צריך לפרק את הרשות הפלסטינאית

crazy tal

New member
צריך לפרק את הרשות הפלסטינאית

אם לא נפרק אותה מיד, לא נוכל להמשיך לחיות בישראל ושייקפוץ לי יוסי ביילי, שיילך לחברים שלו בעזה

Casus Belli

New member
צודק. אין מה להוסיף.

שני היוסים (ביילין ושריד) יכולים לרדת מהמדינה ולהגר לרמאללה. אה, וכמעט שכחתי: שיקחו את אחמד טיבי וחברים שלו איתם במזוודה.

avipe

New member
אוי....אתם מסכנים...

יופי תדברו שטויות...זה יפתור את הבעיה? לכו..אתם וחברים שלכם ותזרקו אבנים על מסגדים בתל אביב...זה יעזור במשהו? נפוצץ את עזה..זה יעזור במשהו..?הדבר האחרון שצריך לעשות עכשיו זה פעולה מהבטן.... יש שתי פעולות אפשריות במצבינו כיום...או פעולות מודיעיניות ובהתאם פעולות צבאיות או פשוט לשבת ולדבר ולחתום הסכם...סתם להפציץ לא ייתן כלום...

jedi knight

New member
avipe

אני חושב שתגובתם של טל וקסיויס לא קושרים לתחושה מהבטן אלא לביקורת על יפי הנפש (ביילינים למיניהם וחזן ,דיין למיניהן) ) שלדעתי עושים לישראל נזק הסברתי חמור ע``י הזדהותם עם האויב ובכך מורידים את המורל של עם ישראל במערכה עם האויב ובכך מביאים לאויב שמץ של תקווה שהוא יוכל לזרוק אותנו מפה !!! ולגבי ההצעות : שלך הסכם ומו``מ לא עבד פעולות מודיעיניות נעשים ויעשו ופעולות צבאיות בהתאם לא עבדו כפי שזה נראה היום אין מנוס ממלחמה של ממש שתגיע מתישהו עם כל הגורמים העוינים שיש כאן

Casus Belli

New member
בדיוק.

יפי נפש מקומם לא בישראל של היום. הם יכולים ללכת לחלום על האוטופיה שלהם ברצועת עזה, כי האנשים האלו חולמים על אידליה שלא תיתכן. לפחות לא כיום! כמו ש jedi הקדים אותי ואמר - הם נזק למדינה, הן מבחינה הסברתית והן מבחינת מורל. אני לא הולך ליידות אבנים עכשיו על מאפיית אבולעפיה בגלל שאני לא מאמין שזה יעזור במשהו. חוצמזה, יש לי עבודה בהיסטוריה לעשות...

avipe

New member
ומה יקרה אחרי המלחמה?

הרי אחרי המלחמה יחזרו לשלוחן הדיונים... אז לא חבל על כול המתים...שגם יכול להיות מאוד שזה יהיה אנחנו...שמתגייסים עוד כחודש וחצי.... הפיתרון היחיד הוא הסכם....

Casus Belli

New member
תמצא את השורה...

``נפוצץ את עזה`` או ``להפציץ אותם`` באחת מההודעות שלי, ואני שולח לך טוסטר הבייתה...

