בוא נכתוב קצת על חוסר הגיון
>>>ההודעה האחרונה שלך רצופה משפטים חסרי הגיון. יש לראות את הבחינה כשישה פרקים של 25-30 שאלות, ולא כ-200 שאלות? פססט.... זה אותו דבר>>>>> דוגמה, יש לך מבחן עם 20 שאלות ויש לך 20 דקות לפתור אותו. זה יהיה אותו דבר אם תפתור 4 מבחנים של 5 שאלות כ"א 5 דקות כל מבחן? ברור שלא. אני רואה את המבחן הפסיכומטרי כסדרה של מבחנים של 25 דקות כל אחד ותו לא. ------------------------- >>>>>האם אתה מצפה שמבחן שאמור לקבוע הצלחה עתידית באוניברסיטה יהיה דומה למבחן אוניברסיטאי רגיל? הרי למבחנים האלה ניגשים אחרי לימודים של קורסים. אני לא חושב שהציונים היו אמינים כל כך אם היו שואלים כאלה שרוצים להתקבל ללימודים לתואר במתימטיקה למשל, שאלות מתוך הקורסים עצמם>>>>>>>>> תפעיל אתה את ההגיון.כתבתי שהבחינה הפסיכומטרית לא משקפת יכולת למידה של סטודנט כי זו היא הרי נמדדת לבסוף ע"י מבחנים אשר בנויים במבנה אוניברסיטאי ששונה מאוד מהבחינה הפסיכומטרית. אתה צריך להיות בטוח שלא ציפיתי שתבין שאני קורא להחליף את בחינת הקבלה מפסיכומטרי לבחינה במבנה אוניברסיטאי . וכדי שיהיה ברור מי כותב בהגיון זה ככה: אם כתבתי שהפסיכומטרי כמבחן קבלה לא משקף יכולת למידה שנמדדת לאורך שלוש שנים ע"י מבחנים במבנה אוניברסטאי, זה לא אומר שצריך מבחן קבלה אוניברסיטאי כדי למדוד יכולת למידה . להבא אני אסביר את עצמי ביותר פירוט כדי שתבין. ------------------------------ >>>>>>>>>ועוד משפט עם הגיון פגום: "המרכז לבחינות וההערכה תפקידו לחבר את הבחינה הטובה ביותר, ולא יותר מזה, הוא בטח לא זה שיקבע שזו השיטה הכי טובה למדוד יכולת סטודנט" - אבל הרי הבחינה הטובה ביותר, במקרה זה, היא הבחינה אשר תמדוד את יכולת הסטודנט - ועל כך כולם מסכימים<<<<<<<<<< תפקידו של המרכז לבחינות והערכה היא לחבר את הבחינה הטובה ביותר לפי השיטה הפסיכומטרית. ולא לקבוע איזו שיטה הכי טובה לקבלה לאוניברסיטה! מה לא הגיוני בזה!? הבחינה הפסיכומטרית הטובה ביותר היא הבחינה שתבדוק מי הסטודנטים הכי טובים מבחינת יכולת פסיכומטרית, וכך גם ,רשמית, מי הכי מתאים לאונברסיטה. אך כמו שאתה שם לב זה במחלוקת, והרבה אנשים , כולל משרד החינוך, שהוא הגוף שקובע את השיטה, מפקפקים האם יכולת פסיכומטרית משקפת יכולת למידה של סטודנט. ------------- >>>>>>>>>>>>>>>משרד החינוך מחפש אלטרנטיבות לבחינה רק בגלל שנוצר מצב שבו לעשירים תוחלת ציונים גבוהה יותר, כיוון שהם משקיעים כסף רב בלימודים>>>>>>>>>>>> איני מבין מה הקשר בין קושי של עניים באונברסיטה ליעילות הבחינה הפסיכומטרית. אם חושבים להחליף את הבחינה(שעולה סה"כ כמה מאות שקלים) לא נשמע לי שזה קשור לתלמידים עשירים לעומת תלמידים עניים. ------------------------- >>>>>>>>>>בכל מקרה, אני לא תקפתי ולא העלבתי. אין טעם להמשיך בדיון הזה, כיוון שאתה כותב מתוך כעס>>>>>>>>>>>> ברגע שאתה כותב שאני לא אובייקטיבי ושאני כותב מתוך תסביך רדיפה זו כן תקיפה אישית. נראה אותך אומר למישהו פנים מול פנים שהוא סובל מתסביך רדיפה...... למה אתה חושב שאתה זה שאוביקטיבי? כי אני לא חושב כמוך? אי אפשר להביע דעה על נושא מטופש כמו מבחן קבלה לאונברסיטה? לדעתי מי שתוקף אישית הוא חסר בטחון בעצמו. לא כתבתי פה מעולם ש715 הוא ציון לא מספיק עבורי. כמו כל בן אדם בכל נושא בחיים אני חושב שאני יכול להשיג יותר, אבל אני מאוד מרוצה מהעובדה שרק 1 מתוך 25 מוציא ציון גבוה מזה, ואני לא חושב לנסות לשפר את זה. אם יש משהו שמונע ממני להתקבל זה שיטה דפוקה לשערוך ציוני בגרות ולא פסיכומטרי.