צריך את עזרת מביני המוסיקה כאן...

סלסרו

New member
צריך את עזרת מביני המוסיקה כאן...

אצלנו בשכונה יש קואופ - סופרמרקט שלא למטרות רווח, שרק חברים יכולים לקנות בו. החנות עובדת כמעין קיבוץ עירוני. רק מספר קטן של אנשים מקבל משכורת. כמעט כל העבודות השוטפות מבוצעות ע"י החברים. כל חבר חייב לעבוד 2.75 שעות כל 4 שבועות ואז מקבל את הזכות לקנות בחנות. החנות היא של מוצרים בריאים (פירות וירקות הכי טובים שיש באיזור), וחוסכים בה בערך 25%. החנות קיימת כבר מ1973, ויש בה למעלה מ12,000 חברים. בעצם, זו לא חנות. זו קהילה. רעיון מדהים, שעובד יופי. מבחינה פוליטית הקואופ אולטרה שמאלני, אבל זה לא מפריע לי יותר מדי כי דואגים שרשמית הקואופ יהיה א-פוליטי. אני חבר כבר מ1995. בקיצור.... אני עובד שם כל שבת בתור קופאי. מיניתי את עצמי גם בתור די ג'יי, למרות שיש חוק לא כתוב שלא משמיעים מוסיקה.. היתה תקופה שמה שלא שמתי, אנשים אהבו. שמתי דברים מאד "עכילים", נעימים מאד לשמיעה, כמו את הסידי של ראובן גונזאלס, פסנתרן קובני נפלא, והיה סבבה. שמתי הרבה סלסה, ושמתי לב שאנשים לא אוהבים את הסלסה ההארד קור, אבל סלסה כמו של אפריקנדו, מאד אוהבים. שמתי גם את התקליטור של Salsa Mundo, שבו יש גם שיר סלסה מישראל, ואנשים אכלו את הכל בכף.. (תקליטורים מעולים, אגב). עבר הזמן... ולאנשים (וגם לי) נמאס קצת לשמוע את אותם התקליטורים בכל פעם.. אז התחלתי לשנות.. והביקורות היו מעורבות.. איזה ברנש שעובד לידי התחיל להקניט אותו שאני שם מוסיקת מעליות. אז שיניתי, ושמתי כמה נגני בלוז קלאסיים ועוד כל מיני.. ואז גם הוא החליף תקליט ואמר לי ששדרגתי, ואני כבר לא מנגן מוסיקת מעליות, רק מוסיקה ששומעים בחניות קלאסיות באופר ווסט סייד..... טו מייק א לונג סטורי שורט.. אני מוכן לאתגר. לשים מוסיקה מעניינת וטובה, עדיף משהו עם מקצב שאפשר לרקוד לו, אבל די תואם לטעם הקהל הרחב.. אתגר לא קל.. ולכן אני זקוק לעזרתכם. אולי תעזרו לי.. התחלתי ללקט שירים מעניינים - שירים שהם בין לבין, שילוב של כמה ז'אנרים, או סתם כך שירים שפשוט נפלא להקשיב להם. אני פרפקציוניסט, ורוצה שכל שיר יהיה פגז. בנתיים, יש לי כמה שירים כאלה: Yesterday Morning של Hazmat Modine. מי שלא מכיר אותם.. אני ממליץ. קבוצה שממוקמת בניו יורק, שמשלבת כל מיני זאנרים לבליל שלם, והתוצר הוא פאנקי, מעניין מאד, וממש טוב. {אילן, אולי כשתהיו כאן, אקח אותכם לThe Baggot Inn ששם הם מופיעים מדי פעם} A Rainha Da Noite של Cássia Eller הברזילאית. האשה הזאת מופרעת לחלוטין, בכל מובן חיובי של המילה. יש לה קול נפלא, והיא פריקית לחלוטין. בשיר זה היא משלב בין שיר של הביטלס לאופרה. תוצאה מגניבה לחלוטין. Hard Times של Gary Smith שאני אחד מחסידיו. נגן בלוז בחסד עליון, ובנאדם קול לחלוטין. זה לא שיר פאנקי, אבל כל כך יפה, כמו כל הסידי שלו Blues for Mr. B, שאני פשוט חייב לכלול אותו באוסף. כמה שירים של Klaus Nomi המופרע. גם הוא משלב רוק ואופרה בצורה משגעת. אין לי אוסף גדול של שיריו. בנתיים אני שוקל לשים Cold Song (אולי לא - שיר די דכאוני), ואת Falling In Love Again - שיר מוזר לאללה, שפשוט מענין אותי איך יתקבל. Muy Fifí של Ry Cooder מהאלבום Chávez Ravine. מוסיקה לטינית, שיר די פאנקי עם מקצב טוב. Christo Redemptor של צ'ארלי Musseiwhite הענק, מגדולי נגדי הבלוז בהיסטוריה. שיר נהדר. יש לי כמה ווריאציות, עדיין לא החלטתי איזה לכלול. חשבתי להעלות את Canon Rock של JerryC, אבל למרות שזה ביצוע מדאאאים, חושב שרועש יותר מדי למה שאני צריך. שנים של בוב דילן, שלמרות שהם לא פאנקי, הם יפים מאד: Blowin' in the wind שהוא קלאסיקה, וגם את Rainy Day Women #12 & 35, שיר מסטולי (בעד התמסטלות). Doublecrossed & Blue של Steve Baker, שיר שאני כ"כ אוהב, שבימים אלו אני לומד לנגן אותו. אבל מי שמע עליו? חוצמזה יש לי עוד כמה שירים שאני לא בטוח שאכלול אותם: Whammer Jammer של J. Geils שכיום הוא קלאסיקה בעולם מפוחית הבלוז (לא קל לביצוע). Cold Turkey של ג'ון לנן. וכמה שירים של ג'אקסון בראון. זה מה שיש לי בנתיים בקובץ האלטרנטיבי. אז, בקיצור, אני מחפש מוסיקה מעניינת, לא שגרתית, מקפיצה, נעימה, לא צורמת, לא גורמת לאנשים להרדם, ועם appeal מספיק רחב לציבור גדול של אנשים. אה, ועוד דבר - הרמקולים על הפנים. אז לא מוסיקה עם נואנסים יותר מדי דקיקים שא"א לשמוע אותם דרך רמקולים דפוקים.. למי שיש רעיוניות, אשמח מאד לשמוע!