jedi knight

New member
יש שלום שבא רק אחרי מלחמה

אם אין ברירה נצא למלחמה הסיבה שארצות ערב לא יוצאות למלחמה נגדנו וחלקם אפילו רוצות שלום זה לא בגלל שיש להם ערך קדושת חיים והם רוצים לחיות באחווה איתנו אלא בגלל שהם ראו שהם לא יכולים להביס אותנו מבחינה צבאית ( מלחמת העצמאות מלחמת ההתשה מלחמת יום ששת הימים מלחמת כיפור מלחמת לבנון ) אולי חוץ מנסיגת לבנון שהסתיימה בבריחה שלנו והשתנה בתחתונים מול צבא של 3000 מחבלים של חיזבאללה ועכשיו המחבלים עלולים לקבל תקווה שהם יכולים להביס אותנו צבאית ומורלית אבא שלי סיפור אמיתי יפה משנות ה -50 היה בשנות ה -50 עיתונאי צרפתי אחד (אנטישמי) שבא לנשיא מצרים דאז ששכחתי את שמו ואמר `` תעשה שלום עם ישראל ולא תהיה ישראל `` והנשיא אמר לו אני יודע אבל אני רוצה לנצח את ישראל צבאית ואת הסוף של הסיפור אנחנו כבר יודעים .

Casus Belli

New member
הערה קטנה

הנשיא הוא נאצר. הוא כבר הספיק לקבל בראש ב 48`, 56` ו-67` (מלחמת העצמאות, מבצע קדש ומלחמת ששת הימים). ההרתעה של ישראל היא הטובה במזה``ת... הוכחה לכך היא שמאז 73` שום מדינה ערבית לא יזמה מלחמה נגדנו.

`` הבטחתם יונה עלה של זית ..``

היי אנשים חשבתי לסגור את הבסטה אבל הייתי חייבת להגיב . עדיין לא הבנתי למה אנשים במאה ה-21 זועקים את המילה מלחמה כאילו היא דבר אשר מביא פיתרון. מה שלא נעשה מלחמה או פעולה מבצעית לא יביא להתקדמות של אף אחד מהצדדים . מה שכן אפשר לעשות שני דברים : 1> מודעות שני הצדדים לכך שנגזר עלינו לחיות במשותף עם זה על אותה האדמה ואם זה בשני מדינות נפרדות ולהגיד על כל בעיה קטנה `` מלחמה `` זה רק מחזיר אותנו כמו מעגליות שאין לה כל פיתרון ונראה כאילו שני הצדדים טוחנים מים הגיע הזמן שהצד השני ( ולא יזיק גם שלנו ) התבגר כבר ויבין שצריכים לשבת מסביב לשולחן ולהתקדם לעידן חדש . אומנם אני צובעת הכל בורד אבל אתם חייבים להבין שבנתיים מי שיוצר את הטוב ואת הרע זה בני אדם . אנחנו אלה שגובעים את גורלנו ובמקרה ביטחוני כזה המנהיגים הם אלו שקובעים את גורל שני העמים האלה פה אין מנצחים ומפסדים יש שני צדדים אשר סובלים . 2> זה מצחיק לחשוב איך נפלנו מסולם של לחיצות ידיים ובלונים ויונות שלום באוייר למצב של רימונים ופצצות מרגמה ....כולנו חלמנו שלום רצינו שלום וזה אחד הפעמיים שסוף סוף אנשים חייכו והרגישו שיש תקווה שיש במה להאמין . וכמו שאמרתי קודם אם יצרנו את זה בעבר אנחנו יכולים למען שני העמים לעשות זאת גם בהווה ואם נרצה או לא זה יבוא עם ויתורים כאובים כי אחרי הכל כפי שאמרתי מזמן לפני 50 שנה זה יכול היה להיות אחרת ... 3> מגוחך להאמין שאחרי כל המילה `` מלחמה `` או `` שלום `` עומדים בסה``כ בני אדם שבסה``כ נגזר עליהם לחיות במשותף . מה בני אדם רוצים חופש אושר בריאות לחיות , פשוט לחיות . אז : `` שירו שיר לשלום - בזעקה גדולה `` : עם אנשים עדן זוכרים איזה מנהיג אחד ששר בכיכר רבין שנרצח למען השורה הזאת השאיר צוואה שכל מי שבאמת נסה להפנים אותם יעניק לנו את החופש שלנו לחיות כבני אדם .

