צריך המלצה על חברה לבניית חנות מקוונת

ItaAmi

New member
צריך המלצה על חברה לבניית חנות מקוונת

שלום וברכה ליושבי הפורום
אני בתהליכים של פתיחת עסק - חנות מקוונת (בתחום מסויים)
צריך המלצה (עדיף מנסיון אישי) על חברה שדרכה אקים את האתר.
*בבקשה בלי פרסומות או הודעות של אנשי שיווק. מחפש המלצות.

תודה
 
בהחלט, ותואמת למדיניות הפורום רק הדגשתי את בקשתך


 

קרמיט524

New member
אז אולי אנחנו לא קהל היעד...


רובינו כאן מתפרנסים בדיוק מהקמת פתרונות אינטרנט, אז לא לתת לנו לפרסם את עצמנו בתגובה לפוסט הזה, זה קצת לחסום שור בדישו, לא?
 
קרמיט, המדיניות פה היא שהצעות ספציפיות

שולחים רק למי שרוצה, בהודעה פרטית. עוד מהתקופה של יורי ולפני כן.
(כשנזקקתי, שלחת לי בעבר).
אבל אם שאלת - בהנחה שאת עדיין עוסקת בתחום, אני בהחלט ממליץ לשואל המקורי לפנות אלייך.
 

קרמיט524

New member
ברררור...


וכמובן - תודה על ההמלצה! שכחת להוסיף שגם אתה לא מקבל ממני אחוזים...
 

google101

New member
לא יותר חכם לרכוש שרת ולהתקין...

http://magento.com/
או
https://www.prestashop.com/
או לשכור איזה הודי שיתקין לך את המערכת (למקרה שאין לך את הידע)
&nbsp
לשתי המערכות יש תרגום מלא לעברית ואני יכול להבטיח לך שהמערכות האלו יותר מתקדמות מבחינת פונקציונליות מכל מערכת שיבנו לך.
אלה אם כן אתה מתכוון להשקיע כמה מאות אלפי שקלים!
 

ItaAmi

New member
אני באמת לא יודע, בחיים לא התעסקתי בדברים האלה

 

FreeSoft

New member
נסה לספר

מה כמות המוצרים שלדעתך יהיו בחנות
האם חלק מהמוצרים בעלי מידות/צבעים שונים (על אותו מוצר)

יש כל מיני פתרונות החל מכתיבת חנות מאפס וכפי שציינו כבר לפני זה יכול להיות כבד בכיס, דרך שירותים אינטרנטים בתשלום חודשי קבוע (חסרון גדול שקוד המקור לא אצלך) וכלה בחנויות קוד פתוח ששתיים מתוכן הוזכרו כבר ויש עוד כאלה ויותר פשוטות.

תרחיב מעט על הצרכים שלך אולי יהיה אפשר להמליץ על משהו.
 

ItaAmi

New member
תודה, קצת פרטים

מוצרים - כ60 אני מאמין, כן יש מוצרים עם מידות שונות.
הבעיה שאין לי ידע בבניית אתרים או עבודה עם התוכנות האלה,
אין לי בעיה להביא מישהו שיבנה את האתר בג'ומלה או וורד פרס, הבעיה שאחר כך אני צריך לתחזק אותו (שינוי והוספה של מוצרים לדוגמה, או הוספת קטגוריה, מבצעים וכו) ואני לא יודע איך זה עובד וכמה זמן יקח לי ללמוד להתעסק עם זה
 

קרמיט524

New member
נראה לי שבסדר גודל הזה, יש לך שתי אפשרויות:

