צריך עזרה בדחיפות

pertal

New member
צריך עזרה בדחיפות

היי, קוראים לי טל ואני בן 20, ושנה בצבא. לפני שנתיים וחצי, אובחנתי כחולה פיברומיאלגיה, בעייה של כאבי רירים כרוניים בכל הגוף כל הזמן. הבעיה מגבילה מאוד, וגורמת לי לפגיעה קשה במצבי הרוח. תתארו לכם, מצב שבו בכל רגע נתון כל חלק בגוף כואב לכם, מן כאב מגרד כזה, פעם יותר ופעם יותר. כשהתגייסתי לצבא, הצבא הוריד לי פרופיל רק ל64 והתגייסתי למשטרה צבאית. כמובן שהיה לי קשה ויצאתי משם די במהירות. מאז עברתי כל מיני מקומות, שבאף אחד מהם לא הסתדרתי, הרבה בגלל הכאבים, שהשפיעו על מצב הרוח. כרגע אני משרת בחיל החינוך בתל השומר, וגם כאן אני לא מסתדר. בימים האחרונים, הסגן אלוף כאן בודקת מה לעשות איתי, ואפילו "איימה" כמה פעמים על כך שתשלח אותי לוועדת אי התאמה כדי שיוציאו אותי מהצבא. למרות שהשהות שלי בצבא בלתי נסבלת,אני לא מעוניין לעזוב את הצבא. אחת מהסיבות העיקריות, זה אמא שלי, שלוחצת עלי להישאר, טוענת שאם אני אצא אני אפגע וכו, וכך גם אבא שלי. בנוסף, יש בעיה קשה מאוד, והיא בעיה עם אמא שלי. אני בן יחיד, להורים גרושים, וגר איתה לבד. כבר שנים שאנחנו רבים, ריבים קשים מאוד, עם צעקות וכו, על בסיס יומיומי. אני נמצא בלחץ עצום בגלל זה, ולכן החלטתי בזמן האחרון, למצוא לי דירה משל עצמי עם שותפים. אני מתחיל להריץ עניינים בעניין הזה, כי אני מאמין שאם אתרחק מאמא שלי, ומהלחץ היומיומי, הכאבים יפחתו. אין שום סיכוי שבעולם, שאני יכול לעבוד גם בעבודה, וגם לשרת אפילו 6 שעות בצבא, מפני שעכשיו אני משרת 6 שעות וחוזר הביתה הרוג כל יום, חווה כאבי תופת על בסיס יומי וכמובן פגיעה קשה במצב הרוח. שוב-אין לי שום רצון להשתחרר בגלל הגורמים שציינתי, לפחות לא כרגע. אני באמת מאמין שהייתי צריך להתנדב, עם בעיה כמו שלי. חוץ מזה יש לי קצת בעיה של מרות, אבל נתעלם מזה לרגע. אני פשוט לא יודע מה לעשות, כאשר החלטתי כבר שאעזוב את הבית ואשכור דירה(ולא בסיס סגור) לאחר שאחסוף עכשיו כסף במשך חודשיים-שלושה. אני מעוניין כנראה ללכת לקב"ן, ולהסביר לו את כל העניינים הללו, ולגרום לו להבין שאני אמיתי ובאמת מחפש פתרונות ועזרה לסבעיות שלי-מפני שהן לא מגיעות מהמפקדות, אשר הולכות עם הראש בקיר. ולא סתם לעבוד עליו כדי שיוציא אותי מהצבא. אני מעוניין לקבל כמה שיותר הקלות, שיעזרו לי לתפקד כמו שצריך, ולעבוד 6 שעות ביום בעבודה באזרחות, כדי לזוז מהלחץ שקורה בבית שלי, שבהחלט משפיע על הכאבים-ומי ודע, אולי הוא הגורם לכאבים. אשמח לשמוע עיצות מכם על דרך פעולה, אשמח לשמוע על איך הקב"ן יכול לעזור לי, איזו החלטות הוא יכול להחליט מבחינת שעות עבודה ואיזה הקלות אחרות? אני מעוניין לקבל את כל ההקלות שאפשר לקבל, וכמובן לדבר עם מישהו על הבעיות כדי להרגיש יותר טוב. איזה הקלות לדעתכם מתאימות במקרה הזה? אודה לכם מאוד על העיצה, טל

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo195.gif

טל יקר, אנחנו לא רופאים וגם לא מטפלים ועדיין אנחנו כאן כדי להקשיב לך.. אנחנו מזמינים אותך לבוא לפורום ודבר איתנו ועם חברי הפורום על מה שקשה לך . בפורום שלנו יש לך מקום בטוח משלך.. אנינו מרגישים שאולי יהיה לך שווה לנסות ולהגיע לרופא או קב"ן במערכת הצבאית כדי לשוחח איתו באופן גלוי ופתוח כדי לנסות למצוא פתרון ולא רק חלקי לבעיה. עד כמה שאנחנו מבינים אתה יכול אולי לקבל סיוע למגורים מחוץ לבית במידה בהתאם לשיקולים של מערך הת"ש.... מחכים חל כאן ורוצים לשמוע עוד על הקורה איתך..

פימבייה

New member
שלום טל

אתה מאמין שהבעיות שלך ממקור נפשי, אם ככה הקב`ן יפנה אותך לבדיקה פסיכיאטרית ושם תוכל לבקש הקלות, כדאי לך צימצום בשעות העבודה, פטור מתורניות, תנסה אם זה אפשרי. חוץ מזה איך היית מטופל עד עכשיו? אתה יכול לבקש הקלות ופטורים מהרופא המטפל. וכל הכבוד שאתה לא מוותר על השירות! הורים זה דבר מלחיץ הרבה פעמים אבל עושה רושם שבמקרה שלך זה ממש חריף! על מה אתם מתווכחים בדיוק? מה הם רוצים?

למעלה