צריך גם לשמור על עצמנו

צריך גם לשמור על עצמנו

אתמול אמא שוחררה מבית החולים והחלטנו שבינתיים היא תהיה בבית אבות סיעודי. כרגע היא באמת במקום הכי טוב באזור מגורנו, טיפול מסור, מקום נקי ומפואר, והכל נראה מעולה. היום נסעתי לבקרו אותה. ולמרות הכל, למרות הכל הדמעות לא חדלו לזרום מעיניי. המבטים של האנשים ששוהים עם אמא שלי באותו המקום לא יוצאים לי מהראש, ואז אחי הגיע ותיקן אותי ואמר "את יודעת, זה לא המקום הכי טוב בשבילה , זה הרע במיעוטו " ואז הדמעות זלגו עוד יותר כי זה כל כך נכון. אח"כ קפצתי אליה הביתה להביא לה כמה דברים אישיים ואת התמונה של בני, הנכד שלה שהיא כל כך אוהבת. הבית כבר לא אותו הבית, רק עצב גדול רציתי ללכת משם מהר. מהבית שהיה פעם מבצרי. כשחזרתי, הראתי לה את התמונה היא לא זיהתה, עד לפני כשבועיים היא דברה איתו, עכשיו לפעמים היא ממלמלת שאשמור עליו. ואחי בהמשך השיחה אמר, שצריך גם לשמור על עצמנו, ואני מפחדת שלא אוכל יותר. מפחדת מאד.

רותי57

New member
שלום לך אני במקרה

מאוד התרגשתי ,עד דמעות ,כאשר קראתי איך הרגשת כאשר בקרת את אמך בבית האבות. כנראה עם הזמן הכאב יהיה קהה יותר , אך בנתיים את צריכה להתנחם כי עשית את הטוב ביותר לאמך.

ענתי44

New member
אניבמקרה ../images/Emo24.gif

אחיך צודק, צריך לשמור על עצמנו, אנחנו כל מה שנשאר להם.וגם למשפחה האישית וליקירים שלנו. כדי להגיע להחלטה הכי טובה צריך לקחת את כל הצדדים. כולל אותך ואת אחיך.ואם מסיבות אלו ואחרות אתם לא מסוגלים לתת לאמא את מה שהיא צריכה אז בית אבות סיעודי זו החלטה נבונה. החשוב שצורכיה של אמא ימולאו. אני כל כך מבינה לליבך ולמצוקה שאת חשה. אני יושבת מול המחשב קוראת את מה שכתבת ובוכה איתך. שולחת לך חיבוק גדול של כוח.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אני מזדהה לגמרי

אכן, גם אם אנחנו יודעים בראש שהפיתרון הכי טוב בשביל יקירינו הוא בית אבות סיעודי, ושזה באמת "הרע במיעוטו", הלב בוכה ולא רוצה לקבל את ההחלטה הרציונלית. אני לגמרי מזדהה עם הרגשתך בבית הריק של אמא וליבי נכמר, אבל אחיך צודק. אתם צריכים לשמור על עצמכם, החיים נמשכים, בשביל אמא במצבה עדיף לה להיות במקום מוגן מאשר בביתה. אנחנו איתך כאן בפורום, בוכים ומזדהים ויודעים מה עובר עליך... שמרי על עצמך יקירתי והיי חזקה. התנחמי בזה שזו לא מחלה שגורמת לכאבים או שכרוכה בניתוחים מסוכנים וכואבים ושהחולה בסך הכל לא תמיד מודע למצבו ולשפל אליו המחלה הזו מדרדרת אותו. הסבל הגדול הוא שלנו, המטפלים ועלינו להיות חזקים ולהתמודד עם זה. מאחלת לך לילה טוב ושקט ושתקומי מחר אל יום חדש עם תקווה גדולה בלב שהמצב של אמא ישתפר ושהיא תתאושש.

תודה לכולכם

אני בדיוק חושבת לעצמי איך הלילה שלי הולך להיות? איך אצליח לעצום עין ולדעת שהכל בסדר איתה, איך לתת לראש לנוח מהמחשבות המטרידות... חיבוק גדול לכולכם.

אני מקנאה בך כל כך

שהיא בכלל הסכימה ללכת לבית אבות. לפחות את בטוחה שהיא תאכל כמו שצריך, שהיא לא תרעיל את עצמה כי היא שכחה את הגז פתוח, שהיא תיקח תרופות בזמן, תטופל פי אלף מכפי שהיתה בבית. יש מצב שהיא תשכנע גם את הורי? המצב של אמא מתדרדר, כבר ניתקנו לה את הגז ועברנו לבישול בחשמל, הזכרון שלה גורם לה לא רק לשכוח לאכול, אלה גם לקחת תרופות. אני ממש לא יודעת מה לגבי רחצה...

למעלה