צריך ייעוץ דחוף

viper05

New member
צריך ייעוץ דחוף

אז ככה אני נפקד כ32 יום. כל זה בגלל יחס של מפקדים והבטחות שרשומות ועוד כל מיני דברים מסביב. יש לי פרופיל 45 נפשי לא בגלל בעיות נפשיות אלא בגלל בעיה שהצבא לא יודע להגדיר אותה כרפואית או נפשית אז אני מתנדנד הייתי בכלל אמור להיכנס לשייטת 13 אבל בגלל בעיה קטנה נקרא לזה בירוקרטיה צבאית יצא מה שיצא. אז ככה כיום אני משרת בצריפין כ8 חודשים לא משנה איפה. אחרי 5 חודשים המפקד הבטיח לי ועדה שתעביר אותי בסיס וזה רשום אצל הקב"ן כי הוא ראה שאני מתקשה עם האנשים שם התפקיד והכל זה פשוט לא בשבילי האנשים שיש שם לא מתאים לי הסיפור והוא ראה שאני מתקשה וגם הקב"ן אמר שאם המפקד חושב שזה לנכון אפשר להוציא אותי משם הייתה איזו פאדיחה קטנה נעדרתי 5 שעות מהבסיס ונתנו לי 21 ימי מחבוש כמה הזוי אהה.. בכל מקרה חזרתי אמרו לי שלא תהיה לי שום ועדה והבנתי שיש חוק שהבטחות בע"פ ובמיוחד אם הם רשומות אצל הקבן המפקד חייב לקיים וכמובן שפגעו לי בזכויות שלי וקבן ופסיכיאטר אמרו לי שאני צריך לקבול אותם כי יש לי על מה. רציתי לדעת משהו כזה אם אני נכנס לכלא קובל את המפקדים ישאירו אותי שם? אני די חושש מהכלא הייתי במעצר 21 יום כי לא היה מקום בכלא. ורציתי לדעת אם יש דבר כזה פטור חדר לבד בכלא יש לי כזה פטור קבוע. ואם יש יחס שונה לבעלי פרופיל 45 נפשי בכלא? בקיצור ניסיתי 2 טפסי 55 דיברתי עם כל גורם אפשרי בבסיס ואמרתי לעצמי שזאת האפשרות האחרונה שנשארה לי לעשות בעיות. בכל מקרה אני אשמח לתשובות. ועוד משהו כל כך כואב לי שאני יושב בבית ולא עושה כלום בזמן שיש לוחמים שנהרגים בדרום צלצלתי לקצין העיר שלחתי פקסים לאן שאתם לא רוצים אני רוצה לתת מעצמי לעשות משהו לעזור יש מקום שאני יכול לפנות אליו מקום גבוה שיתנו לי שאני אוכל לעזור במשהו? אני אשמח לתשובות תודה.

אני אנסה לעזור

בכלא גם ככה יש צפיפות של מקום ככה שלא נראה לי שתוכל להיות לבד. תחזור כמה שיותר מהר ליחידה.לאנשים שעושים בעיות לא מביאים הטבות בצבא...יש אנשים שאני מכירה שהיו נפקדים חודשים ולא קיבלו יום 1 בכלא....תנסה להסביר את הלחץ הנפשי שהיית בו שגרם לך לברוח ולא לחזור וכמובן חרטה. אם אתה רוצה לעבור תנסה להיעזר במשקית ת"ש שלך... תבקש בלי הפסקה שיחות עם המפקד בסיס....תציק לאנשים אבל לא באגרסיביות.... ותחזור לשיחות עם קב"ן , תסביר לו על זה שממש רע לך איפה שאתה נמצא...בכל מקרה כל יום של נפקדות עולה לך ביום כלא...אז קח את הדברים שלך ותסגיר את עצמך....

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo195.gif

יקר, חשים בתחושת הלחץ והדחיפות.. נראה שלפעמים טעות או אי הבנה מביאה לגילגול של מעשים ותקלות שלא מקלים על המצב.. אנחנו מחזקים את הדברים שנאמרו כבר.. כשנראה אולי עכשיו, שהתחושות הפרטיות נדחפות הצידה מפני "המצב" וכדור גדול של אי הבנה מתגלגל.. נראה שאולי הכי מדוייק לנסו ליצור קשר עם היחידה שלך בעזרת מערך הת"ש והבריאות ולחלק עם היחידה את התחושות הקשות שאתה מרגיש . התנצלות ואולי גם נכונות לשיתוף פעולה עשויות להועיל למצבך.. מקווים שפעולה שכזו יכולה להביא אותך למקום של התחלה חדשה ואחרת.. מאמינים בך, ברצון שלך ורוצים לדעת עוד על התגלגלות העניינים.

