צריך עזרה בהגדרות של הרמקולים והסאב

ezra79

New member
צריך עזרה בהגדרות של הרמקולים והסאב

שלום לכולם.

יש לי רסיבר מרנץ 5014 שאליו מחובר מגבר כוח של adcom gfa 6000.וסאב של של חברת פרדיים וי-10 ,ושני זוגות רמקולים רצפתיים פרדיים 6000.השמיעה שלי זה רק סטריאו בלבד.

כיילתי את המערכת עם המיקרופון שמצורף אבל אחרי שאני משחק עם ההגדרות של בחירת הרצים לרמקולים וגם בתפריט של הסאב אני לא מרגיש שום שינוי או הבדל בשמיעה.מצורף תמונות להמחשה.(גם בתמונה של הרמקולים שמוגדרים קטנים ניסיתי גם את ההגדרה של גדולים גם לא עזר)ואם מישהו יכול להסביר מה כול תפריט עושה כולל התמונה עם Lfe פלוס main וכול העניין הזה עם ההרצים האלו מה זה בכלל .ומהי ההגדרה הכי טובה מבחינת ההרצים לסאב ולרמקולים הרצפתיים.תודה

פתרונות:

1.הרץ:
Hertz: https://he.wikipedia.org/wiki/הרץ
סאונד (קול) הם גלי קול. לגל יש תכונות של עצמה וזמן מחזור (או כמה פעמים בשניה הוא חוזר על עצמו. זה הרץ. גל של באס נמוך זה 30 הרץ (פעמים בשניה), גל של צליל גבוהה הוא כ-4,000 (או 4 קילו) הרץ (ארבעת אלפים פעם בשניה).
בעיקרון תחום השמע (שמתחתיו ומעליו האוזן האנושית אינה מבחינה בצליל) זה מ-20 הרץ לתדר הכי נמוך, וכד 20,000 הרץ להכי גבוהה. לרובנו עם הגיל, אנחנו שומעים פחות טוב תדרים גבוהים ודם העצמה נפגמת. במיוחד אחרי חשיפה לרעש דיסקוטקים או תותחים ומטוסים...
תחום השמע נחלק לאוקטבות: https://he.wikipedia.org/wiki/אוקטבה
נהוג לחלק את תחום השמע לתדר אמצע של 1,000 הרץ, וממנו עולים: 2,000, 4,000, 8,000, ו-16,000, או יורדים: 500, 250, 125, 62.5, 31 ו-15.
סאב, בד"כ מוגדר (נתוני המוצר) מתדר התחלתי (נניח 28 הרץ) ועד 150. לא הייתי מחפש ביצועים מדהימים בקצוות...
2. בחלוקת העבודה בין הרמקולים הראשיים לסאב, צריך לקבוע את תדר החיתוך: תדר שמעליו כל הצלילים ילכו לרמקולים, וכל אילו שתחתיו ילכו לסאב. הקביעה אצלך ל-80 הרץ טובה.
3. כיול.
הכיול למיטב הבנתי, נועד לקבוע את העצמה בין הרמקולים. מאחר ואין לך מערכת 5.1, לכיול אין כמעט משמעות. מה שנותר זה מעט באלנס בין ימין ושמאל, והעצמה של הסאב. אל תצפה ברסיבר של 4,500 לכיול תדרים של Room Correction, או איזה נס אחר.
מה גם, שאני לא ממליץ על כך. עדיף להשיג צליל מיטבי באמצעים טבעיים (מיקום, בחירת סוג הרמקולים וכו').
4. בדיקות:
בדוק אם הסאב בכלל עובד (השמע קטע עם באס נמוך (עוגב אם יש), הנח עליו את היד ותבדוק שהוא משמיע משהו. אם לא, בדוק את החיבורים וודא שהוא מופעל.
אם אתה מרגיש שהייתה רוצה יותר באס (נמוך) ממה שהרסיבר הקצה בכיול, זה בסדר להגביר מעט את העצמה סאב (או בכיול הידני של הסאב ברסיבר, אם יש כזה!)

למעלה