צריך להגיש דוח או לא ?? בילבלו אותי

esp8266

New member
צריך להגיש דוח או לא ?? בילבלו אותי

היי
רשות המס קצת בלבלה אותי.
יש ברשותי עוסק מורשה שהגיש עד עכשיו דוחות אפס במשך כשנה. (למע״מ), ומכיוון שאין לי פנקס מס הכנסה לא שילמתי אף פעם ולא נתבקשתי לשלם.
לפני חודשיים קיבלתי הודעה שמעקלים לי את החשבון כי מס הכנסה החליט שלא שילמתי להם המון זמן.. הייתי אצלם והבהרתי להם שלא היו הכנסות.

נתבקשתי מעכשיו (ספטמבר) להתחיל לדווח מס הכנסה (עכשיו יש לי הכנסה) , ואני מנסה להבין -מדוע אני צריך לדווח עכשיו ולא בסוף שנה? לפי מה הם מחליטים? לא קיבלתי אפילו פנקס.

בנוסף אני אשמח לקבל איזה לינק שמחשב בפשטות מס הכנסה לפי ההכנסה שלי (בהנחה ולא היתה הכנסה כל השנה ורק עכשיו ישנה-כיצד יתבצע החישוב? נניח הרווחתי x עכשיו ולא היו הכנסות בשאר השנה.. )

תודה רבה (אני יודע,שאני יכול לפנות לרוא״ח, בחרתי עוד לא לעשות את זה)

בוא נשליט סדר

יש 2 דו"חות שונים למס הכנסה
א- הדו"ח השנתי שאתה חייב להגיש (ולהבנתי, הגשת) כל שנה
ב- עסקים מעל רמה מסויימת, חייבים לדווח ולשלם מקדמות כל חודש/ חודשיים "על החשבון"

כנראה שמה שקרה הוא שעכשיו עלית לדרגה שגם סעיף ב' חל עליך ואתה צריך לדווח ולשלם כל חודש/ חודשיים (אגב, גם אם היה אפס עדין אתה צריך להגיש את הדו"ח)

ובסוף השנה יעשו את החישוב המדוייק אם מה ששילמת במקדמות היה מספיק/ יותר מדי/ פחות מדי ואז תתחשבן עם מס הכנסה על ההפרש

esp8266

New member
תודה רבה..

עזרת לי קצת להבין .
מה שמוזר הוא שאם הייתי אמור להגיש כל חודשיים, איפה הם היו כמעט שנה? לא אמרו לי כלום .
לא הגשתי דוח שנתי, אולי זו הסיבה שהם קראו לי למשרד שלהם להצהיר ?

בכל מקרה , כשהייתי אצלם, עוד לא היו לנו הכנסות , ובכל זאת נתבקשתי להגיש דוח כל חודשיים לפי הבנתי .
(אולי כי הצהרתי כשהקמתי את העסק- על הכנסות צפויות גבוהות מדי? )

כל מקרה- בתאריך ההגשה 19 , לא אהיה בארץ , האם יש דרך לבקש לדחות את הדוח בכמה ימים כדי שאחזור ואשב איתם לבירורים ?
תודה רבה.

OK

ראשית, כנראה שנשלח אליך פנקס ולא הגיע
הזימון למשרד מס הכנסה הוא אחרי שהמחשב מאותת על כמה חודשים ללא דיווח...

שנית, יש דחיה עד ה- 21/9 בגלל החג

למעלה