1. לבנות אתר חנות על פלטפורמה שמספקת פתרונות גלובליים לחנויות. יש כל מיני כאלה ברשת. בארץ יש את shopy.co.il, בחו"ל יש את איביי, או shopify. יש גם את אטסי, אבל נראה לי שחנות כמו שלך תהיה קצת גדולה עליו. המודל הזה מבוסס על זה שאתה מקבל משאבי שרת, כלים לבניית חנות, כלים לניהול מלאי, חיבור לסליקות שונות וכו'. המלאי שלך יושב על השרתים שלהם במסד הנתונים שלהם. יש לך גישה אליו אך ורק דרך הממשק שלהם. אתה משלם להם תשלום חודשי קבוע של כמה עשרות שקלים. זה מאד נוח ועקומת הלמידה יחסית תלולה. מצד שני, זה מוגבל מבחינת מראה, התבניות די בסיסיות ולא ממש ניתן לעשות להם התאמות ויזואליות או אחרות. זה אומר שמבחינת הלקוחות שלך, החנות אולי לא ממש תתאים במאה אחוז לצרכים שלהם, ולא תוכל לשנות את זה. הנתונים שלך כאמור נשארים רכוש החברה שמארחת את החנות שלך. במידה ותרצה לעבור ספק, זה בעצם אומר להתחיל הכל מהתחלה.
&nbsp
2. הפתרון השני הוא אתר חנות ייעודי עבורך, מאוכסן על שרת בחברה לבחירתך. התכנים והמלאי שייכים לך. כיום מאד נפוץ, ביחוד בחנות מסדר גודל בינוני לעבוד על טכנולוגיה מבוססת קוד פתוח. דיברו פה על מג'נטו או פרסטהשופ. לאחרונה מאד פופלארי לעבוד על פתרון בשם Woocommerse שמבוסס על וורדפרס. זה כמובן תלוי בחברה איתה תחליט לבנות את האתר. לא הייתי ממליצה לך לבנות את האתר לבד, ובטח שלא עם הודי. המטרה שלך היא עסק שייתן חוויית משתמש מוצלחת ללקוחות שלך וימכור להם מה שהם צריכים באופן שוטף ולאורך זמן, ושגם לך תהיה התמיכה הזאת באופן שוטף, גם לאחר שהחנות כבר בנוייה ופתוחה לקהל.
היתרונות של האפשרות השניה היא הגמישות, ההתאמה המלאה לצרכים שלך, המלאי נשאר כאמור אצלך. אתה לא מתחתן עם החברה שבנתה אותו, כי פלטפורמת הפיתוח היא סטנדרטית והרבה מפתחים מכירים אותה. הוא הרבה יותר סקאלאבילי לפיתוחים עתידיים ויש לו פוטנציאל הרבה יותר חזק להגיב לשוק וללקוחות שלך.
החסרון הוא המחיר, שהוא יותר גבוה. מצד שני - אתה משלם פעם אחת ומקבל את המוצר אליך. אין תשלום חודשי, מעבר לתשלום של כמה מאות שקלים לשנה עבור האכסון.
בשביל הגילוי הנאות - אנחנו מספקים פתרונות מהסוג הזה. בלי קשר לפרסום - פשוט אני לא אובייקטיבית כאן.
 

ItaAmi

New member
תודה רבה על התשובה

מתנצל אם לא הייתי ברור בהתחלה, האתר יהיה חנות בלבד (והחנות תהיה אתר בלבד), פלטפורומות כמו איביי לא רלוונטיות (לא מה שאני מחפש)
את האתר כמובן שלא אבנה לבד.
בנוגע לפתרון השני, אם הבנתי נכון, חברה מסויימת תבנה את האתר ואני אמשיך לשלם רק על אחסנה (ודומיין וכו..) ומרגע ההקמה - אני לבד עם האתר. אם כך, מה ההבדל בין הדרך הזאת, לבין מה שמציעות החברות שציינתי למעלה, כאלה שדורשות מלבד עלות ההקמה גם כמה מאות שקלים כל חודש? מה הן מציעות לי שהפתרון השני שהצעת לא מציע? מה ההבדלים?
&nbsp
שוב תודה
 
