צריך עזרה,אמי אובחנה חולת דמנציה

rider8

New member
צריך עזרה,אמי אובחנה חולת דמנציה

שלום לכולם!אמי אובחנה חולת דמנציה אחרי שנים שרופים אמרו שהיא בדיכאון,היא בת 73 ובן זוגה בן 79 עד עכשיו הוא טיפל בה באהבה ונאמות,אבל בחודש אחרון חלה הידרדרות במצבה,אני פוחד שגם הוא יתמותת.אין לי מושג מה עושים ולאן לפנות.ממה להתחיל.מבקש עצה.תודה מראש

רגינה9

New member
מצטערת על האבחנה אבל יש מה לעשות

מצטערת לשמוע על כל אחד שמצטרף ל"משפחה", אבל יש דרך להתמודד.
קודם כל לגבי סיוע בטיפול. יש לפנות למוסד לביטוח לאומי, לקבלת אישור לעובד זר.
לשם כך יש להצטייד באבחנה כתובה ומפורטת (של הרופא המאבחן) לגבי מצבה של אימך.
ביטוח לאומי שולח אחות מאבחנת, שאמורה לבדוק ולאשר את מצב תפקודה.
כיום יש הכרה, בשאלון התיפקוד, לגבי חולי דמנציה/אלצהיימר.
ממליצה מאוד שתהיה נוכח במיפגש הזה כדי שתוכל להדגיש ולפרט את הבעיות.
לחולים שלנו יש נטיה "להקל" בתאור מצבם, דבר שיכול להכשיל את האיבחון.
בנוסף מציעה לך להתחיל לקרוא על המחלה ועל דרכי התמודדות עם החולה ועם המוסדות השונים.
אתר טוב לנושא הוא האתר של עמותת "עמדא". קישור אליו תוכל למצוא בכפתור העליון "כלים ומידע".
רעיון טוב, לתחילת הדרך, הוא גם להצטרף לקבוצת תמיכה המיועדת למשפחות החולים.
שם תוכל לשמוע מנסיונם של אחרים במצבך ולא פחות חשוב, לשתף בבעיות וברגשות.
מקווה שקצת עזרתי לתחילת הדרך.

שלום לך ריידר

מבינה מאד לליבך
במשך שנים אנו צופים ביקיר לנו משתנה, הופך לאפאטי או בדיכאון ואנו לא יודעים בדיוק מה יש לו.
לצערנו, האבחון של המחלה, לא מקל על ההתמודדות. כי מצד אחד, אנו כבר יודעים למה הוא השתנה אך מצד שני אנו בתוך מחלה שקשה לנו כבני משפחה להתמודד איתה.
אני חושבת שרגינה- טובה כתבה לך כל מה שצריך להערך לקראתו וכמה שיותר מהר.
לקרוא על הנושא, לדעת איך לקבל את המצב, אפילו שזה קשה והכי חשוב לאהוב את אמא כמו שהיא ולהנות מכל רגע שיש לך איתה.
תנסו לעניין אותה בדברים שהיא אוהבת, אך גם לא ללחוץ כי בדרך כלל זה לא עוזר ורק יתסכל אותך וגם אותה.
לקחת את זה ברוגע, גם אם היא תעשה סודוקו או תשבצים או פאזל, זה לא יבריא אותה או יעצור את המחלה, זה רק ייתן לה עיסוק.
לכן, אם היא אוהבת לבשל, לטייל, לצייר או בית קפה או מוסיקה, כל דבר כזה לעשות איתה כמה שיותר.
מאחלת לכם התמודדות קלה , בשורות טובות ושבת שלום, טובה

למעלה