צריך עזרה בזיהוי שנוניות

rozens

New member
צריך עזרה בזיהוי שנוניות

אני יודע שהתמונות באיכות נמוכה אבל אני מקווה שהן מאפשרות זיהויים. את הראשונה צילמתי בחצר ביתי בעמק חפר .

rozens

New member
שנונית 2

אותה צילמתי לפני חודש בעין ירקעם ליד המכתש הגדול.

השאר ככל הנראה

שנונית השפלה Acanthodactylus schreiberi היכן צולמו שאר התמונות ?

rozens

New member
אני לא כל כך זוכר אבל..

השלישית היא החולות חופית-סמרה(בעמק חפר) הרביעית באפשהו בנגב (לפני שנתיים) והחמישית אני מניח שבאזור עמק חפר

למה הכוונה בחולות חופית?

האם אתה מתכוון לשנוניות חולות שנימצאות באזורי החולות של צפון נמישור החוף ומזכירות שנוניות שפלה?

rozens

New member
התכוונתי שהיא צולמה בחולות שליד

הישוב חופית.

קרקל1

New member
בחולות חופית-שנונית שפלה.בעמק חפר

במקומות אחרים-גם כן שנונית שפלה. שנונית חולות לא מגיעה בתפוצתה צפונה עד עמק חפר.

rozens

New member
fuji s5000 וכתודה על הזיהוי..

ויש סיפור מעניין מאחורי התמונה הזו זה היה לפני שנתיים בטיול של כיתת סיירות בנגב ובזמן שחלק מאיתנו ישבו מול המדורה קבוצה קטנה מאתנו יצאה לחפש ביחד עם המדריך לחפש עקרבים באולטרא סגול וכמשתמשים באור האולטרא סגול אי אפשר להתדליק פנסים. ובזמן שאנחנו הולכים בטור כשרק המדריך מאיר עם האולטרא סגול פתאום מישהו צועק נחש, כולם מדליקים את הפנסים, אני מסתכל וקצת מתחת לנעל שלי אני רואה אותו. מייד אני נותן קפיצה אחורה וקפיצה קדימה עם המצלמה שלופה וזה מה שיצא. המדריך הסביר עליו קצת ואחרי צפיה ממושכת המשכנו חיפוש אחר העקרבים. הצפיה בעקרבים באולטרא סגול זה פשוט חוויה מדהימה ניראהלי שראינו כ10 פרטים. (מקווה שמותר לכתוב כל כך הרבה) ותודה.

viper211

New member
חומת מנומר

מזכיר חומט פסים אבל הייתי מהמר שזה חומט מנומר צעיר

זה חומט פסים במופע בהיר יחסית

חומטים מנומרים גם הבהירים ביותר הם הרבה יותר צבעוניים מזה, ואם אני לא טועה הראש שלהם מאורך יותר.

למעלה