Casus Belli

New member
שכחת להוסיף משהו

את ההסתה. הרי כל הבעיה נובעת מכך. שורש הבעיה הוא כזה - מגיל 0 מלמדים אותם (הפלשתינאים) שתל אביב היא התנחלות, שיהודים צריכים לזרוק לים, שג`יהאד הוא מלחמת קודש ושכל ``פלשתין`` שייכת אך ורק להם. זה צריך להיפסק, למען שהדורות הבאים יתפכחו, ואכן יהיה כאן דו-קיום. יתרה מכך, צריך להוסיף גם את הפסקת ההסתה התקשורתית הפלשתינית ושטיפת המוח שנעשת ע``י אירגוני הטרור. נשמע קשה? מאוד. הדרך ארוכה ורצופה מכשולים לשלום... לפי דעתי רק הדור הבא יזכה ליונה הצחורה.

mch

New member
אבל

אין מה לעשות הגורל שלנו זה מלחמה אין מה לעשות ואפילו מימה שאת אומרת שכמעט היה שלום אך לא היה בסוך אין מה לעשות רק מלחמה זה מה יש. בגלל שעד עכשיו שהיו מלחמות לרוב זב לא פטר כלום כי הם היו סתם אדיאולוגיה ושטיותכאלה (טריטוריה או סתם להשטלת על העולם)אבל אצלינו זה לא סתם שאנחנו רוצים מלחמה כי זה מלחמה על החיים והקיום שלנו אין לנו ברירה אים אנחנו רוצים המשכיות. ואין מה לעשות זה רק ענין של זמן וגם שיהיה מלחמה זה לא כדי לנצח ולהרוג את השני אלא כדי לשרוד וכך יהיה תמיד. טוב לא תמיד -רק עד שתהיה המלחמה של המלחמות, יענו גוג ומגוג ואז המשיח יבוא ויציל אותנו בעזרת השם והכול יהיה טוב והגויים יהיו עבדים שלנו ואני לא יאריך כזה.

טרנטולה

New member
הצעה לפיתרון

רעיון יותר טוב: לחטוף את ראש החמאס ולבקש את שלושת החטופים בתמורה. זה יעבוד. מבטיחה לכם. B-) נ.ב. חשבתי שהבנת עוד מהבלאגנים שהיו ביום כיפור שאין עם מי לדבר. אז כנראה עוד נותרו אנשים בארץ עם אשליות...

Casus Belli

New member
טרנטולה - תגובה

חמאס? שלושת החטופים? מה הקשר בדיוק...? להזכירך, 3 החטופים נחטפו ע``י אירגון החיזבאללה, ואני גם בספק אם הם בידם. אלוהים יודע איפה הם... אולי בטהרן... אולי בדמשק... אני רק מקווה ששלומם טוב והם יחזרו בקרוב. גם חטיפת ראש החמאס לא כ``כ ריאלית. בכל זאת, אנחנו מדברים על בנאדם שמסתובב עם 20 שומרי ראש ומחליף 4 פעמים ביום מקום (משהו בסגנון בין-לאדן)... מצד שני, חטפנו את השייח` עובייד אשר היה מנהיג החיזבאללה בדרום לבנון (89`), הצלחנו לחסל את אבו-ג`יהאד בטוניס (88`) והצלחנו לחסל את השייח` עבאס מוסאווי, מזכיר החיזבאללה בלבנון(92`). אז... אני חוזר בי... עם צה``ל, הכל אפשרי! נ.ב - אהבתי את ה נ.ב שלך.

