צריך יעוץ ועזרה!

צריך יעוץ ועזרה!

שלום לכולם! אני אמיר... ובחורף אני עתיד להתחיל את לימודיי לתואר ראשון. הבעיה היא שאני עדיין לא סגור איפה אני יילמד. נירשמתי לטכניון ולאוניברסיטת חיפה למדעי המחשב... הבעיה היא שכניראה בטכניון אני לא מיתקבל כי יש לי סכם טכניוני של 86 מה שכניראה יספיק להנדסת מערכות מידע שזה הבחירה השנייה שלי שם. השאלה שלי היא מה עדיף הנדסת מערכות מידע בטכניון או מדעי המחשב באוניברסיטת חיפה? ועוד שאלה מאוד חשובה.. מה ההבדל בין מדעי המחשב בטכניון למדעי המחשב באוניברסיטת חיפה? למה בטכניון במדעי המחשב פיסיקה הוא מקצוע חובה ובאוניברסיטה אין פיסיקה??? ובכלל מה הרמה באוניברסיטת חיפה?? תואר ניחשב בשוק בכלל? תעזרו לי מי שיכול לענות לי על הכל...

vinney

Well-known member
זאת שאלה שדשנו בה רבות פה בפורום

בניסוחים כאלה ואחרים. יש שירשור "של מי האוניברסיטה גדולה יותר" בטאגליינס, ומאמר על אוניברסיטת חיפה במאמרים, כדאי לך לקרוא. באופן עקרוני אין הבדל מהותי, אבל צריך לזכור שהמסלול בחיפה הוא חדש מאוד, אין הרבה קורסי בחירה בו עדיין, ואין הרבה בוגרים שהוכיחו את האיכות שלו בשוק עדיין, אבל מדובר באחת משמונת האוניברסיטאות שמציעות את המסלול, וככל האוניברסיטאות, הוא בהחלט איכותי, ומפוקח על ידי המל"ג. לדעתי מבחינת הידע שתצבור אין הבדל משמעותי בין מסלולים באוניברסיטאות השונות, אלא זה בעיקר תלוי במוכנות שלך להשקעה, ועד כמה האוניברסיטאות יעודדו את ההשקעה הזאת. בטכניון, לדעתי האישית, לא מעודדים השקעה, אלא בעיקר מעודדים ציונים, וזה לא אותו דבר.

iiddoo

New member
הנדסת מע' מידע

תעשה חיפוש בפורום סטודנטים, כתבתי על זה לא מעט בעבר. בקצרה, מדובר בשילוב בין הנדסת תעו"נ למדמ"ח {כשלפחות בשנתיים הראשונות התואר קרוב יותר למדמ"ח מאשר לתעו"נ}. אם מדמ"ח מעניין אותך ובנוסף היית רוצה להתעמק בנושאים של תעו"נ {חקר ביצועים, סטטיסטיקה, כלכלה וכו'} אז זה אחלה תואר. בגדול, בסיום התואר הרוב ממשיכים לאותן עבודות שבוגרי מדמ"ח/תעו"נ ממשיכים אליהם, כלומר - תכנות, QA, מע' מידע, ניהול פרוייקטים וכו'. יש קצת מקומות שיהיה קשה להגיע אליהם משני צידי התואר, אבל חלק נרחב מהעבודות פתוח. כאשר הנתיב שתבחר ללכת בו תלוי בעיקר בך {ובמזל}. היתרון של התואר אם כן הוא המגוון, אבל זה גם החיסרון שלו. יהיה לך קשה יותר להתעמק יותר בכל אחד משני התחומים - אבל בשביל זה יש תואר שני.

iiddoo

New member
ולגבי פיזיקה

שאלה מצויינת. בינתיים הסיבה היחידה שמצאתי לקיומו של הקורס פיזיקה 2 ממ' היא לדפוק את הממוצע של התואר.

HaifaMan

New member
אני לומד הנדסת מע' מידע בטכניון

ובחרתי בו לא מחוסר ברירה (יש לי סכם שמאפשר לי להתקבל לכל מסלול). לדעתי דווקא העובדה שהתואר משלב מדמח ותעון היא יתרון - אתה לא מגביל את עצמך להנדסת תוכנה לבד, למשל. אפשרויות התעסוקה לא מוגבלות יותר מדי לדעתי (אני עובד בצוות פיתוח תוכנה ורוב המהנדסים בצוות שהם עובדים כמהנדסי תוכנה לכל דבר הם בוגרי המסלול הזה), ואפילו להיפך - הוא רק מגדיל את אפשרויות התעסוקה. לדעתי האישית הוא גם יותר מעניין, אבל זה כבר סובייקטיבי. אם רק תוכנה מעניין אותך אז אולי לך זה יהיה פחות רלוונטי.

למעלה