צריך מעבד מזון. מה לגבי Gold Line ATL604?

baligal

New member
צריך מעבד מזון. מה לגבי Gold Line ATL604?

http://www.multi-shop.co.il/product/מעבד-מזון-gold-line-atl604-זמין-במלאי?aff=Zap&aff_a=1



שלום,
אני לא בשלן גדול אבל הייתי רוצה מפעם לפעם לנסות אי אילו מתכונים שחלקם דורשים מעבד מזון. לא בצקים.
בכמוית ל...נניח זוג או 3 אנשים. לא משפחה גדולה.

נכנסתי לזאפ ואני רואה שונות גדולה במחירים. אז מקראיה ברשת אני מבין שצריך לקנות מכשיר עם לפחות 500 וואט והמפרט של המכשיר ההוא נראה סביר.
השאלה למה לצפות בפועל?
מצד אחד לא מדובר במכשיר שישומש באופן קבוע ולכן חבל לי להוציא עליו כסף. ייתכן ואפילו אחרי שימוש של מספר חודשים אני אגלה שהגודל שלו לא מספיק.

מצד שני, אם אחרי שלוש שימושים הוא יתפרק זו גם בעיה.

דעתכם?

תודה.
 

TCHM

New member
השונות במחירים זה לא אומר דווקא יקר טוב יותר...

לפעמים כן, ההבדל בין מכשיר עם מנוע רגיל ומנוע אינדוקציה הוא גדול
החל מבחינת הרעש ויציבות המכשיר וכלה באיכות הפלסטיק והלהבים.
מכשיר במחיר שציינת לא הייתי קונה אלא אם כן יש מגבלת מחיר, זה
לא משנה אם השימוש תכוף יותר או פחות, מכשיר צריך לעבוד טוב
ולהנות ממנו.
לטעמי כדאי גם מכשיר עם קערה גדולה יותר. מנוע 700-900 וואט
לפחות ושיש "אבא" למכשיר (קרא ביקורות).
נסה של מג'ימיקס, קנווד, פיליפס, קיטשנאייד, ולא שאין בהם תקלות
לפעמים אבל בד"כ הם אמינים וטובים.
 
מכשירים איכותיים עם מנוע חזק מספקים לנו בדרך כלל חוויה טובה

חוויה טובה מביאה לכך שנרצה לעסוק בתחום נרצה להשתמש במוצר
הגורם לנו סיפוק ותוצאות מוצלחות.
אני בעד להשקיע יותר כסף ולקנות מוצרים איכותיים.
מניסיוני בתחומים שונים יכולה לומר שלא התאכזבתי עד כה.
לי יש מכשיר מג'ימיקס כבר הרבה שנים (דגם 5100) ומאד מרוצה ממנו.
בהצלחה וחג שמח!
 

baligal

New member
תודה על התגובה.:) את יכולה לתת דוגמא לחוויה לא טובה שמכשירים

פחות איכותיים מספקים? אנחנו מדרים כאן על שחיקה/שבריריות או שיש לך רעיונות נוספים?
&nbsp
תודה.
 

TCHM

New member
רעש, רעידות, שברים, החלדה של סכינים...

מכסים נתקעים בלי יכולת הפעלה בשל גימור פלסטיק לא מדויק,
התחממות מנוע, זליגת תוכן לציר המרכזי, לחצני הפעלה לא טובים...

אבל זה בהחלט יכול לקרות גם בטובים והיקרים.
 

baligal

New member
תודה רבה על התגובה. כשאת אומרת "לעבוד טוב", את מתכוונת לכך ש

שהוא לא יכול לבצע פעילויות מסוימות? או שאת מתכוונת לסיכוי שלו להישבר?

רשום במכשיר שיש לו קערה של 2.5 ליטר, זה לא גודל מספיק ל2-3 אנשים? איזו קיבולת היית אומרת שיותר עדיפה?
אני רואה שהמכשיר הכי זול בקיבולת גבוהה יותר נמצא בסביבות ה600 ש"ח ומטפס די מהר. מה טווח המחירים שאת חשבת עליו?

תודה.