amir18

New member
בתור אזרח,

הרי מנסים ללמד אותנו דמוקרטיה בביה``ס, אבל בעצם מה שמלמדים זה שטויות שלא מיושמות. זכויות וחובות של האזרח והאדם- חובה מאוד חשובה שנדרש לה כל אזרח היא חובת הנאמנות למדינה. אני לא מבין את המושג נאמנות, מצטער להגיד, האם החכ``ים הערבים נאמנים למדינה ולא חותרים תחתיה?!וחכ``ים מהשמאל שהוזכרו. זה יוצא כאילו כל המדינה הזאת עובדת רק בזכות דיבורים והבטחות. מדברים על דמוקרטיה, אבל הערך הכי חשוב לדמוקרטיה זה לשמר אותה ולא לתת להכל לקרות כמו באנרכיה, מה השטויות שצריך לסתום את הפה, לא להגיב? דמוקרטיה לא אומרת שחייבים להבליג ולסבול, דמוקרטיה חייבת להגן על עצמה, וגם במחיר כואב. אנחנו לא הדמוקרטיה היחידה בעולם, אולי פשוט נלמד. צריך להבין שהמלחמה היא לא על הסכם שלום אלא על הקיום שלנו, ומה אם זה לא יגמר כאשר תקום מדינה פלשיתינית בקרוב?! לא יהיה סוף..

תגובה לוויכוח ודעתי האישית- ארוך!!

קודם כל, תרשו לי להתנצל על ההודעות מהבוקר של חברי השבוזים שנשארו לארגן קצת ציוד בבסיס. בקשר לוויכוח: תראו, גם אני לא הייתי מעולם במלחמה (אני לא הרבה יותר גדול ממכם על תשכחו), אבל כן הייתי בקרב או שניים, ובאופן כללי (כמו רוב החיילים הקרביים בצה``ל), טעמתי קצת מטעם הלוחמה ושפיכות הדמים. עכשיו אני לא איזה יפה נפש שיגיד לכם כמה שזה נורא ואכזרי וברברי- למרות שזה ככה. אני מבין שלעיתים המצב ``תקוע`` במין מאזן נוראי של חצי דיונים-חצי מלחמה, ויש צורך בפעולה צבאית ש``תנער`` את כל המערכת בין שתי המדינות/עמים. השאלה היא- האם זהו אכן המצב כיום? אין ספק שעל פיגוע כמו הפיגוע ביום שישי בלילה יש להגיב בשיא החומרה: *מדינת ישראל לא תרשה שישפכו את דם ילדיה, ועל כל פיגוע כזה צריך לפחות ראש-טרור אחד בשטחים לאבד את ראשו*. -פורשת כנפיים דיברה על זכויותיהם כעם, ואני אומר: מצויין. אם הם רוצים במלחמה הרי שזאת זכותם כאומה, ועליהם להילחם על זכויותיהם (בניגוד לימים בהם נלחמו שאר מדינות ערב את המלחמות האלה במקומם.). אבל: יש מלחמה, ויש מלחמה. יש להבדיל בין שני סוגי הלחימה: יש את המצב ה``תקין`` כביכול- בוא אני נילחם באיש תנזים (שהוא איש צבא מאומן וחמוש לכל דבר) פנים אל פנים, ובו סיכויינו כשני לוחמים לנצח או למות שווים- בהתאם לרמתו האישית של הלוחם. מנגד יש את המצב הנוראי והלא אנושי אפילו, שבוא מתפוצצים מחבלים בלב רחבה מוצפת בילדים שבאו למסיבה. זוהי לוחמת הפחדנים, שכן ברור מראש שידו של המחבל החמוש והממולכד תצא על העליונה מול חבורת ילדים תמימה. משהבדלנו בין שני סוגי המצבים, אני חוזר ואומר, שאם בטוחים הפלסטינאים כי המלחמה היא האופציה הנכונה והכדאית ביותר בשבילם- זכותם להילחם בנו, אבל חובתם (כאומה וכבני אדם אפילו) לעשות זאת בדרכים בהם עומד חייל מול חייל, ולא חייל מול ילדים משליכי אבנים או לחילופין מחבל ממולכד מול ילדים חוגגים. מקווה שהבהרתי את כוונתי. בקשר להודעה בשם ``אינתיפאדה ישראלית``:בתקופת השיא של ``אינתיפאדת אל-עאקצה``, לקחו אותנו ``לתפוס קו`` בשטחים, ודווקא באיזור בו המשימה הייתה לחצוץ בין ההמון הערבי לחרדים (אתם בטח כבר מבינים איפה זה היה). אמנם חווינו רק ``התקפה`` אחת של ההמון הערבי, אבל באחד הימים, השקטים דווקא, ראיתי בזווית העין חבורת ``אברכים`` צעירים (אני חושב שזהו המונח אבל לא בטוח) נוזפים, דוחפים ומקללים חייל סמ``ג (סיירת מגב) מסכן, שעמד חסר אונים מול זעמם. הם דחפו וניערו אותו כדי שילך ותקוף את האספסוף הערבי שהתאסף לו בקצה הרחוב, ואני חשבתי לי ``על מי אני שומר פה בכלל? אם שני הצדדים ברחוב (הרחוב משמש כתמונה מוקטנת של הזירה כמובן) רוצים כל-כך מלחמה, למה אני צריך לחטוף ולחצוץ ביניהם? אולי עדיף לזוז הצידה, ולתת לשני הצדדים לטעום קצת אחד מהשני, זה עשוי לשנות את כיוון מחשבתם``. נקודה למחשבה... מדוע צריך חייל ישראלי להתעמת עם חבורה משולהבת והיסטרית של חרדים זועמים, עליהם הוא מוצב למשמר ומגן? ולסיכום נושא אחר: זכויות האדם של הערבים והיהודים: כאן אין מקום לוויכוח, בנאדם הוא בנאדם, וחובתינו כבני אדם כמוהו להגן על זכויותיו. מצד שני אין האמירה כוללת בתוכה גם את אנשי החמאס והמחבלים, אשר כמוני לדוגמה (כחייל), בחרו לעצמם את דרך הלוחמה המוצהרת, ובכך התירו את דמם לזה אשר ידו תגבר בלחימה. מקווה שזה באורך קריא, ושלא טחנתי לכם יותר מדי את המוח אשמח לשמוע תגובות רציניות, אך אנא קיראו את כל ההודעה, ואל תיתפסו למשפט אחד שקפץ לעיניים. יום נעים יוני

