צריך דיעה מקצועית על זמן ריצה

ח ל ק ל ק

New member
צריך דיעה מקצועית על זמן ריצה ../images/Emo53.gif../images/Emo92.gif

שלום אני רץ מזה כשנתיים בערך . לפחות פעמיים בשבוע ולא יותר מ- 3 פעמים . בכל פעם אני רץ מינימום 5 ק"מ - ריצה רצופה ולא יותר מ- 7 ק"מ (ריצה רצופה) . לפני ואחרי הריצה אני עושה הליכה של 3 ק"מ בסה"כ . אין לי שאיפה למרתונים או לשפר יותר את טווח הריצה שלי . השאלה שלי היא , רציתי לדעת איך אני מבחינת זמני הריצה שלי , איפה אני עומד על הסקלה - מבחינה מקצועית או כושר גופני . אני רץ 5.5 ק"מ בזמן של 30 דקות בדיוק . 6 ק"מ אני רץ ב- 32-33 דקות . למרחקים אחרים אף פעם לא מדדתי זמנים . קצת נתונים עלי : אני בן 30 , גובה 1.77 , משקל 66 ק"ג . ועוד שאלה , האם מומלץ לשתות מים או לצרוך חטיף אנרגיה במרחקי ריצה (רצופה) של 6-7 ק"מ ? אם כן , אז באיזה שלב של הריצה ? תודה יום טוב

tushtk

New member
זמני ריצה

שלום, לא הבנתי בדיוק איזה דיעה אתה מחפש. מבחינת הגיל-משקל-גובה ה-BMI שלך בהחלט תקין. מבחינת הזמנים - הקצב הממוצע שלך הוא קצת פחות ב-12 קמ"ש, וזה בהחלט מכובד. אם רצית לדעת איפה אתה עומד ביחס לאצנים מקצועיים, אז הם רצים 10 ק"מ בפחות מחצי שעה... איזור ה-20 קמ"ש ומעלה. לגבי חטיפי אנרגיה במהלך הריצה - מיותר. בחצי שעה עצימה מאוד, אתה יכול לשרוף 300-500 קלוריות. זה עדיין לא קרוב לדילול משמעותי כל כך במאגרי הגליקוגן שלך (שעומד על בערך 1600 קלוריות) בכדי שתצטרף לצרוך חטיפי אנרגיה/משקאות איזוטוניים במהלך הפעילות. הקפד על ארוחה מסודרת (פחמימות מורכבות+חלבונים) כ-60-90 דקות לפני הפעילות, ועל ארוחה בתום האימון (שילוב של פחמימות פשוטות ומורכבות+חלבון, נסה להימנע משומן וסיבים תזונתיים בארוחה זו). בהצלחה.

ח ל ק ל ק

New member
תודה , זו בדיוק התשובה שחיפשתי...

היום אני רץ , אז אני אשתדל לתת את המכסימום - מבחינת הזמנים ונראה . עד עכשיו פשוט רצתי להנאתי , ללא שאיפות מיוחדות לשפר . אני אודה לך אם תיתן לי חוות דעת דומה אחרי שאמדוד את הזמן . תודה

למעלה