צריך את עזרתכם

shair

New member
צריך את עזרתכם

שלום אני מנסה להגדיר ADSL בלינוקס REDHAT 7.2 הורדתי את הסקריפט שמצאתי בפורום פה הרצתי אותו הכנסתי את כל הפרטים וכשאני רושם את הפקודה LINK_UP אני מקבל את ההודעה הבאה: warn [open_inetsock:pptp_callmgr.c:305]:connect: network is unreachable fatal [callmgr_main:pptp._callmgr.c:128]:could not open control connection to 10.0.0.138 ועוד שורה דומה... מה אני עושה אני חייב שה ADSL יעבוד אני כבר מיואש ניסיתי לפי כל המדריכים שמצאתי אבלל ללא הצלחה בבקשה תעזרו לי אם אתם יודעים אני ממש יודה לכם תודה מראש. שי

shair

New member
איזה עוד פרטים אני צריך ...

אילו עוד פרטים אני צריך לתת כדי שתדע מה הבעיה? כשאני מפעיל את ה NETWORK MONITIR יש לי אפשרות להפעיל את הכרטיס רשת אני לוחץ על הכפתור ונדלק אור ירוק כאילו הכרטיס רשת פועל בכל מקרה אני צריך איכשהו להגדיר את ה ADSL אם יש מישהו שהצליח בבקשה שיצור איתי קשר ויגיד לי איך הוא עשה את זה כי אני שובר את הראש עם זה

maCr0T

New member
אם אפשר אז....

איזה NIC? איזה מודם ADSL? יש לך רשת בבית? אם כן תבדוק אם הוא מקבל פינגס. the man with the MAC

shair

New member
יש לי אורכית

יש לי מודם של אורכית אני מחובר לבזק בינלאומי יש לי שני כרטיסי רשת של CNET אני מצליח לפעמים לעשות פינג ל 10.200.1.1 כשהלינוקס עולה הוא כותב על הכרטיס רשת OK מהם השלבים להתקנת ADSL בלינוקס? או שהסקריפט שמצאתי פה עושה את כל העבודה דרך אגב גם התקנתי את PPTP מ MULIX תודה מראש

ezaton

New member
תראו לאן הגענו...

אתה שואל איש לינוקס (לעתיד) מה הוא יכול לספר לך על הכרטיס רשת והוא אומר שהאור הירוק נדלק... אני לא יודע מה להגיד... אני חושב שיש איזו טעות עקרונית בקונספט. יש בעיה, ויש צורך לטפל בה. מר שאיר (אני מקווה שאתה מאיית את זה ככה בעברית). כששואלים אותך מה ההגדרות של כרטיס הרשת, אתה למעשה מתבקש להריץ את הפקודה (בטרמינל, ולכתוב ממש) ifconfig -a ולספר לנו מה היא הוציאה (אות באות). ההוא עם האור הירוק יעזור בדיוק כמו תיאור של "הזה מרשרש כשעושים ככה". חסר ערך, ולא מועיל. אם לא תשאל נכון שאלות, לא תקבל תשובות טובות, ובמקרים מסויימים (כמו אנשים חסרי סבלנות שכמותי) לא תקבל כלל. בוא שנינו ונייעל את העניין. תחילה, נסה לעבוד כרגע עם כרטיס רשת יחיד (את השני נוסיף אח"כ). נקרא לו לשם העניין eth0, שכן הוא הכרטיס הראשון (וכרגע היחיד) שלנו. נגדיר עבורו את כתובת ה IP כדלקמן: 10.200.1.1, וכו´. עכשיו תנסה להריץ חיבור, וספר מה קרה. אם היו בעיות, ספר מה קיבלת, ואל תשכח את התוצא של הפקודה שנתתי בהתחלה. אחרי שנעבור את זה, ננסה להוסיף את הכרטיס השני (למה לך בדיוק שני כרטיסים, רק עוד לא הבנתי). סע לשלום. Ez

shair

New member
דבר ראשון...