Casus Belli

New member
ארוך אבל נכון

סוג הלחימה שטרוריסטים בכלל והאירגונים האיסלאמיים הקיצוניים בפרט משתמשים ראויה לבוז, לזלזול, לגינוי (ע``י כל אחד שמחשיב את עצמו כבנאדם) ויותר מכול - לתגובה הולמת. להסתתר מאחורי ילדים ולעשות בהם שימוש ציני זהו מעשה פחדני. לפוצץ אוטובוס מלא באזרחים זוהי תועבה. לשים על הכוונת תינוקת זהו מעשה של בני בליעל. לעשות מארב לאזרח הנוסע באוטו פרטי ולעשות לו וידוי הריגה זהו מעשה חולני. לבצע לינץ` בחיילים שנקלעו במקרה לעיר פלשתינאית זוהי זוועה. שום תירוץ בעולם לא יצדיקו את אחד מהמעשים הנ``ל. שום תירוץ! אפילו לא עצמאות פלשתינאית! בשביל עצמאות פלשתינאית לא צריך להרוג 19 (!) נערים תמימים (בגיל שלנו). הרשות צריכה ללמד את ילדיה כיצד משיגים עצמאות ללא אלימות, ועדיף שערפאת ילמד מהר את דרכיו של מהטמה גנדי. כמו שיוני הקדים אותי ואמר: הם רוצים מלחמה, אהלן וסהלן (כדברי נאצר ב 67`). רק תעשו טובה (לעצמכם) ואל תהיו חיות אדם. תעשו מלחמה כמו חמשת המלחמות הקודמות, שבהן, לפחות כמו שאבי סיפר לי, הייתם יריבים ``ראויים``.

למעלה