נושמת לרווחה זה האנדרסטייטמנט של האנדרסטייטמנט
אתמול שוטטתי לי באחד מפורומי ההורות בתפוז, וגיליתי המון המון הורים שאשכרה עצובים שהסתיים החופש. נקיפות המצפון החלו לכרסם. האם אני אמא גרועה? לא ראויה? בגלל שאני מייחלת לבואו של ספטמבר הגואל?
אין לי תשובה. כנראה מדובר על שילוב של כמה דברים - אמא עם כוחות מאד מוגבלים ושלושה ילדים שפשוט לא יודעים להעסיק את עצמם ומכלים את זמנם על בהיה במסכים ומריבות. המון מריבות.
השתדלתי לצאת איתם כל יום. ים, בריכה, קולנוע. פעילויות חינמיות בקניון הקרוב ואפילו חרפתי נפשי בהפנינג מתנפחי מים בפארק. אבל לא, זה לא מספיק. הגברת הצעירה רוצה פארק מים אמיתי. מאה שקלים לכרטיס, תורים של שעתיים לכל מגלשה, שעה נסיעה מינימום לכל כיוון וארטיק במחיר מופקע במזנון. זה מה שהיא רוצה. וכשאני מסרבת, אני האמא הכי גרועה בעולם.
אתמול קמתי בבוקר שמחה וטובת לב, ארזתי תיק ואוכל, הלבשתי את הבנות והודעתי ל בכורי האהוב - בוא, נוסעים לים.
לא רוצה.
דברנו על זה אתמול.
אז מה? לא רוצה.
במקום להיות המבוגר האחראי, מצאתי את עצמי נגררת למשחק כוחות ילדותי במיוחד. בסופו של דבר נשארנו בבית, עם ילדה אחת מאוכזבת וכועסת, ילד אחד מרוצה וילדה נוספת שדבקה באחיה. באשר תלך - אלך. מקסים, נכון?
ואז האמא - כלומר אני, כלומר המבוגר האחראי בבית, כן? הוצפה בזעם והחליטה לנקום בילד כפוי הטובה שלה. אין לך מסכים כל היום. ככה. כי ככה אני אמרתי וזהו.
התקף הזעם לא אחר לבוא ושוב, אני האמא הגרועה ביותר בעולם.
אז כן, אני שמחה שנגמר החופש. היה נחמד לפרקים וטוב שנגמר.
גם המסכים בבית נושמים לרווחה ומקפיצים טקילה.
בערב כבר השלמנו, בכורי ואני. הלכנו לאכול פלאפל ואחר כך עמדתי חצי שעה בתור כי מסתבר שאני לא האמא היחידה שנזכרה בדקה התשעים שצריך חולצה לבנה עם סמל בית ספר למחר.
הוא הלך לבית הספר ברצון, די נרגש. השנה יש לו מחנך גבר שעושה רושם טוב.
הבנות הלכו פחות ברצון. הו ממשיכות שנה שלישית באותו הגן, שהשנה הפך משולב עם טרום חובה וקלט שכבה צעירה. הן לא היו מרוצות מהעניין. אחת מהן הודיעה שהיא לא משחקת עם אף קטן!
אבל אחרי חצי שעה נראה שהעניינים נרגעו. יש להן צוות מקסים ואני סומכת עליהן במאה אחוזים.
וגולת הכותרת, הפסיכולוגית חוזרת היום מחופשתה. כן, גם היא במוד אוגוסט.
ואחרי ששרדתי בקושי את תפקיד המבוגר האחראי, ולא בהצלחה רבה יש לציין, למשך חמישים דקות אעביר אותו בשמחה למישהי אחרת.
ספטמבר שמח לכולם, לפחות עד שנכנס למוד "אחרי החגים"