צריך עזרה בלהבין איך קונים באיביי

GM1988

Well-known member
צריך עזרה בלהבין איך קונים באיביי

הי,

אני מחפש לקנות מוצר שראיתי שיש אותו בשפע באיביי.
לא יצא לי לרכוש עדיין משהו באתר, ולכן השאלה שלי זה איך זה הולך בדיוק?
ראיתי כמה סרטונים ביוטיוב שמסבירים על זה, אבל עדיין, מה צריך לקחת בחשבון כדי לדעת מה אני קונה בדיוק ומה אני משלם?

אם מישהו יכול להכווין אותי קצת בזה אני מאד אשמח.

trilliane

Well-known member
מנהל
כדי לדעת מה קונים, לקרוא את כל ה"אותיות הקטנות" בדף המוצר

ולא להסתפק רק בכותרת או בתמונה. אם לא בטוחים אפשר לחפש עוד פרטים על המוצר במקום אחר (אצל מוכרים אחרים, באמזון, בגוגל...) כמובן, רלוונטי בהנחה שבטוחים שזה אכן בדיוק אותו מוצר. אפשר גם לפנות למוכר בשאלה, אבל לקחת בחשבון שחלקם לא עונים...

&nbsp
אתה משלם את הסכום הנקוב... מוצר + משלוח, ואם הוא נשלח דרך תוכנית GSP של איביי ומחירו מעל $75, יתווספו גם מיסים. הכול כתוב לפני התשלום.
&nbsp
מעבר לכך קשה לכוון אותך בלי שאלות ממוקדות; אני יכולה להפנות אותך למדריכים נוספים במרשתת, בסה"כ זה לא מדע טילים, מיליונים בכל העולם מזמינים
.

GM1988

Well-known member
הי

השאלות שלי דיי בסיסיות אבל חשובות.
מה שמעניין אותי זה כמובן האמינות- איך אני יודע שמה שאני רואה בתמונה ובתיאור זה מה שאני מקבל?
איך זה עובד מבחינת משלוח חזור אם המוצר פגום?
מיסים ומעמ ועמלות... איפה לשים לב לזה וכד'...
דברים כאלה.

אני צריך מישהו שיכול להסביר לי את זה, או אם את מכירה סרטון יוטיוב שמסביר את זה כפי שזה הולך בפועל.

trilliane

Well-known member
מנהל
יש לכל מוכר דירוג, אפשר לבדוק מה כתבו עליו קונים אחרים

לבדוק מה אחוז המשובים החיוביים שלו, זו אינדיקציה בסיסית. באופן אישי אני מודה שאני לא טורחת להתעמק יותר מדי כי אני בד"כ קונה מוצרים זולים ורוב המוכרים אכן שולחים את המוצר המתואר ואין בעיות. אם יש בעיות, יש הגנת הקונה. בד"כ לא מבקשים להחזיר מוצר פגום; מסתפקים בתמונות שלו ומזכים.
&nbsp
אני לא מכירה סרטוני יוטיוב (אבל כבר אמרת שצפית) מכירה מדריכים כתובים. למשל זה (יש בו גם הסבר לגבי נושא העמלות):
[URL]https://zayedet.com/2013/07/05/online_shopping/[/URL]
הוא קצת לא עדכני (למשל המע"מ כיום 17% ולא 18%) אבל ייתן לך בסיס לא רע.
&nbsp
לגבי מיסים, יש פטור מלא עד $75. קרא את מדריך רשות המיסים:
[URL]https://taxes.gov.il/customs/personalimport/pages/yebueshe_guide.aspx[/URL]
&nbsp
אם אתה המוכר שולח דרך GSP (זה כתוב מפורשות מתחת למחיר המוצר) המחיר שתשלם סופי, יגבו ממך את כל המיסים והעמלות מראש, יבצעו שחרור מהמכס ותקבל את החבילה עם שליח לדלת. אם המוכר שולח עצמאית, תלוי באופן המשלוח; בד"כ בסניף הדואר, ואז אם יש חיוב במיסים, משלמים לפקיד בסניף. מעבר לכך קרא את המדריכים, ואם יהיו שאלות נוספות, אנחנו כאן.

GM1988

Well-known member
את זמינה בפרטיות?

זה בטח פחות יעניין את הפורום, אבל אם תוכלי מעט לעזור לי שם לגבי משהו מסוים אני אשמח.

למעלה