Vdrums

New member
אולי

THE KLUTZ BROTHERS - JAZZ MEETS CUBA אחלה ביצועים לסטנדרטים של ג'אז בליווי מעולה של להקת כלי הקשה קובנית THE KLUTZ BROTHERS - CLASSIC MEETS CUBA אותו רעיון כמו הקודם רק עם יצירות של מוזיקה קלאסית. מה עם פיונה אפל? אחלה זמרת ואם לא אז פשוט תשים להם רפי גינת!

סלסרו

New member
../images/Emo6.gif חפשתי תחת Klutz Brothers

ולא מצאתי.. כי זה Klazz Brothers.. לא הצלחתי להוריד כלום בנתיים, אבל הרעיון נשמע אחל'ה. מאד אוהב פיוז'ן כזה.

Vdrums

New member
אופס...

מה עם קצת BIG BAND? תחפש GRP ALL STAR BIG BAND הופעה חיה עם מיטב הנגנים. פיוז'ן אמרת? FRONT PAGE עם דניס צ'יימברס DAVE WECKL - MASTER PLAN THE BAD PLUS שלישיה מטורפת, ראיתי אותם פעמיים בארץ, הם מגדירים את עצמם בתור POWER PIANO TRIO, מאוד מוכשרים, שווה שמיעה. GIVE מאוד מומלץ.

סלסרו

New member
הי. אתה ממליץ על דברים שנשמעים ממש

אחלה, אני רק לא מוצא אף אחד ברשת...

newbie7

New member
הממ...

אז אולי רגאי? ההיברו מאן של בנאי, או אולי GOD IS GOD של מורגן הריטאג' (אני לא מציע את מארלי כי תיכף תכניס גם אותו למעלית)

סלסרו

New member
מארלי יצא להם מהאף..

God is God - לא הכרתי. הורדתי, הקשבתי כמה פעמים, עד שמשפט המפתח יצא לי מכל חור אפשרי...

galgal0ne

New member
Gal Costa

זמרת ג'אז ברזילאית מאוד מוצלחת. עגדתי לפני 3 שנים עם ברזילאי מאוד נחמד, ובגלל השם, הוא צרב לי דיסק שלה...

סלסרו

New member
קשה לי איתה

מאד לא מתחבר. יש לי בוחטה של טובי הזמרים הברזילאים, ולמעט מצבי רוח מסויימים, אני לא מתחבר.

דפנה KC

New member
דמיאן מארלי

תנסה את הדיסק האחרון Welcome to Jamrock ובתור התחלה את Beautiful.

musichunter85

New member
קטעים ששווה לך לנסות

Vanessa Mae - contradanza, i`m a doun, storm, cotton eye joe. ובכלל, כל קטע שלה יכול להיות טוב. ג€©ג€©Bond - quixote, lullaby, alexander the great, winter, jingle bell rock, explosive.ג€© ג€©BT - superfabulous, somnambulist. ג€©ג€©Maksim - exodus, merry christmass. ג€©ג€©Paul Van Dyk - time of our lives

למעלה