צריך מידע על החיים שאחרי 21 נפשי

idani881

New member
צריך מידע על החיים שאחרי 21 נפשי

את דרכי בצבא התחלתי בקרבי לפני כתשעה חודשים, תוך שבוע פיתחתי התקפי חרדה ובהם הוציאו אותי מקרבי, לאחר הטירונות הורדתי את הפרופיל ל- 45 נפשי ומאז אני ביומיות. הבעיה שלי היא החרדה, יש בי פחד מתמיד שירתקו אותי/ יכניסו אותי לכלא (אם יש סיבה ואם אין), ולפני שהזמן יגמר ירתקו/יכלאו אותי שוב, כך יקרה שוב ושוב ואני לא אראה את הבית לעולם. היום נשברתי בפעם הלא יודע כמה, הגעתי למסקנה שליום השחרור אני לא אגיע עקב התאבדות, או עקב שחרור על 21. אני לא רוצה להתאבד, ואני לא עומד להתאבד, אבל אני יודע שאם אחרי 9 חודשים שבהם לא הסתגלתי ואני מרגיש כמו היום, איך אני ארגיש בעוד שנה וחצי למשל? האם אני אוכל לשלוט במעשי? הגעתי הביתה ולא יכולתי להפסיק לבכות, ההורים שלי תמיד היו נגד יציאה מהצבא (אבא שלי מעדיף בן שהתאבד מאשר בן "משתמט"), אבל סוף סוף הצלחתי לשכנע את אמא שלי שאני באמת סובל שם (גם כנראה הפחדתי אותה עם המילה התאבדות). בכל אופן, אני סוף סוף יכול לצאת מהצבא בלי להיזרק לרחוב, אבל אני רוצה לדעת מה קורה מהרגע שיצאתי עם פרופיל 21 מהצבא. מה קורה לרשיון הנהיגה שלי? מה קורה אם אני מנסה לעשות ביטוח בקופת חולים? עבודה? אמא שלי הפחידה אותי וטענה שקופות החולים לא ירצו לקבל אותי ולא יהיה לי ביטוח רפואי כל החיים, האם זה נכון או קרוב לנכון? תודה מראש חברים, אני כל כך שבור כרגע אבל רואה את התקווה באופק סוף סוף :)

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
החיים שאחרי...

עידן יקר, נשמע שאתה מרגיש שאתה ממש על הקצה... לא יכול למשוך יותר. נשמע שגם כבר החלטת... אנחנו מצרפים לך קישור עם הסבר על ההשלכות של פרופיל 21. ומקווים איתך שתמצא את הדרך המתאימה לך... ואנחנו פה, אם תרצה, גם בשיחה אישית.

Googlish

New member
שלום, עידני.

החלטתך, כפי שניתן לראות, די מגובשת מבחינתך, וואלם אני מציע דבר פשוט אחר והוא לגשת לאיש-המקצוע המתאים: פסיכולוג (ואיני אומר אך ורק פסיכולוג "צבאי", דהיינו קב"ן, אלא אפילו פסיכולוג מחוץ למסגרת, אזרחי לחלוטין) וזאת על-מנת לנסות ובהחלט לטפל בפחדים ו/או בבעיות הנוספות שאולי מתלוות דרך-קבע לפחדים העכשוויים שלך. הדברים אמורים, כמובן, בנושא של טיפול עצמי ולא בנושא של שינוי דיעה לתמיד, אלא רק לנסות ולדחות את קץ השירות, שהוא כמובן יציאה בפרופיל 21 ולא חלילה יציאה מן החיים! אם תחליט להמשיך ולדבוק בעניין עליו החלטת כבר, אאחל לך המון המון בהצלחה בכל אשר תפנה וכמובן בהצלחה בחיים האזרחיים עם ובלי קשר לפרופיל החדש! יום נעים וכל טוב. נ.ב. אם תרצה כתף, עליה להניח אש ולבכות ולנסות למצוא נחמה, בטוחני כי אצל רוב האנשים כאן בפורום זה תוכל למוצאה.

idani881

New member
תודה רבה לכולם

בימים שאחרי השיברון הרגשתי הרבה יותר טוב, אני מתעניין בדבר חדש: הבנתי שאחרי שנה ושלושה חודשים בצבא, אם יוצאים, בתעודה כתוב ששירתתי 3 שנים, האם זה נכון?

varui

New member
הורים

שלום לך אזרח קודם כל אני יכול להבין את הורים שלך כי הם לא רוצים שאנשים אחרים יצביעו אלהם כי בן שלהם הוא מישתמש משירות הצבאי שלו אבל אתה לא צריך לעשות חשבון לאף אחד כנ"ל להורים נכון אני מראה פה חוסר אהבה להורים ועוד אבל תמיד אתה חייב לעשות מה אתה רוצה ואיש אינו אמור לסבול בגלל ממערכת אם אתה יידעת בהתחלה שאתה לא מתאימה להשאר במערכת הזאות אומנם אתה ניסת אבל לא הצלחת ואתה יציאת טוב לפחות אתה ניסית בקשר לביטוח קופת חולים זה הנפצה כנ"ל ביטוח חיים פרטי בקשר לרישיון נהיגה אני לא יודע מה להגיד לך מיכבן אני לא יודע מה הם סעיפים רפואים כתובו לך בווע"ר

למעלה