צריך לפרוק, ברשותכם..

צריך לפרוק, ברשותכם..

אני יודע, שלא זכיתי, לאהוב.
אין ידיים שרוצות אותי קרוב.
ולא שפתיים, ולא שום דבר אחר.
כשהשמש נעלמת בשמיים, וגם כשלא, הלב מטפטף לי דרך הידיים.
מתפוצץ דרך בית החזה, מפרק לי את הצלעות.
זאת התקווה שמחזיקה אותי, כל יום מחדש, לאחרונה כל רגע, כל שעה מאבק.
זאת היא שהורגת אותי, באכזריות רוצחת, כל יום מחדש כשהיא מתנפצת אל סלעי המציאות המוכרת, הקרה, האכזרית כל כך.
אלה החיים. הם ככה.
השיר הזה הורג אותי.
לא רק השיר הזה, אלא כל מילה בכל שיר יפה שמדברת על אהבה, כמה שזה יותר יפה - יותר חותך בלב.
מזכיר את מה שאין, כבר כל כך הרבה זמן.
מה אני משחק'תה כל יום.. חזק, שפיץ, שמח, נחוש.. חלאס נמאס באמת
שמעו אני חייב לשתף למה אני מתפוצץ פה.
חג שמח

חג שמח, אני מקווה שבמהרה תזכה לאהוב ולהרבה דבש אמיתי... אתה בטח יותר חזק ושפיץ, וכנראה גם יותר שמח ונחוש מהאפס שהגיב לך.

askimosi

New member
אם כבר שיר קבל משהו נחמד...

עשה אותי כלי לשלוותך
במקום שבו מקננת שנאה - תן לזרוע אהבה
ובמקום שבו יש עלבון - תן סליחה
במקום שבו יש סיכסוך - תן אחדות
במקום בו טעות - תן אמת

ובמקום שבו יש ספק - תן אמונה
במקום בו יש יאוש - תן תקוה
במקום שבו צללים - אור
במקום שבו עצב - שמחה

עשה שלא אתאווה להיות מנוחם
אלא מנחם
שלא להיות מובן - אלא מבין
שלא להיות אהוב אלא אוהב

כי כאשר נשכח את עצמנו - נזכה לקבל
וכאשר נסלח יסלח לנו...
וכאשר נמות ניוולד לחיי נצח

וכמובן תרגיש טוב

בברכה,
אסקימוסי

Saladin

New member
מלים יפות.

רק לא הבנתי מאיפה הגיע "וכאשר נמות ניוולד לחיי נצח" ואז בדקתי בגוגל וגיליתי שהתפילה מיוחסת לפרנציסקוס מאסיזי

askimosi

New member
לSaladin ושירלי,את השיר...

לקחתי מגבריאל בלחסן נקרא "תפילה צעד - 11."

סאלדין,מעניין מה שמצאת.אחריי שהזכרת את פרנציסקוס מאסיזי,הרצתי חיפוש וקראתי עליו קצת ועל המסדר הפרנציסקני שהקים

אז תודה אני מתעניין בהיסטוריה כשיש הזדמנות

שירלי מצגת מאוד יפה ומרגשת,אהבתי

ועכשיו אלך לסיים לאכול עוגת
מהקריאה נהייתי עייף כרגיל
,
אסקימוסי

dori78

New member
תחזיק מעמד

אין לי הרבה דברי חוכמה, רק להקדיש לך שיר אחד שאולי בזכותו תרגיש קצת פחות חנוק מהחוסר.
האהבה כואבת לי - חוה אלברשטיין (עמירה הגני/חוה אלברשטיין).
לצערי לא מצאתי בצינור, אז קישרתי למילים.

ראשית,

תודה, למי שכן עודד ותמך, הייתי מגיב לכם אישית גם לולא הטררם..

שנית, לאידיוט, וכל מי שחשב שהבדיחה שלו מצחיקה - אני מוכרח לומר שזה לא נורמאלי. ממתי זה נורמאלי ובסדר שמישהו חדש בא לפורום, לא מכיר אף אחד ואף אחד לא מכיר אותו, בא ושופך ת'לב על נושא שהוא באמת נושא רגיש לכל הדעות, ובא בנאדם והופך את המילים שלו לבדיחה? עושה ממנו צחוק? איך זה בסדר? ומה בדיוק מצחיק בזה?

שמעו, צודק מי שאומר שלא צריך להיות יותר מדי כבדים וכו', אבל רגע, חבר'ה, אתם עדיין לא חברים שלי מהמילואים, ולא קרוב לזה, שתרשו לעצמכם לרדת עלי, גם לא למטרת עידוד (ואני בספק אם זו הייתה המטרה, ואם כן היא לא הושגה).

לא מכיר כזו נורמה, שאתה פוגש בנאדם זר, והוא בא ומספר לך על הצרות שלו ואתה עושה ממנו צחוק. בעולם ממנו אני בא זה לא מקובל ואני לא יודע איפה כן. בעולם ממנו אני בא אותו אדם היה סובל, וקשה, על טעות כזאת.

ראיתי גם את ה"בדיחה" הקודמת שלו, על הסיפור שסיפרה אותה בחורה, סיפור סופר אינטימי ורגיש, שניכר שהוא מאוד מאוד אישי לאותה בחורה, שבכ"ז החליטה לשתף אותו מעל גבי הפורום, ובא השמוק הזה ולוקח לה את המילים שלה והופך אותם לבדיחה. זה הרתיח אותי אפילו יותר מהסיפור שלי.

קשה לי לומר שנפגעתי האמת, כי זה מאוד ברור לי החוסר שפיות שבמעשה כזה. אבל הייתי מצפה מהמנהלים לבלום דברים כגון אלו, שכן מטרתו המוצהרת של הפורום היא "לפרוק לשתף לתמוך וכו'", ואיך בדיוק אתם מצפים להשיג את המטרה הזאת כשיש לכם בפורום אנשים שהם מפגעים חברתיים שכאלה? אתם מצפים שאחרי חוויה כזאת בנאדם יחזור וישתף? באמת? בשביל מה, שיעשו צחוק מהמילים שלו עוד פעם?

הייתי שמח לשמוע תגובות, אם מישהו פה חושב שאני טועה, אולי אני מפספס פה משהו לא יודע..

יום טוב

avi1283

New member
צודק לגמרי

לא ברור לי בכלל התגובות פה.

בקשר להודעה הראשית שלא הספקתי להגיב, אז מזדהה, היו תקופות שזה היה ממש חסר לי, ואז שירים או סרטים על אהבה גורמים לי להיות ממש עצוב.
מאחל לך שתמצא את מה שאתה מחפש ורוצה.
חג שמח :)

אתה עשר

כל הכבוד על ההתמודדות המכובדת עם התגובות הממש לא מכובדות.

אני מקווה ש"קבלת הפנים" שזכית לה כאן לא מבשרת על ההמשך, שתשאר כאן ותספוג רק טוב מהפורום הזה, ושכל "גיבורי המקלדת" שחושבים שזה נורא מצחיק ללעוג לרגשות של אחרים, ילכו להתחבא בפינה או בבלוג הפרטי שלהם ויעשו צחוק מעצמם בשקט, בלי להפריע לאנשים שבאו לכאן עם כוונות טובות בלבד.

למעלה