צריך לעשות שרשור מילים גבוהות/קשות

צריך לעשות שרשור מילים גבוהות/קשות

זה יהיה מגניב
אני אלמד פה המון מילים...אם תשתפו פעולה...וכולם גם
אני הכי אוהב לדבר בשמה גבוהה, היא ממש יפה. הינה משהו שחשבתי עליו בינתים בהמשך אני יעלה עוד מילים
תעלו גם
פולמוס - ויכוח עקרוני וחופף המון נושאים

Tree Hugger

New member
הממ.. הממ..

פנדמנטליזם- קנאות דתית. ניהליזם- (הו אני אוהבת את המילה הזאת)- כשאתה לא מאמין בכלום. קלוקל- טיפשי, מגוחך, ירוד.. נגיד שאומרים למישו שיש לו הומור קלוקל (כמו שלי יש). גרוטסקי- נלעג, מגוחך, חיזיון שלא נראה טבעי. זהו נראה לי אה ו "אורבני" עירוני. זה גם אחד מהאהובים.

Tree Hugger

New member
לא,

כי זה לא קשור רק לגביי דת. זה קשור להכל.. הגדרה במילון : שלילנ ודחייה מוחלטת כוללנית של הערכים, המוסדות והמוסכמות בחברה האנושית. כינוי גנאי לאדם השולל כל דבר.

Theherod

New member
אורבני נחשבת למילה גבוהה?

לא ידעתי, מצד שני, המילה מוכרת לי מגיל קטן, ההורים שלי מעצבים אורבנים בין היתר
אז, אין לי מושג אם זה גם נחשב למילה גבוהה או לא: ארכיטקטורה - אדריכלות חוץ מזה: סנסציוני+אקסטרא אורדינרי - משהו כמו מיוחד, יוצא דופן, אין לי מושג איך לתרגם את זה בדיוק. מצלה - מנגל מרעש - ידיעה סנציונית החפצה - התיחסות על יצור חי כאל חפץ חמרמורת - האנגאובר hangover (ארבעת המילים האחרונות נלקחו מויקימילון)

Tree Hugger

New member
סליחה שגם חיפשתי מילים

שהם גם טיפה שימושיות ועוד מילים שאני אוהבת (אפילו אם הן לא כאלה גבוהות כמו של ידידי המלומד) מיזנטרופ- אדם ששונא את הבריות גילופין- שוכרה. פולקלור- עממי אספקלריה (גם אהובה) נקודת השקפה. מראה.

Theherod

New member
פספסת את הנקודה

לא אמרתי שאני מלומד, או שאתה דביל, או שאתה טועה. פשוט לא היה לי בתודעה שאורבני נחשבת למילה גבוהה, כמו שאם אבא שלך היה מתכנת מחשבים, לא היה לך בראש ששפת תכנות תחשב למילה בשפה גבוהה לאחרים. לא ניסיתי להעליב, אם העלבתי, אני מתנצל.

מגנט?

זה לא יותר הממ כינוי למשהו שמושך הרבה עניין? (וההיפך זה "אבן שאין לה הופכין" D: הממ גורם לי תמיד לחשוב על כל הנמלים והריקבון שיש תמיד מתחת לאבנים.)

*בודקת במילון*

מונותואיזם-האמונה באל אחד ויחיד. כרומוזום-כל אחד מהגופיפים [?] הזעירים שבגרעינו של התא. כלורופיל-החומר הירוק שבעלים. אספקלריה-מראה, ראי, זכוכית מלוטשת ומתוקנת באופן שישתקף בה כל אשר לפניה. אין לי כוח, נמשיך מחר

ailag

New member
מונותאיזם, בלי כ"כ הרבה ו'ים :)

מונו = יחיד פולי = רבים וכך, מונותאיזם-פוליתאיזם, מונוגמיה-ביגמיה-פוליגמיה וגם מונופוני-פוליפוני.

למעלה