צריך להפסיק להניק לפני שחוזרים לטיפול, נכון?

hamu1

New member
צריך להפסיק להניק לפני שחוזרים לטיפול, נכון?

שלום, חדשה כאן.... עדיין לא בטיפולים, אלא רק חושבת על זה. ילד ראשון - היום בן שנה וחודש - נולד מIVF עם איקסי.
אני מניחה שאין ברירה אלא להפסיק להניק, (א) כי בטח הרבה יותר קשה להכנס להריון עם הנקה - עדיין אין לי מחזור בכלל, למשל, ו-(ב) כי הפשוש לא צריך לינוק את כל ההורמונים למיניהם ביחד אתי...
אבל רק רוצה לוודא שאני צודקת...

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...
&nbsp
זו דעתם של מרבית הרופאים...
קודם כל, כל עוד לא קיבלת מחזור זה יהיה בעייתי להתחיל טיפול, זה גם אומר שההנקה עדין מאד אינטנסיבית.
בדרך כלל ברגע שהילד מתחיל לאכול מוצקים, מספר ההנקות וגם הכמות יורדת וזה גורם לזה שהמחזור חוזר, אם הוא עדיין לא כאן זה אומר שזה לא קרה.
&nbsp
יש רופאים שמוכנים לטפל למרות הנקה, במיוחד אם היא חלקית בלבד.
אני אישית לא הייתי מוכנה לקחת את הסיכון וקודם גמלתי ורק אז חזרתי לטיפולים.
ולא זה לא היה קל למרות שהילדונת שלי היתה כבר בת שנתיים וארבעה חודשים, ילדה גדולה...
&nbsp
בהצלחה

hamu1

New member
תודה רבה!

כן, הוא עדיין יונק הרבה יחסית, למרות שהוא אוכל מוצקים יפה מאוד (מתעורר כמה פעמים בלילה עדיין לינוק, ומאז שלמד איך מבקשים לינוק הוא כל הזמן מבקש...)
טוב, נתחיל לחשוב על זה. לא מצליחה להחליט אם עדיף לחכות עוד קצת או לא. למעשה עוד לא התחלנו רשמית לחשוב על חזרה לטיפולים, אני פשוט מניחה שאם צריך להוסיף לזה גם גמילה אטית וממושכת אז אין ברירה וצריך להתחיל לחשוב על זה ברצינות. מה גם שאני לא נעשית צעירה ובטח מתווספות לבעיות הפוריות הקיימות גם עוד בעיות של גיל...

shoosh101

New member
גם אני חשבתי ככה, אבל להפתעתי, קיבלתי תשובה אחרת

מאחד מרופאי הפוריות הכי נחשבים (ד"ר בר-חוה). גם אני עדיין מניקה, לא ממש רוצה להפסיק, אבל כן רוצה לחזור לסבב טיפולים נוסף.
מה שנאמר לי הוא כזה:
אכן אחוז מסויים מההורמונים עובר לחלב האם, אבל, כשמדובר בתינוק יחסית גדול (שעיקר מזונו כבר אינו מגיע מהנקה) אז זה זניח ולא אמור להזיק (הרי יש נשים שנכנסות להריון טבעי תוך כדי הנקה, וממשיכות להניק כל ההריון, בלי השפעה לרעה על התינוק). מה שיכול לקרות הוא שההורמונים יגרמו להפחתה מסויימת בחלב, ושוב, זה לא כל כך בעייתי כשמדובר בתינוק גדול שאוכל עוד דברים. כך שזה משהו שנתון לשיקולך - האם את כן מוכנה או לא מוכנה לחשוף את התינוק למעט ההורמונים שכן עוברים בהנקה.
לגבי השפעה על הטיפול עצמו - לדברי ד"ר בר-חוה זה לא מפריע ולא מקטין את סיכויי הקליטה. גם אם אין מחזור, ניתן להתחיל טיפול הורמונלי.
אז אם לסכם - נאמר לי שאין חובה להפסיק להניק לפני תחילת טיפול, וניתן לחזור לטיפולים גם אם המחזור לא הגיע.

hamu1

New member
תודה, איזה יופי

זה משמח אותי, למרות שבהחלט יתכן שעד שנחליט רשמית שאנחנו באמת חוזרים לטיפולים, אגמול אותו ממילא, אבל טוב לדעת שזה נתון לשיקולי.
לחברה שלי רופאת הפוריות סירבה להתחיל טיפול לפני שהיא גמלה את בנה הראשון, כך שזה כנראה מאוד תלוי רופא

shoosh101

New member
גם אותי זה שימח, ואכן זה מאוד תלוי רופא

ד"ר בר-חוה בעצמו אמר לי שלהתחיל טיפולי פוריות תוך כדי הנקה זה לא בדיוק הדבר הסטנדרטי. מכיוון שהוא רופא סופר-מקצועי, אני סומכת על התשובה שלו במאה אחוז, ואישית החלטתי לא לגמול כרגע כי חבל אם אין סיבה. אני יודעת שרוב הרופאים לא רוצים לטפל תוך כדי הנקה, אבל אני לא בטוחה באיזו מידה זה נובע משיקולים רפואיים אמיתיים, ובאיזו מידה סתם מענייני נוחות ו/או אי רצון לקחת אחריות על משהו קצת שונה.
למיטב הבנתי, במצב הטבעי הנקה מעכבת הריון בגלל שהיא מונעת ביוץ. אבל מרגע שגורמים לביוץ (ע"י התרופות הניתנות בטיפולי הפרייה) ההנקה לא מפריעה לקליטת הריון.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

למעלה