צריך עזרה בחומרים במקס

guyzi

New member
צריך עזרה בחומרים במקס

יש לי מודל שאני רוצה להניח עליו טקסטורה הכי פשוטה שיש: לצורך העניין, 2 צבעים שונים על האובייקט. בחרתי את הפוליגונים שאני רוצה לתת להם צבע אחד ונתתי להם ID, ולשאר הפוליגונים נתתי ID אחר, עכשיו איזה חומר אני נותן בשביל לשלב ביניהם? הכוונה היא, שאני רוצה שהם ישתלבו בהדרגה, ולא יהיה הבדל חד בין הפוליגונים של שני החומרים. אני חושב שצריך לתת MASK בין החומרים אבל אני לא מוצא באיזה חומר אני עושה את זה. בבקשה תענו לי בפירוט, כי בחומרים אני לא מתמצא הכי טוב. תודה ושבת שלום

FishSticks

New member
השיטות שאני מכיר...

אם אתה רוצה שזה יהיה בהדרגה, אז עזוב אותך מ-ID ומהפוליגונים, פשוט זרוק על זה Gradient או Gradient Ramp (בד"כ עדיף Ramp), כמובן שאחרי זה תאלץ לשחק עם ה-UV Map, בכל מקרה, עוד שיטה היא לבחור את החומר Multi/ Sub Object, אבל לדעתי לא תהיה לך הדרגתיות בחומר, בכל מקרה, בשביל השיטה הזאת, אתה באמת צריך לבחור לפוליגונים ID שונים (מה שכבר עשית ללא סיבה, בעצם)...

guyzi

New member
אבל יש בעיה...

אם אני משתמש ב- GRADIENT RAMP, איך אני קובע שדווקא על אזור ספציפיבמודל, יהיה צבע אחד ובשאר יהיה את הצבע האחר, כשרק החלק שבין הפוליגונים המחוברים יהיה במעבר צבע? כשאני עושה GRADIENT RAMP אז הצבע משתולל לי על המודל... ובקשר ל-MULTY SUB OBJECT, אני יודע לחלק את זה ע"י ה- ID, אבל האם יש איפה שהוא בתוך החומר אפשרות להכניס מסיכת GRADIENT בין שני ה- ID או משהו כזה?

h u s k y

New member
תן uv למודל, תערוך אותו כמו שצריך

ב uvunwrap, תייצא את התמונה לטקספורטר או משהו דומה, קח את זה לפוטושופ ותצייר שם גם תמונה ליזה (בהדרגיות)

מיכאל ג

New member
יש שני סוגי חומרים

אחד הוא MAP והשני MATERIAL, כיוון שאתה יכול לשלב או בין שתי מפות או בין שני חומרים. לאחד קוראים MIX ולשני BLEND, לצערי אני לא זוכר מי הוא מי. בזה שבו ניתן לשלב מפות יש שלוה סלוטים, שניים למפות ואחד למפת שחור-לבן שמגדירה איפה יש חומר אחד ואיפה האחר לפי הבהירות.

מיכאל ג

New member
אגב

בתור מפת השחור-לבן ניתן להניח מפת vertex color ולצבוע את הורטקסים בשחור או לבן בתוך ה-EDIT POLY. זה מקל על יצירת החיבור אם כל מה שאתה רוצה זה מעבר הדרגתי לאורך שורה אחת של פוליגונים.

guyzi

New member
תודה לכולכם

ובקשר למונה ליזה... אני אנסה

למעלה