זה לא שיש מגבלת מחיר קשיחה... פשוט... היו לי המון מקרים בעבר שקניתי משהו, השקעתי, ובסוף השתמשתי בו איזה 8 פעמים עם אותה תוצאה בדיוק שהייתי מקבל בחצי/רבע מחיר. ז"א שילמתי על אורך חיים, אבל לא ניצלתי את הפונקציה הזו. הדוגמא האחרונה הייתה עם מסחטת מיצים ארורה ומפונפנת. או אופה לחם שבטח שוכב איפשהו אצל ההורים שלי.
אז מאוד חבל לי לחזור על אותו סיפור
.
 

TCHM

New member
אתה לא את, גודל המכשיר לא נמדד לפי מספר האנשים...

אלא עפ"י המתכונים וכמויות למתכון.
עובד טוב הכוונה שהמנוע חזק ורצוי שקט, הסכינים טובות
והחלקים לא מתפרקים או מתבלים לאחר שימוש קצר.
החלקים ו/או התיקונים יקרים יחסית למחירי המכשירים.

ברשימה שהמלצתי ישנם מכשירים בנפחי קערה שונים
שמותאם לדרישות שונות.
אני יכול לספר לך על הרבה מכשירים שיושבים אצלי
ללא שימוש כמעט אבל כשצריך אותם הם עושים את
העבודה כמו שצריך.

לשיקולך.
 

baligal

New member
חחח, אויש ההתניה ההתניה. סליחה, אם כן- *אתה*. :)

האמת שרעש המנוע לא מפריע לי בכלל, אבל שאר הדברים שציינת אני מניח שכן...
&nbsp
אוקיי, אז לדוגמא אני רואה כאן מכשיר של Philips HR7627. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=841376 אין עליו כל כך הרבה תגובות (אוטנטיות) אבל הוא של פיליפס, 650-700 W ועולה 360 ש"ח.
&nbsp
מה שכן, הקערה שלו היא 2.2 ליטר.
מנסיונך אם כן, מה תהיה הכמות שרוב המתכונים ידרשו?
&nbsp
תודה רבה!

&nbsp
נ.ב 'אמקור', זה גם מותג ששייך לרשימה? או שזה סתם מוצר מדבקה?
 

TCHM

New member
מכשיר לא רע אם הקיבולת מספקת אותך...

לפיליפס מכשירים באיכות טובה.
אין כמות קבועה לשימוש במעבד מזון אבל גם בקיבולת 2.2
אפשר להסתדר, ההעדפה כמובן לנפח 3-3.6 שלהם גם הספק
מנוע גדול יותר והם בד"כ מגיעים עם מיכל קטן נוסף..
במחיר הזה אין מה לחשוב הרבה, אם אתה לא מכין למשפחה
גדולה או מארח הרבה אורחים (וגם אז לא בטוח שתשתמש בו)
זה יספק אותך, מקסימום תצטרך לעשות פעולות בשתי נגלות.

ראיתי שלקערה נפח עבודה בנוזלים 1.5 ליטר ובצק 500 גר' קמח,
לא רע בכלל.
מוצרי אמקור הם מוצרי מדבקה כבר שנים.
 

baligal

New member
תודה רבה אני חושב שהשתכנעתי, רק מה זה נפח עבודה בנוזלים?

איך זה יכול להיות שניתן להכניס 2.2 ליטר של מוצק אבל 1.5 ליטר של נוזל? הרי נוזל אמור לתת פחות התנגדות.

אגב, עכשיו בדקתי בתמונה ב http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=19025 LAST PRICEl ורשום על המיכל MAX 1200 ML
אז אני חושב שהם הגזימו טיפה בתיאור המפרט.
 

TCHM

New member
נוזל שנמצא בסחרור מתרומם בשוליים...

ויש סכנת נזילות מהמכסה שאינו אטום וגם מתחת לתושבת הסכינים.
מוצקים גם אם הם בריסוק גולשים/נופלים למרכז או כבצק נאספים
לכדור.
בפועל השימוש בכל המכשירים הוא בד"כ רק בכ-75% מנפח הקערה.
 

