צריך ייעוץ בקשר לאן ללכת

Vargos

New member
צריך ייעוץ בקשר לאן ללכת

אהלן לכולם,

אז ככה, אני אוטוטו בוגר בתואר כפול מאוניברסיטה של הנדסת חומרים ויש לי בעיה כזו- הממוצע שלי יחסית נמוך (77) וגרוע מכך אין לי ניסיון. אני מחפש משרות, מגיע ל- לא מעט ראיונות עבודה, אך לרוב מקבל דחייה על סמך זה שאין לי ניסיון והעדיפו להמשיך עם מועמדים אחרים.
אני בהחלט לא עם ראש גבוה מדי כי אני בוגר תואר כפול, אלא מוכן לעבוד בעבודות גם במשכורות נמוכות, אך מאלו אני מקבל דחייה כי הם לא חושבים שאתמיד בעבודה (בגלל ההתמחות שלי).
למשרות אחרות, שלא בהכרח קשורות להנדסה אני לא מתקבל כי אני over- qualified אז יוצא שמעבר למשרות תמיכה טכנית או שירות אחרות אני לא מצליח למצוא עבודה בכלום...

השאלות שלי כאלה:
1. האם זה סביר שלבוגר הנדסה תהיה בעיה כל- כך רצינית למצוא משרה התחלתית (גם עם ממוצע לא מטורף אבל גם לא כזה נמוך)?
2. האם עליי לשקול הסבה לתחום התכנה מפעת חוסר ברירה או שלהמשיך להתמיד בחיפושי העבודה עבור התחום שלי (אותו אני דיי אוהב)?

התראיינתי במהלך הסמסטר האחרון קרוב ל- 15 משרות, לא כולל ראיונות חוזרים באותה חברה אז יכול להיות גם, ולא שולל שהבעיה היא באיך שאני בא לראיונות העבודה.
אשמח לעצות, טיפים, הפניות למקורות אחרים וכל דבר שיוכל אולי, אפילו קצת לעזור לי.

יש סיבה שלא מקבלים אותך

מהניסיון שלי כיועץ יש הבדלים בין אנשים שמצליחים לעבור את כל השלבים עד לקבלה לעבודה לעומת אלה שלא מצליחים. היום על כל משרה יש עשרות או מאות מתעניינים. מספיק שתעשה טעות אחת בדרך כדי שלא תוכל להמשיך במירוץ. לזה אפשר לעבור הכנה שמביאה אותך יותר מוכן בכל שלב ושלב. אם תמשיך באותה צורה בה הלכת עד היום כנראה לא תצליח. עליך לשנות משהו בהתנהלות שלך. אפשר ללמוד את זה. היום מחפשים בוגרי הנדסה. אם סיימת לימודים בוודאי יש לך כישורים גבוהים. אתה פשוט לא יודע איך לעבור תהליך מיון. בהצלחה.

סילא1

New member
טיפ קטן שעזר לי אולי יעזור גם לך

אני גם בוגר של הנ' חומרים מאוניברסיטה מוכרת, גם לי היו תקופות דומות למה שאתה מציין, בעולם שלנו (הנ' חומרים) הרבה פעמים קשה ל"שוק" לאכול אותנו, להבין מי אנחנו בדיוק, מה הידע שלנו, ומה אנחנו מסוגלים לעשות / לא מסוגלים לעשות.
כולם יודעים מה תחומי הידע של מהנדסי מכונות / חשמל, אבל חומרים זה לא כ"כ ברור... אני בטוח שנתקלת בלא מעט ראיונות שחשבו שאתה יותר קרוב לכימאי וכו'

בכל אופן, אם במשרה של מהנדס תהליך / אפליקצייה אתה חושק, לא חסר כאלה בשוק, אם אתה מחפש דברים אחרים, תפתח כישורים אחרים שלא קשורים להשכלה. למשל: ידע טוב בתוכנות שימושיות כמו labview וכמו matlab ואולי סוליד, ותציין בקורות חיים. זו כבר התחלה טובה למהנדס שהוא יודע לעבוד על התוכנות האלה, תלמד לבד בבית, עשית תואר בהנדסה באוניברסיטה, זה יהיה קלי קלות.

אני למשל למדתי לעבוד עם ארדואינו וליצור מעגלים חשמליים וכמובן לתכנת בשפת C את כל הפעולות של המעגלים, ומאז שהוספתי את זה לק"וח פתאום כולם חזרו אלי, ואפילו התקבלתי ל3 מקומות ברצף אחד אחרי השני! ובסוף בחרתי את המקום החביב עלי. לפני השורה הזו בקו"ח בקושי חזרו אלי בכלל!

טיפ קטן נוסף לראיונות:
תבוא לראיון להנות מהחוויה. תתקבל או שלא תתקבל, מה שיהיה יהיה, תהנה מהשיחה עם המראיינים, אל תתבייש ל"הוביל" את השיחה אפילו פה ושם בקטנה לפי הצורך, תשאל גם אתה שאלות, תלמד את התחום שהחברה עוסקת בו לפני הראיון, וכמובן את התחום של התפקיד. תראה חריצות לעבוד בתחום המדובר, ויחד עם זאת תתחבב ע"י המראיינים, בסוף הם רוצים לבחור מישהו שבא להם לראות כל יום במשרד, אז כישורי השיחה והסמול-טוק חשובים.

אני באחד הראיונות שעשיתי לאחרונה לאחר שהמראיין הסביר לי מה התפקיד אמרתי שזה נשמע לי מדהים וזה בדיוק מה שאני מחפש, לא "שיחקתי את המשחק" והייתי קר ושמרתי את הקלפים לעצמי, להפיך, שיתפתי והראתי תשוקה. (וזה גם היה נכון, לא זייפתי את זה) זה עבד כל כך טוב שכבר בסוף הראיון המראיין אמר לי שהוא מוצא אותי מתאים לתפקיד ושהוא רוצה תשובה ממני בהקדם. אמרתי לו שאני שמח מאוד לשמוע ואקח כמה ימים ואחזיר תשובה (למרות שידעתי שאחזיר תשובה חיובית שיחקתי אותה טיפה קשה להשגה) בקיצור, אם תראה תשוקה וחריצות לעבוד בחברה ובתחום כבר בראיון, וגם תהנה מהאווירה ומהשיחה, דברים טובים יקרו

בהצלחה !

למעלה