אני חדש בלינוקס כל השנים עבדתי על ווינדוס דבר שני : יש לי שני כרטיסי רשת אחד של ה ADSL והשני של הרשת הביתית ב XP עם שיתוף אינטרנט דבר שלישי: כשאני כותב את ההודעות כאן מן הסתם אני בווינדוס ואני לא זוכר מה זה מה בלינוקס רשמתי מה שאני זוכר התכוונתי שם באור ירוק זה שיש תוכנה שמפעילים שמראה את הכרטיסי רשת ומשהו שנקרא LOOPBACK אם אני זוכר נכון... כבר עשיתי את הפקודה שרשמת וניסיתי את הסקריפט שמצאתי כאן בפורום ועדיין אני לא מצליח כשאני רושם פקודת PING לכתובת IP אני לא מקבל תשובה רק כשאני מפעיל את התוכנה הזאת (זאת עם הכרטיסי רשת וכן עם האור הירוק בצד אני לא זוכר פשוט איך היא נקראת) אני מצליח לקבל תגובה מ 10.200.1.1 אם היא לא מופעלת אני לא מקבל מהכריס תגובה אם תוכל לעזור לי אני מאוד אודה לך ותגיד לי איזה מידע אני צריך לספק לך כדי שתוכל לעזור אם תוכל לרשום לי מה הפעולות הנחוצות צעד צעד להתקנת ה ADSL אני אשמח רק שיש לי בעייה עם שאר המדריכים שמצאתי שהם אומרים לתת את הפקודות האלו ifconfig eth0 10.200.1.1 netmask 255.0.0.0 mtu 1500 * edit /etc/ppp/pap-secrets: "username @ I (isp)" "10.0.0.138 RELAY_PPP1" "password" edit /etc/ppp/chap-secrets: "username @ I (isp)" "10.0.0.138 RELAY_PPP1" "password" pptp 10.0.0.138 debug user " @ I (isp)" remotename "10.0.0.138 RELAY_PPP1" הפקודה הראשונה עוברת בהצלחה אבל השניה edit... כשאני רושם אותה אני מקבל הודעה: BASH COMMAND NOT FOUND תודה מראש. שי לא שאיר שי...

hazgul

New member
זו לא פקודה, זה פועל

הם מתכוונים שאתה צריך לערוך את הקבצים ולהוסיף/לשנות את השורות...

maCr0T

New member
אתה צריך לכתוב סקריפט עם השורות.

לADSL זה שטויות... חכה שתצטרך לכתוב סקריפט לפריים ריליי....
maCr0T

ezaton

New member
לא ניסיתי

שי. ביקשתי ממך להריץ משהו, ולספר לי מה יצא. לא עשית את זה עדיין, וחבל. יכלתי כבר להעריך. אנא, הבא לי את התוצא *המדוייק* של הפקודות הבאות: ifconfig -a cat /etc/modules.conf dmesg | grep eth תחת לינוקס אין צורך בשני כרטיסי רשת, ואני חושב שגם אין צורך תחת XP. החיבור לאינטרנט הוא הלכה למעשה, ממשק נוסף (בלינוקס ppp0) שמתנהג כממשק נוסף עצמאי (למרות שהוא רוכב על חיבור הרשת). בכל זאת, נסה להשתמש רק בכרטיס יחיד. Ez

shair

New member
התוצאות...

היי הרצתי את הפקודות וצרפתי להודעה הזאת קובץ וורד עם צילומי מסך של התוצאות מקווה שתוכל לעזור...

ezaton

New member
כשהמוזות שרות, החיילים שותקים

הבעיה שלך, אישי הטוב, היא שכרטיסי הרשת לא עולים בזמן הרצה. הסיבות לכך הן פשוטות, סביר להניח. שים לב שקיימים שני קבצים שיעניינו אותנו, בשמות etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0/ etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1/ הבט בהם. האם באופציית ה ONBOOT רשום yes? אם לא, החלף, ותענה לפי התור. האם מוגדרות כתובות IP לכרטיסים? להל"ן קובץ טקסט שבו כתוב כיצד צריך להיראות הקובץ עבור כרטיס הרשת אליו מחובר המודם ADSL. תוכל להתאים את הקובץ השני בהתאם. Ez

למעלה