צריך את עזרת המבינים בפורום

צריך את עזרת המבינים בפורום

שלום, אני בן 18 עם ירידה של 25 דציבל באוזן ימין (שמיעה תקינה באוזן שמאל), בדיקת GELLE עם ערכים תקינים וכן טימפונומטריה עם ערכים תקינים. אני מעוניין לעשות ניתוח באוזן כדי לשפר את השמיעה. אני מודע לכך שהניתוח עלול לא לעזור שכן כרגע לא יודעים מה מקור הבעיה, חוץ מכך שזו פגיעה הולכתית בשמיעה, ופתיחת האוזן עשויה למצוא את המקור לבעיה ויתכן ויהיה ניתן לשפר את השמיעה באוזן לרמה כזו או אחרת. רציתי לדעת אם יש מישהו במצבי שמבין את הסיכונים בניתוח, מהי הפרוצדורה והאם יש כאן מישהו שיכול להמליץ על כירורג אא"ג טוב? תודה

0ne Man

New member
שלום משיח

לא כתבת כיצד נגרם ליקוי השמיעה והאם זה מלידה או כתוצאה ממחלה/תאונה. הייתי חושב שאם הירידה בשמיעה שלך היא מלידה ואם אתה רגיל כבר לירידה בשמיעה, שחבל להסתכן בניתוח. הרי הירידה שלך בשמיעה היא שולית וכמעט לא מורגשת, ובוודאי שלא מפריעה לך לתפקד כרגיל ללא מכשירי שמיעה. מצד שני בכל ניתוח שהוא יש סיכונים, ועלול להיגרם לך חס וחלילה נזק נוסף. אני חייב להדגיש שזו דיעה אישית פרטית שלי, ואיני מומחה בתחום זה, ואין להתייחס לדבריי כלדברי מומחה! אתה חייב להתייעץ בנדון עם רופא כירורג מומחה בתחום. איני מכיר רופאים כירורגים בתחום, ואני מציע לך להתייעץ עם רופא הא.א.ג בקופת חולים שלך שימליץ בפניך על רופא מומחה בתחום שתוכל להתייעץ איתו. אני מאחל לך הצלחה בכל החלטה שתקבל!

הפגיעה מלידה

אני שמתי לב אליה כבר המון שנים, ואין לי היסטוריה של דלקות אזניים בילדותי, ולא עברתי איזושהי טראומה באוזן. הסיבה שאני מאוד רוצה לעשות ניתוח היא הצבא - את הבעיה גילו לי במבדקים הרפואיים של טיס והדבר גרם להדחתי מהמיונים, בנוסף יש לי גיבוש סיירת מטכ"ל ונאמר לי שגם במבדקים שלהם יש בדיקת שמיעה. מהתייעצותי עם רופא אא"ג הבנתי שסיכויי ההצלחה של הניתוח מאוד גבוהים ושהסיכון קיים אך קטן. תודה בכל זאת, אם מישהו בכל זאת מכיר מנתחי אא"ג שירשום בבקשה.

אני מבקש עזרה בנושא אחר

מישהו יכול לתת לי קישור לאתרים (רצוי בעברית אם יש) עם חומר על מחלות תורשתיות הפוגעות בשמיעה?

צלף

New member
קישור למאמר על סיבות לחרשות כולל

תורשתיות כאן מפורום הורות וזוגיות ללקויי שמיעה

כן אבל אני לא חירש...

ע"פ הרופא אא"ג יש לי עדיין שמיעה תקינה בהגדרה... הייתי רוצה לדעת אבל על סיבות לפגיעות בשמיעה כמו שלי יש (לי לדוגמא יש ירידה של 25 דציבל באוזן אחת כשהשנייה בסדר גמור)

צלף

New member
שני מסכי מחשב ../images/Emo44.gif

מפרידים ביני ובינך, כך שקצת לא סביר לעשות איבחון כאן בפורום, זה יכול להיות רק בבדיקה ע"י רופא. הסיבות יכולות להיות שונות, כמו חשיפה לרעש, או במקרה של ליקוי הולכתי, אולי עודף נוזלים, חור בעור התוף, דלקת בעצמות הפטיש והארכובה שהן חלק מההולכה, רק רופא יכול לאבחן, וגם לומר האם יש טעם בלעשות ניתוח כדי לאבחן סיבה מדויקת...

טוב זה לא משהו בעור התוף

כי הרופא אא"ג בדק לי את עור התוף ואמר שהכל בסדר שם... ואני מקווה מאוד שזו לא בעיה בשלושת העצמות של האוזן התיכונה כי שמעתי שיש סיכוי די נמוך להצלחת ניתוח אם הבעיה בעצמות... והרופא המניאק, שהוא גם מנתח אא"ג, אומר שהוא לא יעשה לי ניתוח, כי מבחינתו השמיעה שלי תקינה ליומיום, לא מעניין אותו שהשמיעה זה מה שמונע ממני את החלום שלי כבר עשר שנים - קורס טיס, או שירות מובחר למשל בסיירת מטכ"ל אליה התקבלתי, העיקר שהחיים האזרחיים בסדר. עכשיו הוא אמר לי שאין כמעט סיכונים לניתוח ויש בו אותם סיכונים של כל ניתוח אחר - סיבוכים, אבל לא משהו ספציפי לניתוח... ואני מרגיש כזה חרא, כי יש לי משהו לעשות כדי להגשים את החלום שלי ופשוט לא מאפשרים לי לעשות אותו!

צלף

New member
לעודד אותך...

תאמין לי אני והרבה אחרים יכולים לקנא בשמיעה כמו שלך, אני חושב שלעשרה עד עשרים אחוז מהאכלוסיה סובל מירידה קלה בשמיעה, ורק מעט מהאנשים הם סופרמנים (מושלמים) מבחינה גופנית, יש הרבה סיבות לא להצליח בטייס או בסיירת המטכ"ל, לאו דוקא ירידה קטנה בשמיעה, ושמח במה שיש לך

שמע אני יודע איך זה נשמע

אני פה בא לפורום שיש בו הרבה חירשים או פגועים קשה בשמיעה ואני בא ומתלונן על ירידה של 25 דציבל באוזן אחת, אבל שמע, אני מרגיש איום ונורא באמת, אני פשוט מרגיש ריקנות כי אני יודע שאני יכול לעשות משהו בנידון, או לפחות לנסות... ופשוט עקשנות של רופא מונעת ממני את זה! תחשבו שהיה היום ניתוח פלא לתיקון חירשות ומה שהיה מונע ממכם את זה זה נגיד קצת כסף, זו הרגשה איומה פשוט - אתה כמעט שם, אבל אתה יודע שלא תוכל להגיע לשם כי משהו כ"כ פרנציפי מונע את זה ממך... בכל מקרה, מספיק להתבכיין על מצבי, אני אשמח אם מישהו יתן לי קישור לאתרים עם חומר על סיבות תורשתיות לירידה בשמיעה.

צלף

New member
אני מציע לך לנסות להתיעץ עם רופא

אחר, ואולי עוד אחד, וברגע, שיהיה לך שני חוות דעת או יותר תוכל להשוות ולהעריך למה לצפות. ממה שאני יודע, אפשר לשפר חלק מהסיבות לירידה בשמיעה, אבל לרוב בעיות החרשות אין ריפוי מוחלט, במיוחד לתורשתיות, על כל פנים צריך להזהר ככלל מניתוחים במיוחד באברים עדינים וזעירים כמו איבר השמיעה (גודל השבלול הוא חצי ציפורן) כי ניתוח יכול להביא לתוצאות בלתי צפויות...

למעלה