צריך לובי חזק של הורים

sigal2220

New member
צריך לובי חזק של הורים

תשובה לאמלי 55 לגבי סייעות בעיתיות
הבת שלי עדיין בגן פרטי אבל אני נחרדת לגבי השנים הבאות:
עד שההורים לא יצעקו וישנו לא יקרה שום דבר!
זה מתאים למערכת, הם לא צריכים לעשות דבר.
שינוי צריך להגיע מאתנו ההורים, אפשר לפנות לאלוט ועד לח"כים.
אסור להסכים שאיש/אישה בלי קורס הכשרה מינימלי יעבוד עם ילדים
בספקטרום.
כל מי שיכול להרים את הכפפה, להתחיל בעצומה לאסוף חתימות, לעשות חוג בית...
קדימה לעבודה

TikvaBonneh

New member
סייעות

הסייעות מעסקות ע"י העיריות, לדעתי התנאים שלהן שונים בכל עיר, והבעיות שונות בכל עיר. יש ערים שבהן ההורים בוחרים את הסייעות. לכנסת אין שום השפעה. זה נושא של מדיניות עירונית. צריך מנהיגות הורים עירונית חזקה. הבן שלי נמצא בכיתת תקשורת בהוד השרון, אנחנו נפגשים השבוע עם מנהלת אגף החינוך כדי לדבר על נושא הסייעות, הכישורים הנדרשים מהן וכמובן תנאי העסקתן. כיוון שזו כיתה אז יש לנו כוח, זה לא סייעת של ילד אחד אלא של כל הכיתה.

האם מישהו יכול להפנות להודעה המקורית של אמלי 55?

לצערי - אינני מצליחה לאתר אותה, ומאד אשמח לקרוא אותה...
תודה ((-:

תקווה - תודה רבה!!! וסיגל - ליבי איתך... )-:

אכן - נושא המשלבות האישיות הינו פרוץ!
בתחילת הדרך גרנו בעיר מסויימת בשפלה, ובמשך שנה - החליפו לבני 4 סייעות, וכל אחת יותר גרועה מהשנייה. ניסינו לדבר/להתלונן/להתריע. הגענו עד לראש מחלקת החינות בעירייה, וכשהבנו שאנו נלחמים בטחנות רוח - החלטנו בלב כבד מאד שהזמן שלנו יותר מדי יקר מכדי לבזבז על מלחמות צודקות, ופשוט עברנו לעיר אחרת באזור השרון.
עד היום אנו מרגישים את ההשלכות לצעד הדרסטי הנ"ל, אך בשורה התחתונה - הילד במובנים רבים "ניצל"!
לשמחתנו הגענו לרשות אשר מאפשרת להורים לבחור את המשלבות (וזה חשוב עד מאד!), ובכ"ז - דרכנו לא קלה: קשה מאד לאתר משלבות ראויות (אין בנמצא משלבות מקצועיות שעברו הכשרה, ולכן - אנו מצמצמים את הציפיות שהן תהיינה לפחות - ראויות...). לא פעם אנו מקבלים קו"ח של סתם אמהות שמחפשות משרה לשעות הבוקר, עם רזומה של מניקוריסטית או כל תחום אחר שהקשר שלו לענייננו מופרך עד הזוי!
ניסינו גם צעירות שסיימו לימודים פרא-רפואיים (מטפלות רגשיות, וכד'), ובמהרה נוכחנו לדעת שהשכלה - לחוד... וניסיון וגישה - לחוד...
הניסיון האישי שלנו לימד אותנו שמשלבת ראויה היא לרוב לא צעירונת שרק סיימה את האוניברסיטה, אלא רצוי דווקא מישהי שיש לה כבר ילדים וכבר צברה ניסיון מסויים בהתמודדות עם ילדודס. אנו באופן אישי מעדיפים שיהיה בה גם צד אמהי ומכיל, וזאת בנוסף ליתר הכישורים האחרים. לעיתים, מישהי שמכירה את הלקות מקרוב (בן/אחיין וכד') - יש בכך אף יתרון נוסף.
&nbsp
בכל מקרה, שיהיה לך המון בהצלחה! לצערי - חשיבות איכותן של המשלבות אינה עומדת בראש סדר העדיפויות של המערכות השונות. הציפייה שהם יספקו משלבות מקצועיות ומוכשרות - הינה קצת אוטופית אני חוששת. אין ברירה: האחריות נופלת עלינו...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

sigal2220

New member
כל שנה למצוא משלבת זה מתיש

אם בכלל מוצאים ראו את המודעות של אלוט, עדיין מחפשים שם
אני השנה זכיתי במשלבת שאני מכירה אותה באופן אישי.
אבל כל שנה צריך לעבור את אותו תהליך?
תקווה אני רוצה לומר שלעניות דעתי זה לא צריך להיות קשור לעיר שאני גרה, כלומר זה לא צריך להיות מדיניות מקומית.
אם אני גרה בעיר שבאה לקראתי אני אבחר משלבת ואם לא זה מה יש...
כמובן שלקבוצת הורים יש יותר כח אבל אני מדברת על שילוב פרטני.

המערכת יכולה לבוא לקראת ההורים בהחלט... אבל רק עם זה יהיה עפ"י חוק.
המשלבת יכולה לקדם/ להזיק לילדים באותה מידה ומדוע הילדים צריכים להיות שפני נסינות?
בארה"ב יש SPEECH OF THERAPY שהיא בעצם "צל" של הילד, ויש הצלחה מאוד גדולה בתחום. בארץ זורקים את האחריות על ההורים, שהם יתמודדו כנראה שהאינטרס של המערכת היא שהילדים לא יצליחו בשילוב אלא יגיעו לחינוך המיוחד.

אני רק מקווה שהורים לא מרימים ידיים בגלל בירוקרטיה, בשביל זה צריך שינוי!

TikvaBonneh

New member
את ממש צודקת

זה באמת מתיש החיפושים האלו.
ואת גם צודקת שאין סיבה שהן יהיו עובדות עירייה. לדעתי משרד החינוך צריך להעסיק אותן.

סוסיתא72

New member
כסייעת לשעבר...

אני חייבת לחזק אתכם, ההורים חייבים לפעול! אני קבלתי מהעיריה שכר מינימום, והבנתי שהשכר למעשה משולם לעיריה ממשרד החינוך. (אני למשל נתקלתי בנושא תמוה שבו נמסר לי שמשרד החינוך משלם לעיריה שכר שנתי, בעוד שכמשלבת קבלתי שכר ל-10 חודשי עבודה, כשכל שנה היו מחתימים אותי על הסכם מחדש..). נוצר מצב שבו משלבות איכותיות אינן יכולות לעבוד בתנאים אלו. אני מודה שלולא השלמה של ההורים, לא הייתי יכולה לעבוד כמשלבת, ברור שהמדינה צריכה לממן משלבות איכותיות, ומקצועיות. אין סיבה שהורים בעלי יכולות כלכליות יזכו לשירות יותר טוב, אבל לצערי זה מה שקורה בשטח. אני מאוד מקווה שקריאה מצד ההורים תזכה למענה.

למעלה