צריך ייעוץ בקשר לקניית מכשיר MP3

J e s p e r

New member
צריך ייעוץ בקשר לקניית מכשיר MP3

אני מתלבט אם לקנות נגן דיסק קשיח עם קיבולת של 4-5 GB או נגן פלאש. הקיבולות של נגני הפלאש אמנם לא כ"כ מספיקות לי (גם ג'יגה לא הכי מספיק לי) כי זה נגן שאני צריך בין השאר לצבא (אני מתגייס לקרבי עוד מעט), ואני עומד לבלות בבסיס זמן רב, ולכן צריך הרבה קיבולת. הבעיה היא כמובן המחיר של נגני ההארד דיסק. הבנתי ש- IRIVER H10 הוא הנגן שהכי מתאים לי (בגדול אפשר להגיד שהו הכי מוצלח בקטגוריה, לא?). המחיר הכי זול שבו ראיתי נגן כזה של 5 ג'יגה בארץ הוא 1100 ש"ח. כמה יעלה נגן של 4 ג'יגה? אפשר להשיג ביותר זול (נגיד להזמין דרך האינטרנט מארה"ב?) חוצמזה אני טס לאירופה בקרוב, מה מחירי הנגנים שם? יותר זולים מהארץ או לא ממש?

יאיר B

New member
אין H10 4GB. יש 5 ו-6GB.

לגבי אירופה: אני מאמין שבישראל יותר זול כי באירופה אתה תשלם לפי יורו שהוא מאוד גבוהה. אתה יכול לבדוק בארה"ב, אבל תדע מראש שהאמריקאי לא מתפקד כ-DOK לקבצים שהנגן לא תומך בהם. אם זה לא חשוב לך - זו יכולה להיות אפשרות מעניינת (וכמובן שלא תהיה לך אחריות). 4GB מבין הטובים יש זן מיקרו ואיפוד מיני (וכמובן הנאנו שלא מיובא באופן רשמי).

יאיר B

New member
תודה. טוב לדעת. גם המחיר שפוי

לגמרי. יפה להם

חח איזה נחשים..

השאירו את המיני על אותו מחיר, צריכים להוריד את המחיר שלו..

bitonano

New member
הבעיה היא לא במחיר הבעיה היא אחרת

אצל ידע: התאריך:2.10.2005 שם הכתבה: "רחוק מהעץ" נכתבה על ידי יעל גרוס. ציטוטים נבחרים מהכתבה: "ידע מחשבים תמיד סובלת מבעיות במלאי. אני מזמין עוד 200 מוצרים, והיא מספקת 30. עוד לא קרה שקיבלתי הזמנה מלאה. יש משהו מוזר בכל ההתנהלות שלהם." "אחרי שדיברתי עם אפל, אני מבין יותר את היבואן. קשה עם אפל. אדם אחד שאחראי ל-99 מדינות, אחת מהן היא ישראל. כמה זמן יש לו להקדיש לנו?" הכתבה בגדול מדברת על למה אפל לא מוכרת בארץ, כמו שהיא מוכרת בחו"ל. בגדול ראיינו שם כמה אנשים מהתחום: גיא צדיק שהוא נכל חברת בי-זר המשווקת את מרבית נגני האייפוד בארץ עבור ידע מחשבים. יעקב שמש מחברת שריג מחשבים שמפיצים את מוצרי אפל בארץ. גם נציג של ידע רואיין בכתבה הזאת. הכתבה טוענת שחוסר המכירה של אפל נובעת לא בגלל איכות המוצר או בגלל שהוא נחות מהאחרים אלא בגלל השוק הישראלי. רוב המרואיינים הטיחו האשמות בידע על ההתנהלות הלא רצינית שלהם וחוסר רצון שלהם לקדם את המוצרים בארץ. כנראה שאחד המרואיינים היה לא מעודכן שכתב כי ידע צריכה להשקיע עוד אנשים בהתאמת המכשיר לשוק הישראלי על ידי פיתוח תוכנה שתומכת בעיברית לאייפוד... ידע כמבון שידרה עסקים כרגיל שאמרה שהמכירות שלה מעולות ועומדות בדרישות אפל העולמית. לסיכום הכתבה נכתב כי ההתנהלות של אפל לא נכונה בנושא המוצרים שלה בארץ וצריכים לשנות ולהתאים כדי שהשוק הישראלי יקנה והרבה את מוצריה. נ.ב: נכתב שהאייפוד מוכר בקושי! נתון מעניין חשבתי שדוקא הוא מוכר יחסית הרבה למרות שניתן להגיד שראיתי 5 H10 בשכבה שלי ועוד 2 זן מיקרו מה שלפני שנה ממש ממש לא ראיתי.

J e s p e r

New member
כמה עולה הזן מיקרו 4 ג'יגה?

