שמע אותי רגע
1. כיצד משפיעה מוסיקת הרגאיי על דרך החיים של בני נוער המאזינים לה? (דרך חיים..השקפת עולם.. צורת לבוש וכדומה) ***** תשובה : לא חשוב באיזה ז'אנר מוזיקלי מדובר ,העניין בהחלט תלוי באנשים עצמם , ישנם כאלו ששומעים רגאיי על הדרך כלומר עם עוד שלל סוגי מוזיקה שונים לגבם הייתי אומר שההשפעה נמוכה,ישנם כאלו שמרבים לשמוע רגאיי אבל לא תמיד מבינים 100% ממה שהם מקשיבים לו...זה יכול להתבטא בסוגי סטיגמות או רעיונות שמושרשים מטעויות כגון dreads (ראסטות) המון אנשים מסתובבים עם ראסטות על ראשם ולכל אחד סיבה שונה...חלקם חושבים שראסטה קרוב ליהדות,חלקם חושבים שזה פשוט נוח ויפה,חלקם עושים זאת בשביל ליצור איזשהוא דימיון לבוב מארלי וחבריו הג'מייקנים אבל לא נראה לי שרב האנשים עם ראסטות הולכים איתם מפני שהם רוצים להשתייך לשבט יהודה או לצאצאים של קיסר אתיופיה ז"ל היילי סלאסי הראשון (שמו המקורי - ראס-טאפרי מקונן) ולהסיר כל תער או מסרק מראשם כי כך נאמר בתנ"ך או בברית החדשה (זו הסיבה שראסטה "לובש" צמות לראשו,למוזיקה בהחלט יש השפעה אבל כאן בישראל ישנה לא מעט בורות לגבי התכנים המדוייקים והסיבות למראה,התנהגות או לבוש,ההשפעה ניכרת בעיקר בקרב הצעירים (16-25). 2. האם הרגאיי מהווה גורם מעודד ומרגיע לנוער הישראלי שחי במציאות קשה ומלחיצה? *****תשובה : מוזיקה היא קודם כל דבר מרגיע,למה ? כי זה אחד הדברים האחרונים על גבי האדמה שניתן פשוט להשגה ע"י שמיעה בלבד (אין ממש מאמץ בכדי להאזין למוזיקה ולא חשוב מאיזה סוג) אם זה גורם מעודד או מרגיע.......לדעתי ומניסיוני האישי מעבר לזה שמדובר במוזיקה (לא חשוב הסוג) שמהווה כנראה גורם מספר 1 כיום לרגיעה של אנשים בחיים תחת לחץ לא הייתי אומר שזה מעודד אנשים לעשות דבר זה או אחר,מדובר יותר על התרוממות נפש או כמו שגיל ראסטה קורא לזה "צמרמורות" כשאתה שומע שיר חדש שמגניב אותך או שיר ישן שחיפשת וכו. 3. האם מוסיקת הרגאיי מעודדת בני נוער להשתמש בסמים קלים? *******תשובה : בקצרה - מי שלא עישן לפני שהוא התחיל להאזין לרגאיי באופן קבוע ירבו סיכויו להחשף לזה בארועים או במוזיקה עצמה כך שהוא מגדיל בעצם את סיכויו לנסות מאשר אדם ששומע מוזיקה אלקטרונית שיכול להחשף לסמים כימיקלים שיכולים להסב לו ולגוף שלו הרבה יותר צער מקנביס. 4. האם ישנם הבדלים בין השפעת הרגאיי על בני הנוער בעבר, לבין ההשפעה של הרגאיי על בני הנוער כיום? ******תשובה : כמובן שכן !!! בעבר לא היו דיסקים,לא היו DVD'S או אפילו קלטות וידאו שהיינו צריכים להתאמץ כל כך בכדי להשיג אחת ! מה שהיה זה תקליטים שנימכרו מעט בת"א (בית התקליט/אברום) או חברים אספנים שהיו נוסעים וקונים או מקבלים מחו"ל,מספר הארועים היה יותר מצומצם או מרוכז (סווטו,אכזיב,קולנוע דן,פאב של שימחה,ג'מייקה/טוני ריי) ....מה שהכי חשוב לומר זה שכיום התיקשורת היא בעצם הפגישה כאן את כל האנשים וכך פתאום אנשים החלו לגלות שיש עוד "פסיכים" כמוהם שמאוהבים במוזיקה ג'מייקנית.....אז לא ידענו שיש עוד אנשים מהצפון,מזרח מערב או שני רחובות מהבית ! החשיפה הן שיוצאת מהאי כיום והחשיפה שאנשים מוכנים לקבל !!! לא תמיד הייתה פתיחות למשהו שחור ורחוק מיכאן....משהו זר.....והיום אתה שומע את קרולינה שרה בכל תחנת רדיו,רינגטונים,הופעות קצרות אצל לונדון וקירשנבאום וכו וכו....אז אנשים היו נפגשים בפסטיבלים (נווה שלום,אשקלון,אכזיב וכו וכו) לכן ההשפעה גדלה או נעשה אינטסיבית מאשר אז...כיום אני רואה אנשים צעירים מדברים על "טיונים" "ספיישלים" אמנים ג'מייקנים לאורכם ורוחבם......מי בכלל פעם ידע מה זה "טיון" ??? בסה"כ ניתן לומר שעולם התיקשורת והעיניין שיש לעולם המערבי במוזיקה הג'מייקנית כל אלו תרמו לחשיפה הנרחבת ולהשפעותיה הרבות על תרבות העולם המערבי (עלי ג'י , אופנת ההיפ הופ,סאונד סיסטימז , להקות שונות בסטייל ומסר כולם עושים רגאיי.....אבל מי חשב בכלל שלרגאיי יש כל כך הרבה פנים ?? ) מה שלי הכי חבל הוא שיש עדיין פחות מודעות לדיוקם של דברים כשמדובר בתרבות הג'מייקנית או אפילו בפירושם של שירים ומסרים. יום טוב ריאליטי