פוקסי99

New member
מעבד מזון

למולינקס יש שם טוב ונחשב לאיכותי. ברוב המקרים האיכות נקבעת על בסיס החומרים אשר מהם מיוצר המכשיר.ולכן תוצאה טובה בהפעלה במכשירים זולים לא מבטיחה עבודה טובה לעתיד.
אני משתמש במעבד מזון של בוש אשר יש לו גם אביזר לחתוך קוביות שלאחר שימוש אחד אין לי מושג הייכן הוא. אבל שאר האביזרים עובדים הייטב לשביעות רצוני המלאה יש לו כריות הדבקה בואקום למשטח השיש וזה נוח מאד לעבודה הוא יציב מאד אבל!!! בגמר העבודה צריך להילחם במעבד כדי לשחרר אותו מהשיש..
אני מנסיון העבר של קניית מכשירים זולים ממליץ ללכת על חברות ידועות וכמו כן חשוב מי נותן השרות.
 

baligal

New member
מעולה,תודה.אני לא יודע אם אזדקק לשירות בטווח זמן שיש אחריו

אוקיי, תודה. אני לא יודע אם אזדקק לשירות בטווח זמן שיש אחריות, אבל זו נקודה טובה!
 

lseugy

New member
מצטער שאין לי סבלנות עכשיו לקרוא את כל השרשור אבל יש לשים לב

1. 800 וואט לפחות (וגם זה נראה לי המיני-מיני-מינימום).
&nbsp
2. לקרוא היטב את החוברת/עלון המצורפים למכשיר - לפני שקונים אותו. אם כתוב באיזה-שהוא מקום שם, שצריך לתת למכשיר לנוח אחרי X זמן הפעלה - לא לגעת. זה סימן שהמנוע חלש מדי ומתחמם ועלול להינזק אם קצת מקשים עליו.
זה יכול להופיע בכמה צורות. למשל, הגבלת פעולה ברציפות ל-X זמן.
כבר ראיתי מכשירים חשמליים שמוגבלים לעבודה עד 10 שניות ברציפות (אני לא מגזים), הרבה מכשירים עד חצי דקה ברציפות. אחר-כך הם צריכים "לנוח" בין 5 ל-15 דקות לפחות.
יש לי בלנדר מוט כזה. 200 וואט. בעבודה קלה - עד 30 שניות. אח"כ לנוח 10 דקות לפחות. בעבודה קצת יותר קשה הוא מתחיל להוציא ריח כבר אחרי 15-20 שניות.
בשביל שף דגול כמוני (פחחחחח....) זה מספיק. אבל זה לא יותר מצעצוע. צריך 600 וואט לפחות. לכן למעבד מזון - לא פחות מ-800 ולדעתי אפילו יותר.
&nbsp
3. רצוי למצוא מישהו שכבר קנה מכשיר זהה לזה שאתם רוצים לקנות ולשאול אותו אם הוא מרוצה, כמה פעמים הפעיל, מה הוא נוהג לעשות בו, כמה זמן הפעלה ברציפות ובאילו חומרים הוא נוהג להשתמש.
&nbsp
הכי חשוב: סבלנות. הרבה סבלנות. לא להיחפז. זה כסף שלכם ואתם צריכים להוציא ממנו את המיטב. "פספסתם" דבר אחד? לא חשוב, יבוא אחר. נכון, צריך לכתת רגליים, להתרוצץ בין חנויות ואל תפסלו אפילו יד-שניה - שזה המון התרוצצויות. ככה מצאתי לפני 3 חודשים חליפה לאירוע משפחתי (בסדר זה לא הנושא אבל בשביל לקבל פרופורציות), במחיר שאפילו לא חלמתי עליו. בחנות אמרו מחיר ואפילו לא נסיתי להתמקח (מה שאני דוקא כן נוהג לעשות). איכות מעולה ושירות פנטסטי. ככה מצאתי לפני חודש מזנון יד שניה במצב חבל"ז כמעט כמו חדש - במחיר משתלם מאד, אבל אחרי לא מעט התרוצצויות.
על זה אני תמיד אומר: להתרוצץ - כן. לרוץ - ממש לא. לבדוק היטב - כן. מורט עצבים אבל חוסך כסף. לחטוף - ממש לא. תמיד תגלו שיכולתם לקנות יותר טוב.
 

baligal

New member
קודם כל, לגבי החליפה-מזדהה:).אבל לקנות מוצר מזון ביד שניה...