ההבדל הוא בבעלות על הקוד, ובעלויות השוטפות

במצב הראשון אתה "שוכר" חנות, משלם סכום קבוע לבעלי הפלטפורמה, והם נותנים לך את כל השרותים. בד"כ תוכל לבחור מתוך מספר תבניות עיצוב קבוע, ללא הרבה חופש לשינויים (תוכל להוסיף לוגו, ולבחור מתוך מגוון החנויות המצויות אצלם). אם תחליט להחליף ספק (עלויות?) - רק המידע שבחנות (המוצרים שלך, רשימת לקוחות וכו') הם שלך, ואילו העיצוב הוא "רכוש" המשכיר.
&nbsp
במצב השני, אתה קונה אתר (חנות), משלם סכום חד פעמי עבור המערכת והעיצוב, לאחר מכן שוכר אכסון ומשלם סכום קבוע (נמוך יותר מזה שבאפשרות השניה) על אכסון האתר שלך. העיצוב תלוי רק במעצב, בך ובסכום העומד לרשותכם, ואם מחרתיים תמצא אכסון זול יותר, אתה רשאי לקחת את כל האתר, להעביר אותו, להחליף הגדרות DNS שיצביע לאכסון החדש.
 

קרמיט524

New member
ההבדל העיקרי כאן

שההשקעה ההתחלתית שלך הרבה יותר קטנה. זה לדעתי היתרון היחידי כאן.
הם מציעות לך את התשתיות שלהם וכלים בתשלום חודשי או תמורת אחוז מהמכירות, ואתה מקים את החנות בעצמך. אתה לא צריך ידע מוקדם ואתה לא צריך לשלם למפתח שיעשה את זה בשבילך. תמורת תשלום חודשי הם גם מספקים שירותי תחזוקה מוגבלת. בעיקר תמיכה טכנית והדרכות לשימוש במערכת שלהם.
החסרונות הם -
התקשרות ותשלום חודשי לכל משך החיים של החנות
החנות לא שלך
נתוני המלאי לא שלך
תגובה מאד מוגבלת ואיטית של החנות לדרישות המשתנות של השוק שלך, פיתוחים טכנולוגיים, או שינויים באינדוקס על ידי מנועי החיפוש
במידה ואתה מחליט ביזמתך לעבור למודל עסקי אחר, אתה צריך להתחיל מאפס
במידה והמערכת המארחת משנה מודל עסקי (נקנית על ידי צד ג' או פשוט מפסיקה להתקיים) אתה בבעייה גדולה...
 

FreeSoft

New member
לא חושב שעלייך להיות מוטרד

מניהול החנות (יצירת קטגוריות הוספת מוצרים וכו'). בד"כ הבונה לא יזין את כל המוצרים, אלא אם סוכם אחרת, ואני לא ממליץ כי עדיף שיראה לך איך עושים את זה. זה לא מסובך ואל תהיה מוטרד מזה.

אם הכוונה שלך לבנות אתר "רגיל" ולשלב בתוכו חנות אז wp או joomla יכולים בהחלט להיות פתרון מעולה. במידה וזו הולכת להיות חנות נטו לדעתי עדיף לבחור בפלטפורמה יעודית שהיא "רק" חנות.
אתה מוזמן להציץ בדמו של prestashop:
קדמי: http://demo.prestashop.com/en/?view=front
אחורי: http://demo.prestashop.com/en/?view=back
כמות המוצרים גם מחייבת אותך לחשוב על פתרון סליקה. לא תוכל לנהל תשלום דרך פייאפל לכמות כזו.
 

קרמיט524

New member
אף פלפורמה לא תגביל אתו לגבי הוספת פתרונות סליקה.

כמעט לכל פלטפורמת איקומרס שמכבדת את עצמה יש ממשקים לפתרונות סליקה פופולאריים, וגם אם לא, אפשר תמיד לכתוב ממשק חדש.
 

FreeSoft

New member
נדמה שלא הבנת אותי בכלל

אמרתי שעם כמות מוצרים כזו פייאפאל לא בא בחשבון. כל השאר זה אינטרפטציה שגויה שלך
 
למעלה