צריך לדעת לתכנת בשביל QA ?

roy_mas

New member
צריך לדעת לתכנת בשביל QA ?

אם מישהו עבד פה ב QA אז אשמח לשמוע מה עושים בתפקיד הזה בתכל'ס? כי חבר יידע אותי על משרה פנויה והם מבקשים: -עבודה במשרה מלאה -עברית/אנגלית -יחסי אנוש טובים -רקע טכני יעזור -מגורים באזור קרוב יחסית למשרדי החברה אני למדתי מדעי המחשב ללא ניסיון,מה הכוונה "רקע טכני"? ומה בתכל'ס עושה איש QA ? הוא גם מתכנת קצת?

בתור התחלה מה שלמדת באוניברסיטה

בהחלט מספיק. ב QA גם מתכנתים , כותבים תוכניות בדיקה ו SCRIPTS וצריך להבין את המערכת שאתה בודק אם מצד בדיקות נכונות או בדיקות ביצועים. QA הרבה פעמים הוא שער הכניסה לתפקידי פיתוח , ובמצב של היום זה פתרון טוב לבוגר טרי

Scott

New member
רעיון קצת שונה

בעולם (ומגמה שמתחזקת גם בישראל) כבר נוהגים פחות להסתכל על QA כ"שער" לעולם הפיתוח אלא כתחום התמחות בעצמו (לצערנו המשכורות שם עדיין לא קרובות למשכורות של פיתוח, אבל גם זה יגיע). תחום הבדיקות הוא תחום רחב מאוד, שכולל בתוכו גם בדיקות ידניות, כתיבת מפרטים ומסמכי בדיקות (גם על פי תקני ISO וגם ע"פ תקני MIL) וכן כולל בדיקות אוטומיות, סקריפטים, בדיקות עומס, ועוד ועוד. מעבר לזה, בכל תחום בו נעשות הבדיקות דרוש כמובן ידע נוסף, לדוגמא, לא יקחו איש בדיקות מוכשר לבדיקות בתחום התקשורת אם אין לו שום רקע בנושא. דבר נוסף בנוגע לידע בתכנות, פה זה כבר תלוי בגישה של החברה לבדיקות. ישנן חברות בהן אנשי בדיקות מוצאים באג כזה או אחר, נותנים דיווח על התופעות שלו לפיתוח, ובזה תם חלקם. ישנן חברות אחרות בהן מגיע איש בדיקות עד לרמת הקוד, או הפונקציה הבעייתית. שווה לנסות ולברר בדיוק מה הציפיות של החברה מאנשי הבדיקות שלה, ע"פ איזה שיטה היא עובדת, איזה התמחות/ידע נוסף נדרש מהעובדים בה וכו' Scott

tapuztal

New member
לא כדאי לך

מנסיון, זה חרא של עבודה. אם סיימת מדעי המחשב ויש לך דוגמאות של פרוייקטים שעשית, שלח לי קורות חיים ל [email protected].

Scott

New member
מנסיון, אתה מדבר שטויות

דווקא שוק הבדיקות בארץ מתעורר עכשיו. כמו שאמרתי, יש המון סוגים של בדיקות, והמון נושאים בהם מבצעים בדיקות. יכול להיות שלך היה נסיון גרוע, אבל אין שום קשר בין הנסיון הגרוע שלך לבין זה שזה "חרא של עבודה", גם הניסוח הזה פשטני לא מתאים ולא ברמה. Scott

tapuztal

New member
דווקא יש קשר

לא אתווכח איתך על עבודה בבדיקות, אבל אחרי שראיינתי יותר מ 30 עובדי QA אני מאמין שקביעתי מבוססת על נסיון מספיק (למרות שגם מנסיון אישי אפשר ללמוד). בהצלחה בהמשך גילוי ושיחזור באגים, ובשכנוע מתכנתים שהקוד שכתבו אכן לא מתנהג בצורה צפויה.

למעלה