הכנת בצק מבושל - ספיישל בשבילך
אני חייב להתחיל ולומר שאני לא משתמש בבצק מבושל כבר זמן רב (הייתי חייב ) אבל יש לציין שבצק מבושל ניתן להכין מראש ולאכסן במקרר לתקופה די ארוכה. ישנן 3 אסכולות האחת עם שמן רגיל - שמן סויה נוזלי והשניה עם מרגרינה או חמאה השלישית ללא שמן בכלל אלא עם סירופ סוכר או דבש א) עם שמן רגיל : קח סיר קטן (פינגן)ושפוך לתוכו כוס מים ושים על האש כאשר המים חמימים הוסף קמח ובחוש - כמות הקמח כ 3/4 כוס , הוסף שמינית כוס של שמן סויה רגיל ובחוש היטב אין להביא לרתיחה אלה לחום של בערך 70 מעלות ולסגור האש תוך כדי ערבוב קח מגבת יבשה וכרוך אותה על כף ידך ועליה שים ניילון הוצא את הבלילה מהפינגן ולוש את התערובת עד שכל הגושים יתמוססו, אם התערובת דלילה מידי הוסף מעט קמח והמשך ללוש שים את הבליה בצד להתקרר כי כשהיא חמה היא נוזלית יותר מאשר בטמפרטורת החדר ב) עם מרגרינה או חמאה : אותו עיקרון כמו עם שמן רק שכמות המרגרינה או החמאה צ"ל כ - 20 - 30 גרם מתכון זה הופך מאט יותר צמיגי לעומת המתכון בסעיף א ג) ללא שמן : אותה שיטה אלא שהפעם במקום שמן יש לשפוך סירופ סוכר צמיגי או דבש מתכון זה יוצא לאחר הקרור מאוד דביק וצמיגי ונוח ללפף אותו כמו בצק דליל שהוזכר בפורום בדרך כלל בצק מבושל נמצא בשימוש אצל מי שדג עם משולשות קטנות את התערובת שמים על המקל (בוס) כי היא כצת דביקה ואז גוררים את המשולשת בעיסה , זו מעלה עליה כמות פתיון כזו שרק יש צורך לגולל עם האצבעות ויש כאלו שאפילו מכניסים בזהירות לפה ומגלגלים עם הלשון לצורה אחידה באמונה שזה האידיאלי לתפישת בורים כבר למדנו שלכל דייג יש את השיטות והאמונות שלו בהצלחה