אני לא מוצא אותו בזאפ. למישהו יש מושג כמה הוא עולה? משהו משמעותי פחות מה-5 או שטויות? ואיך הנגן הזה בכלליות? הבנתי שהיתרון הגדול שלו הוא איכות השמע, אבל אני לא אודיופיל וזה שיקול פחות חשוב אצלי. לעומת זאת הבנתי שאורך חיי הסוללה שלו לא משהו בכלל, וזה חסרון משמעותי בצבא. ה-IRIVER הכי קורץ לי אבל המחיר שלו גבוהה מדי. איזה יתרונות יש לו בעקרון על פני הקריאייטיב (חוץ ממסך צבעוני)? לכמה זמן הסוללה שלו מספיקה? אפשרות נוספת שאני שוקל היא קניית נגן זכרון פנימי 1 GB. על איזה נגן אתם ממליצים? באמת שווה להשקיע הרבה בנגן טוב כמו נגיד ה-iBeat organix? איך ה-SANDISK? ועל מה עוד אתם ממליצים? ולכל מי שיש נגן עם נפח כזה- -האם המקום מספיק? כמה שירים תכלס אפשר לשים בו? כמה אלבומים, נגיד, אפשר להכניס לנגן בגודל הזה? עניין נוסף הוא התאימות לצבא. הבנתי שנגן מבוסס הארד דיסק רגיש יותר לזעזועים. האם אתם חושבים שבצבא נגן שכזה עלול להינזק או שרק ריצות (שבצבא אני לא יעשה איתו) עלולות באמת להזיק לו, וזו לא בעיה?

יאיר B

New member
יש מיקרו 4GB בבאג - בקישור למטה.

הוא אותו נגן כמו ה-5 א ב ל הוא בא בלי ספק בבנדל המקורי (טעינה דרך מחשב - לא ממליץ לך אם אתה בונה על טעינה בבסיס). אורך חיי סוללה הוא בין 8-12 שעות - תלוי מה אתה עושה איתו (למש איקולייזר גומר יותר את הסוללה, שירים בקידוד גבוהה, תאורת מסך ארוכה גומרים את הסוללה יותר מהר). הסוללה של האיריבר מספיקה ל-12 שעות בערך (עם אותם סייגים של הזן). למה אתה מוטרד מהסוללה? אין לכם שקעי חשמל בבסיס? הטעינה לוקחת כ-3 שעות סה"כ. לגבי השקרעה בנגן טוב: תמיד טוב להשקיע במשהו אמיו ויעיל. האיביט הוא חיקוי של האיביד (תראה בקישורים את ההבדל בים החברות). הסאנדיסק קטן וחמוד, זול יחסית. אצלו סוללות חיצוניות (תוכל להחליף בכל מקום שתהיה). סוללה אלקליין מחזיקה בין 10-15 שעות. כמה שירים ניתן להגניס.. - יש בתאגליין סיכום יפה. לגבי התאימות: דיסקשיח יותר רגיש לזעזועים. אני לא יודע מה אתה עושה בצבא ועד כמה אתה תגרום לנגן לזעזועים. לא רק ריצות, אלא גם טלטלות שונות בזמן שהוא עובד יכולות לפגוע בו לאורך זמן. יש להם מסכים גדולים שעלולים להישבר אם לא שומרים עליהם. לשיקולך.

J e s p e r

New member
אפשר לקנות 5 GB ביותר זול

אפשר לקנות את הנגן הזה עם 5 ג'יגה בפחות ממה שמציעים את ה-4 בבאג. אני באמת מתלבט, כי הנגני הארד דיסק האלה יקרים אבל ג'יגה פשוט לא מספיק לי... אני עוד לא התגייסתי. בטח בבסיס יהיו שקעי חשמל, אבל אני הולך לטירונות. אני אוכל להטעין את השקע רק בטח כמה דקות מסכנות ביום, בשעת ט"ש, כשאני משגיח על זה. מצד שני, לא נראה לי שיהיה לי בכלל זמן לשמוע במהלך יום רגיל של טירונות. רק בסופי שבוע אני אוכל לשמוע בו, ככה שהסוללה בהחלט יכולה להספיק, אבל עדיין בצבא עדיף שהסוללה תחזיק כמה שיותר. לגבי טלטלות, מה שעלול להזיק לנגן בצבא הוא, כשזורקים את התיקים, הוא עלול להיפגע. זו עלולה להיות פגיעה משמעותית בו?

יאיר B

New member
אני לא הייתי בונה על נגן בטירונות

משני סיבורת עיקריות: 1. בעית טעינה: כשאני הייתי בטירונות (זה היה ממש מזמן...) לא היה חשמל באוהלים (היה 24V מטעמי ביטחון). 2. סיכוי גבוהה מאוד לגנבה של הנגן. בטירונות אתה תפגוש כל מני אנשים, חלקם מפוקפקים. עצתי לך: תשאיר את הנגן בבית בזמן הטירונות. כשתסיים את הטירונות ותהיה בבסיס הקבע שלך - שם תוכל להשתמש בנגן עם פחות חששות (כי תכיר את האנשים, יהי לך ארון נעול). כמו שאמרת, לא יהיה לך זמן לשמוע מוזיקה במהלך הטירונות. אולי בסופי שבוע. אני לא חושב שהסיכון שווה את זה. לגבי הטלטלות: תעטוף את הנגן בבגדים וזה יעזור קצת לבטל את הטלטלות אם יזרקו את התיק. זה עדיין לא מבטיח שהוא לא ינזק או ישבר ממכה (עוד סיבה למה להשאיר אותו בבית).

למעלה