אני לא יודע.
גם מבחינת כשרות, היגיינה ובכלל פסיכולוגית... אני קצת מהוסס (ועדין מדי). אם כי תודה על ההצעה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
לגבי השאר- ואו, תודה רבה על הפירוט ועל פתיחת הצוהר, באמת לא חשבתי על האספקט הזה של המנוחה (והאמת שגם התעלמתי ממנו לפעמים במכשירים אחרים), אם כי בהיותי טבח צעצוע אולי דווקא צעצוע זה מה שדרוש לי
.
בכל מקרה כן, כנראה 600 וואט לקערה של ~2 ליטר זה מה שאקח.
&nbsp
תודה רבה!!!
&nbsp
 

lseugy

New member
זה לא מוצר מזון. זה מכשיר חשמלי (ובהמשך לענין המנוחה).

אין בעיה עם מוצר יד 2 אם בדקת שהוא עובד טוב. לענין הכשרות - יש המון פרשנויות וכל אחד בוחר את בחירתו. בדרך כלל הכלים האלה לא היו בשימוש זמן רב אצל הבעלים. רוב הפוסקים מסכימים שמה שלא היה בשימוש שנה - אין לו בעיית כשרות. ברוב הדברים ניתן לעשות הגעלה והרבה מסכימים על כך שכל מה שעמיד בהרתחה - טוב להגעלה.
&nbsp
ולענין המנוחה שדרושה למכשירי חשמל, אתמול הייתי באחד הסופרים וראיתי שמוכרים מוט בלנדר עם אביזרי מעבד מזון 850 וואט. לא זוכר של איזו פירמה. אני תמיד מפנטז על דברים כאלה, מגלגל מיד ליד, בודק, אבל לרוב לא קונה מהעיקרון שדבר שאני לא באמת צריך או לא סביר שאצטרך בהמשך - לא קונה. אבל מפנטז. אז בדקתי את העלון המצורף. למרות שזה 850 וואט, היה כתוב שאחרי 30 שניות עבודה - לפחות 2 דקות מנוחה ובסך הכל לא יותר מ-5 דקות עבודה מצטברות (ואח"כ מנוחה ארוכה אבל לא כתוב כמה).
נראה לי קצת מוזר שבהספקים כאלה צריך מנוחה אחרי 30 שניות. מבחינתי - לא לגעת. יש לי מיקסר קנווד ישן משנת אנטיוכוס ואין בעיית מנוחה. יש לי מעבד מזון קטן מאד של La-Cheff ועובד אצלי שעות נוספות ואין בעיית מנוחה. אני מניח שבכל מקרה לא הייתי קונה בשלב זה. יש לי זה של 200 וואט שבהחלט מספק אותי עד היום וגם אחד של 400 וואט חדש באריזה שלא השתמשתי בו (והוא מונח אצלי לפחות שנתיים או שלוש). אבל אני לא דוגמא לשף דגול.
 

שרון 337

New member
מג'מיקס 650 וואט תוצרת צרפת, חזק ואיכותי לאורך שנים ,

יש לי מעבד מזון מג'מיקס 650 וואט, כ- 6 שנים,הוא בשימוש יומיומי ,והוא חזק מאוד.
מעבר לקיצוץ ירקות ,טחינה וריסוק,הוא גם כותש קרח בקלות, וגם פירות קפואים,
כך שהמנוע שלו די חזק.
להוריי היה מעבד -מזון מג'מיקס, זהה לשלי, שהחזיק יפה 20 שנה ללא בעיות.
כך שגם אם מחירו הראשוני נראה קצת יקר, הרי שבשימוש הממושך לאורך השנים הרבות,
זה יוצא בזול בסופו של דבר.
השקעה במוצר איכותי ,ללא תקלות לאורך זמן - בהחלט כדאית.
&nbsp
 
למעלה