילו מאושרת כולם מעשנים מחקרים מראים ש 30 % מהסטודנטים מעשנים. בפועל הנתונים גבוהים יותר הממשלה לא יכולה להילחם בזה. כמו שבעבר האלכוהול היה לא חוקי וזה רק העלה את כמות הפשע מסביב לזה לדעתי אין פסול במבוגר ששותה כוס בירה אחרי העבודה ואין פסול בעישון ג'ויינט. הנזקים הבריאותיים של עישון מריחואנה פחותים מעישון של סיגריות, נרגילה או מנזקי האלכוהול. ההבדל בין נהג שיכור לנהג מסטול הוא ששיכור ילחץ יותר מידי גז. המסטול יותר מידי ברקס ובכל מקרה החבר שלך הוא אדם עצמאי וזכותו לבחור את דרכו. אם אתה חבר טוב תתמוך בו בכל מה שיחליט ואל תשפוט אותו.

ל - dananani .....

פעם הייתי בגישה הזאת... לנסות להשוות בין אלכוהול לגראס, אבל מה שאת מדברת אליו הוא על אנשים מבוגרים שמעשנים פה ושם , לשחרר קצת לחץ - לדעתי אין בזה שום בעיה, הבעיה היא שעישון הופך לתופעה חברתית ואני בעצמי ראיתי מספר לא מבוטל של ילדים בני 13 שמעשנים בנגים - ולא פעם ב... אלא זה הופך לדרך חיים של ממש - שגרה הרסנית - שכן חלק מהם לא מסתפקים רק בסמים קלים. הדגש לדעתי צריך ליפול על הטיפול בתופעה - ועל ההגדרה של סמים קלים בחוק.

למעלה