צריך עזרה בהתחברות למחשב מרוחק והרצ

linux8

New member
צריך עזרה בהתחברות למחשב מרוחק והרצ

עליי להתחבר למחשב מרוחק ולהריץ עליו פקודות לשם שליפת נתונים עליו (מצב זכרון, מספר משתמשים מחוברים וכו´ ) חשבתי לעשות זאת ע"י telnet אבל המחשב המרוחק לא מגיב להודעות של שם משתמש וסיסמא שאני שולח לו. האם מישהו יודע מה הסיבה ? אולי מישהו יכול להמליץ על דרך אחרת ? (גם קוד מוכן בנושא יעזור מאוד)

תמר,

New member
למה שלא תבדוק מה הבעיה ב-telnet?

אני מבינה שה-telnet server רץ על המחשב, אבל לא נותן לך להתחבר. זה יכול להגרם מכמה גורמים. אלו שעולים על דעתי הם: 1. אתה משתמש בשם משתמש root, שאין לו אפשרות להתחבר ב-telnet (מתחברים כ-user ומרצים su) 2. אתה מכניס סיסמה/שם משתמש שגוי 3. אין לך הרשאות מתאימות אם השרת מריץ finger daemon תוכל להריץ את הפקוה finger - והיא תתן לך את התוצאה הרצויה (אם מוגדר למחשב לתת את הפרטים האלו)

linux8

New member
האם את יכולה לפרט יותר:

מה הכוונה שאני מתחבר כ-root ואיך אפשר להתחבר כ-User ? מה שעשיתי הוא: תוכנית ב-C שכוללת שני תהליכים: תהליך אחד עושה לולאה recv ומקבל הודעות של ה-server ואילו תהליך אחר שולח במקביל שם משתמש וסיסמא התוצאה: התהליך הראשון מעביר לי בהתחלה כותרת של השרת (לגבי מיקומו והארגון) ואז אני מקבל תווים סתמיים ללא מובן.

תמר,

New member
לא מובן

למה אתה כותב תוכנית ב-c. מאיזה מחשב אתה מתקשר? אתה חייב לעשות זאת כך? אם אתה בודק את הנתונים מלינוקס אחר, אין בעיה לעשות זאת עם shell script או עם perl script. בכל מקרה, כאשר כותבים תוכנית ב-c שלא פועלת, כדאי מאוד לשים שורות הדפסה באמצע הקוד בשביל לדבג. ושוב אומר לך, שהפקודה המתאימה לך ביותר היא finger. היא נותנת נתונים על המחשב ועל המשתמשים בו.

אשכר

New member
או פייתון

למה אנשים מתעלמים ממנה בעקביות? C? מישהו מנסה להרוג יתוש עם טנק.

הראל

New member
תבדוק "קיר אש" ../images/Emo104.gif

יתכן ויש במערכת firewall המונע כניסה ע:י telnet. "קיר האש" יכול להיות על המערכת הכללית של ה- LAN או על השרת אליו אתה רוצה להתחבר. במערכות LAN רבות מתקינים "מחסומים" המונעים כניסה מה- WAN לכל מיני אפשרויות, והראשונה שבהן היא ה- telnet. בהצלחה

תמר,

New member
אם יש firewall, לא מתבקשים להזדהות

ולכן כנראה לא זו הבעיה

הראל

New member
נכון, לא שמתי לב לנתון הזה ../images/Emo9.gif

מה לעעשות ...

linux8

New member
אז ככה...

אני צריך לכתוב תוכנית ב-C כי זו הדרישה של הפרויקט שלי. אבל בכל מקרה ככל הנראה אני לא מנהל את הפרוטוקול כשורה. אם מישהו מכיר את הפרוטוקול או שיש לו במקרה קוד דומה אז שישלח בבקשה

הראל

New member
אולי wheel ?../images/Emo91.gif

אם השרת המרוחק הוא LINUX יתכן וכדי להפעיל כל מיני דברים אתה צריך להיות שייך גם לקבוצה wheel אחרת יש דברים, ביחוד בתכנות שאינך יכול לעשות דבר עם האחראי על השרת שיוסיף אותך לקבוצה הזאת בהצלחה

למעלה