viper05

New member
אני ארחיב בעניין

באמת תענו לי רק אם אתם מבינים בעניין. אני לא מצטער על שומדבר ויצרתי קשר עם היחידה שלי כבר המפקד בסיס שם אותי בתור מטרה אצלו הוא אמר לי שהוא ידאג שאני אלך לכלא להרבה זמן.זה היה לפני הנפקדות בקשר לדברים אחרים. הם מחפשים אותי בבסיס על קטנות. סתם דוגמא הביאו לי לבוא ב8 וחצי לבסיס כל יום במקום 7 וחצי כי ידעו שאני בחיים לא אגיע ב7 וחצי שזה בלתי אפשרי ואמרו לי מעכשיו אתה בא ב7 וחצי זאת הסיבה שדפקתי נפקדות כי הם רצו להתחיל לרתק אותי על שטויות. אין לי על מה להתנצל הם אלו שצריכים להתנצל ואם יש לי עילות לכבילה אני לא צודק? גם קבן וגם פסיכיאטר אמרו לי שאחרי מה שסיפרתי להם אני חייב לקבול אותם ואם אני לא עושה זאת אני עושה טעות אז אין על מה להצטער אני באמת רוצה תשובות מאנשים שמבינים בעניין. לא משנה לי הישיבה בכלא השאלה אם זה בסוף יביא לי משהו כמובן אם אני קובל אותם זוכה בקבילה והכי חשוב אם אני הולך על העניינים האלה עם עורך דין צבאי. בקשר למערך הת"ש ניסיתי הכל שלחתי פעמיים טפסי 55 לא הלך ובינינו זה הולך לפח הטפסים האלה. באמת תנסו אולי לומר לי לאן אני יכול לפנות שיעזרו לי לדרגים גבוהים יותר או פשוט להיעזר בעורך דין. תודה

viper05

New member
ועוד כמה שאלות קטנות

בקשר לפטור לחדר לבד לא יכולים להכניס אותי לאגף בכלא יגידו לי אם אתה רוצה להיות לבד הנה זה מה שתקבל? או שאולי ישלחו אותי למעצר..? עכשיו יש יחס מיוחד לאנשים בעלי 45 נפשי במשפט וכניסה לכלא או שהכל זהה ולא מתחשבים בסיבות כמובן אם להקצין קצת? אני לא חושב בכלל שאני לא אקבל כלא אני לא מצפה שאני אהיה עריק חודשיים ולא אקבל כלום אני גם מפחד לקבל על תנאי זה הכי גרוע לפי דעתי אבל אם בנאדם רוצה לצאת מהיחידה שלו והובטח לו שזה מה שהוא יקבל וזה רשום על דף אצל הקבן עם חתימה של מפקד זה לא מה שאני אמור לקבל? הבנתי יש חוק כזה שאם מובטח משהו אז החייל צריך לקבל את ההבטחה מהמפקד גם אם זאת הבטחה בע"פ ופה המצב שזה בכתב.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
ב...רכות....

אולי התגובה שלנו היתה קשה מידי .. חשים בסבל שאתה חווה, בחוסר האונים ואולי התבכול והכעס על המצב שנקלעת אליו.. חושבים אולי שיחה אישית תסייע להבהיר את הדברים ומצרפים לך קישור שאולי גם יסייע...

viper05

New member
אוי איזה תגובות כנסו כנסו ואל תצנזרו

מה זה התגובות של ה2 שקל האלה חשים בסבל שאתה חוו כל כך ברור שאתם לא קוראים פה כלום ורושמים את אותם הדברים לכל אחד אין פה שום התייחסות נורמלית אני לא חי בשום סבל אני פשוט צריך ייעוץ יא אנשים לא מבינים חבל שאי אפשר להשתמש בשפה שונה יותר. מה לא ברור פה ייעוץ מה לעשות על מה אתה מדבר שהתגובה הייתה קשה מדי זה פשוט עיצבן אותי שאתם חושבים שכולם פה מטומטמים חחח וחוסר אונים תסכול כעס מה לא ברור פה יא אינפנטילים מה אני נראה לכם מפגר שצריך שיחות אישיות עם פסיכולוגים צריך יייייעעעוווץץ מה לא ברור פה. לכו תמכרו את הלוקשים שלכם למישהו אחר יום טוב.

timmyy

New member
אולי תירגע? סהכ מנסים לעזור לך

המפקד שלך לא חייב לך כלום. אין לך על מה לקבול אותו. נקודה. בקשר להמלצות הקבן- הקבן יכול להמליץ, אבל בסופו של דבר הוא לא יכול להחליט שיוציאו אותך, אלא רק להמליץ. כנל פסיכיאטר. רופא היחידה שלך הוא כתובת לבירורים בנושא. עורך דין דווקא כן יכול לעזור, עורך דין צבאי אל תצפה שיעזור יותר מידי כי הוא חלק מהמערכת , ועורך דין אזרחי תוכל למצוא אך זה כמובן לא חינם. ובכלא אין חדר לבד אלא אם כן זה חדרי השגחה וזה לא סימפטי בכלל ועדיף שלא. אין יחס מיוחד ל45 במשפטים כלא וכו- אם יחליטו שאתה לא מסוגל נפשית להיות במסגרת אז פשוט תהיה בדרך ל21. ובקשר לעזרה במלחמה- פשוט תחזור לעשות את התפקיד שלך על הצד הטוב ביותר, זה מה שהצבא החליט שאתה צריך לעשות כדי לעזור, ואם בצריפין אתה מסרב להיות אז מה ציפית? שיכניסו אותך עכשיו לעזה?

למעלה